ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Κατέπληξαν και φέτος οι μαθητές/μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Τα παιδιά μας... "Πήραν τα πινέλα, πήραν και τα χρώματα... Ζωγράφισαν τον παράδεισο... 
και μπήκαν μέσα..." 
(Νίκος Καζαντζάκης)

Εμπροσθόφυλλο και οπισθόφυλλο της πρόσκλησης.

Το εσωτερικό της πρόσκλησής μας.

Η παράσταση τελείωσε με το τραγούδι "Φίλοι και αδέρφια"
σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.
Ανήμερα της εθνικής επετείου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, στο πλαίσιο εκπόνησης πολιτιστικού προγράμματος, που υλοποίησαν -υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους- οι μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Ήταν μία σχολική γιορτή αφιερωμένη στην 196η επέτειο της επανάστασης του 1821 και οι 130 μαθητές/μαθήτριες, παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το μεγάλο μας Τσίρκο».
Το Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού
 από νωρίς γέμισε από γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς και φίλους.

Πλατεία και θεωρείο κατάμεστα. 
Οι εκατοντάδες θεατές, για δυόμισι ώρες, εκστασιασμένοι!
Στην κατάμεστη αίθουσα (για μία ακόμη φορά ζητούμε συγγνώμη που αρκετοί συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να βρουν θέση και έφυγαν άπραγοι...), του Πολιτιστικού Κέντρου Άργους Ορεστικού, τα παιδιά όλων των τάξεων μάς ταξίδεψαν στο χρόνο, από το 1821 έως και σήμερα με αναφορές στα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. 
Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη, 
πάντα επίκαιρα και διδακτικά για όλους μας...
Στην παράσταση, με εμβόλιμα αποσπάσματα μεγάλων έργων του, αφιερώσαμε στον "λεξιπλάστη" της καρδιάς μας Νίκο Καζαντζάκη, αφού φέτος συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατό του.
60 χρόνια απών, πάντα όμως παρών.
Ένα μικρό αφιέρωμα στον "λεξιπλάστη" της καρδιάς μας, Νίκο Καζαντζάκη.
Οι μαθητές μας ακούραστοι με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα "ζωντάνεψαν" τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους εκατοντάδες θεατές.
Η παράσταση άρχισε με το διαχρονικό τραγούδι "Λένγκω-Λένγκω" του Γιάννη Μαρκόπουλου και τους 130 μαθητές/μαθήτριες επί σκηνής!


Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου.

Η Ελλάς Ευγνωμονούσα. Πίνακας του Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη, που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1858.



Οι μαθητές της Τέταρτης και οι μαθήτριες της Έκτης τάξης αναφέρθηκαν στο χρονικό της επανάστασης μέσα από κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών.

Τα Τριτάκια ερμηνεύοντας τον "Τσάμικο" σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Ο Ρωμιός με το Ρωμιάκι, οι θεατρικοί ήρωες του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο λαϊκός ήρωας Καραγκιόζης με την παρέα του...

Η τρομερή "Γκιλοτίνα", εφεύρεση των Γάλλων. Η γκιλοτίνα πρωτοήρθε στην Ελλάδα στα 1836 και χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση των θανατικών ποινών των πρωτεργατών της εξέγερσης των οπλαρχηγών στην Ρούμελη.

Τα Δευτεράκια μας με τις μαθήτριες της Έκτης τραγούδησαν τη "Λευτεριά" σε στίχους Νίκου Καζαντζάκη και μουσική Νάσου Παναγιώτου.

Ο αναπληρωτής δάσκαλος μουσικής, Αναστάσιος Χασιώτης,  με το πιάνο του συνόδευσε τα παιδιά στα τραγούδια τους. Ακόμη και απογεύματα ήρθε στις πρόβες από τη γειτονική Εράτυρα!!! Κ. υπουργέ, οι αναπληρωτές  επιβάλλεται να μονιμοποιηθούν και να σταματήσει η περιπλάνησή τους από τη μία άκρη της πατρίδας στην άλλη. 

Ο σπουδαιότερος των επαναστατών αφού πρώτα φυλακίστηκε, κατόπιν τιμήθηκε με αγάλματα, οδούς, πλατείες και γήπεδα.

Τσάμικος προς τιμή του Γέρου του Μοριά από τα παλικάρια του Λαογραφικού Ομίλου "ΑΡΓΕΣΤΑΙ" Άργους Ορεστικού.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας για μία ακόμη φορά, ο Πατέρας Λεωνίδας Μπάρδος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Διευθυντής Π.Ε. Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης μετά της συζύγου του, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζνταρίδου, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου μας Παύλος Καλύβας μετά της συζύγου του επίσης, η συνταξιούχος συνάδελφος νηπιαγωγός Δωροθέα Παπαδοπούλου-Μαυρίδου, ο Αντιδήμαρχος Τιμολέων Ζέζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μήνα Καλτσιάδου και Δημήτριος Ιωαννίδης.
Ο Διευθυντής του σχολείου, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και το πολυπληθές κοινό, κάνοντας σύντομη αναφορά στην επανάσταση του 1821.
Η ολιγόλεπτη ομιλία του Διευθυντή 
για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, 
με μικρά αποσπάσματα από την παράσταση.

Ο Πατέρας Λεωνίδας, πάντα δίπλα μας, εξέφρασε τις ευχές της εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας το σχολείο μας "ΔΥΝΑΤΟ"!

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης και η σχολική σύμβουλος Έλενα Ζυγούρη.

 Ομιλίες-χαιρετισμοί του Διευθυντή Α/θμιας, της Σχολικής Συμβούλου και του Πατέρα Λεωνίδα.
Τα κολακευτικά σας λόγια, μας δίνουν δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα!

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, μαγεύτηκε για πολλοστή φορά, δεσμευόμενος και πάλι για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Η ομιλία του Δημάρχου. 
Σας ευχαριστούμε, κ. Δήμαρχε, 
για τα ειλικρινή και θερμά σας λόγια

Λίγα λόγια για την παράσταση και ένα μικρό  απόσπασμα... 
"Η Ελλάδα δεν πουλιέται!" 



Μία εβδομάδα πριν την παράσταση...

Το "μικρό μας τσίρκο" άρχισε να στήνεται την Κυριακή 19 Μαρτίου, με τη βοήθεια των γονέων "παντός καιρού", Νικόλαου Παπαδόπουλου, Αποστολίας Ακριβούλη και Χριστόφορου Παρασκευόπουλου






Ο Νικόλαος στρατιωτικός, Ο Χριστόφορος πυροσβέστης εκπαιδευμένοι να σκαρφαλώνουν και να αιωρούνται...


Με τον Ιωάννη, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην ίδια ιστορική γειτονιά, στο "Βαρόσι" μαχαλά.
Ο συνάδελφος Ιωάννης,  όπως πέρυσι έτσι και φέτος, μας βοήθησε στις κατασκευές των σκηνικών και στην επεξεργασία του video.

Τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στους συναδέλφους μου δασκάλους και δασκάλες του σχολείου μας, που για μία ακόμη χρονιά υπερέβαλαν εαυτούς και μαζί με τους μαθητές και μαθήτριές τους παρουσίασαν την εκπληκτική και συλλογική  δουλειά τους στο κοινό της κωμοπόλεώς μας.


Να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και κατ' επέκταση όλους τους γονείς των παιδιών μας, για τη συνεχή και αμέριστη αρωγή και συμπαράστασή τους στο έργο που επιτελούμε.
Ιδιαιτέρως αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον Αντώνιο Μπίζιο, που και φέτος ανέλαβε το κόστος των εκτυπώσεων, το συνάδελφό μου συμπολίτη και συνδημότη μου Ιωάννη Καραγεωργίου που ήταν δίπλα μας με τα εργαλεία του, ενώ υπηρετεί στο σχολείο του γειτονικού Δισπηλιού και τέλος να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου "Αργέσται". Θερμές ευχαριστίες και στο Δήμο Άργους Ορεστικού για την πολυήμερη διάθεση της αίθουσας του περικαλλούς Πολιτιστικού Κέντρου, αφού εκεί πραγματοποιούνταν οι πρόβες τις δέκα τελευταίες μέρες απογεύματα και Σαββατοκύριακα.
Ο Διευθυντής
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Διάθεση πασχαλινών λαμπάδων (έφθασαν στα χέρια σας) για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης

Μοναδικοί χορηγοί είστε εσείς, οι γονείς!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε τώρα και θα τα καταφέρνουμε και στο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: