ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Τα άδεια ταμεία καταργούν το δικαίωμα στην επιλογή!

Το υπουργείο δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας, γιατί θέλει να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με εκπαιδευτικούς Γαλλικής Γλώσσας, ισχυρίζονται οι συνάδελφοι Γερμανικών!

 Βαδίζουμε αισίως στην έκτη εβδομάδα από την έναρξη της νέας διδακτικής χρονιάς, χωρίς... τη δεύτερη ξένη γλώσσα! Το υπουργείο παιδείας γνωρίζοντας από τον Ιούνιο τις δηλώσεις επιλογής γλώσσας που υπέβαλαν οι γονείς για τα παιδιά τους, θα έπρεπε να είχε προγραμματίσει έγκαιρα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτό απ΄ότι φαίνεται δεν έγινε και στα μέσα Οκτωβρίου προσπαθεί να συγκεντρώσει τα κενά που υπάρχουν στα σχολειά μας, προκειμένου να πραγματοποιήσει προσλήψεις εκπαιδευτικών  ειδικοτήτων. 
Περιμέναμε πως αυτές θα πραγματοποιούνταν έως σήμερα, αλλά τελικά και όπως μας ενημέρωσε ο αιρετός μας στο ΚΥΣΠΕ, Βασίλειος Παληγιάννης, οι προσλήψεις μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα και βλέπουμε...  
Η έλλειψη εκπαιδευτικών και μάλιστα σε γνωστικά αντικείμενα, όπως αυτό της Β΄ξένης γλώσσας, δημιουργεί δυσλειτουργίες στη σύνταξη του Εβδομαδιαίου Ωρολόγιου Προγράμματος (ΕΩΠ) και στην καθημερινότητά μας, μιας και δεν προβλέπεται η αντικατάστασή τους από δασκάλους ή συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων.
Το νέο ΠΔ79/2017 αναφέρει πως μέχρι να τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη του ΕΩΠ, αυτό αναμορφώνεται προσωρινά ως προς τα διδακτικά αντικείμενα, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σε συνεργασία με τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο και ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή και μέχρι σήμερα αυτό πράξαμε.
Αρκετοί Διευθυντές Διευθύνσεων έχουν ήδη αποφασίσει την πρόωρη αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, ενώ οι υπόλοιποι τελούν ακόμη εν αναμονή προσλήψεων ή διαθέσεων (Δευτεροβάθμια). 
Το "προσωρινά" της σχετικής διάταξης του προεδρικού διατάγματος, παύει να ισχύει μετά από έξι εβδομάδες, γιατί οδεύει προς τη μονιμότητα!
Απαντέχω...
Λεωνίδας Ι.Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: