ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Είμαστε όλοι εν δυνάμει σε αργία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    Οι διατάξεις του νόμου- έκτρωμα - 4093/2012, προβλέπουν την επιβολή της ποινής της αργίας και στους εκπαιδευτικούς, παραβιάζοντας κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας, την αρχή της ίσης μεταχείρισης, στιγματίζοντάς μας, με τη λήψη σε βάρος μας ιδιαιτέρως δυσμενών διοικητικών μέτρων, πριν την οποιαδήποτε λήψη απόφασης επί της κατηγορίας που θα μας βαρύνει, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή και αξιοπρέπειά μας.
      Συγκεκριμένα στην υποπαράγραφο Ζ3, σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 1α έως 1δ, δεν γίνεται λόγος για οριστικές δικαστικές αποφάσεις που να επιβεβαιώνουν την ενοχή του κατηγορουμένου υπαλλήλου, αλλά ούτε εξετάζεται και η ύπαρξη ενδεχόμενης συνάφειας της κατηγορίας με το αντικείμενο εργασίας του υπαλλήλου. Με απλά λόγια, μπορεί οποιοσδήποτε από εμάς να τεθεί αυτοδίκαια σε αργία μόνο και μόνο επειδή εκκρεμεί εις βάρος του μία δικαστική απόφαση, που ενδεχομένως να αφορά αποκλειστικά την ιδιωτική του ζωή και ουδόλως σχετίζεται ή επηρεάζει το αντικείμενο της εργασίας του!!
    Επίσης, η παράγραφος 1ε εξισώνει τον υπάλληλο που υπεξαιρεί δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος, με τον υπάλληλο που έχει οποιαδήποτε δικαστική διένεξη με τρίτον για άσχετους λόγους με την υπηρεσία του και τα καθήκοντα του, επιβάλλοντας, μάλιστα, την ίδια ποινή!!!

Γελοιότητες αίσχιστου είδους…
    Αλήθεια, τι εννοεί ο νομοθέτης, όταν αναφέρει για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά» εντός ή εκτός υπηρεσίας ( άρθρο 107, παρ. 1ε Ν.4057/2012, στο οποίο παραπέμπει ο Ν.4093/2012) και μάλιστα εξισώνει την «ανάρμοστη συμπεριφορά» υπαλλήλου προς τους πολίτες, με άλλα εξαιρετικά σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, επιβάλλοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημοσίους Υπαλλήλους, την ποινή της αργίας, χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση!!!!
 
Τέλος, είδαμε και αυτό το ευτράπελο:
 
     Ορισμένοι από αυτούς που ψήφισαν τις διατάξεις των συγκεκριμένων νόμων 4057 και 4093, ζητούν τώρα από τους αρμόδιους υπουργούς να τροποποιηθούν οι απαράδεκτες διατάξεις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι τα νομοσχέδια ψηφίζονται με προχειρότητα, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα από μέτριους και ανεπαρκείς. Εξάλλου, έτσι ακριβώς ενήργησαν και με την τιμή της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
    Θέλω να γράψω και άλλα πολλά, διστάζω όμως, μην παραπεμφθώ για «ανάρμοστη και αναξιοπρεπή» συμπεριφορά με κίνδυνο να τεθώ σε αργία, σε μία εποχή, που έχω τόσες πολλές υποχρεώσεις να εκπληρώσω…
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
   Για όλα αυτά και πολλά άλλα, η Δ.Ο.Ε ζητά την άμεση απόσυρση των νόμων για το πειθαρχικό δίκαιο, αφού καταστρατηγούνται θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και καλεί όλους μας, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, να είμαστε ενωμένοι, συσπειρωμένοι και δίπλα σε όσους συναδέλφους διώκονται άδικα.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
Ο αιρετός σας
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: