ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αξιότιμε, κ. πρωθυπουργέ, επιτέλους, πότε οι δεσμεύσεις σας θα έχουν βαρύτητα και ισχύ;

Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πως θα αντικαταστήσει το "χαράτσι" από έναν ενιαίο και κλιμακωτό φόρο που θα είναι πολύ πιο δίκαιος, με στόχο να ανακουφίσει τη μικρομεσαία τάξη η οποία πλήττεται χωρίς προηγούμενο και άνευ λόγου και αιτίας... Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί, ότι όλα τα μέτρα λιτότητας μέχρι σήμερα είναι "οριζόντια" και άδικα και παίρνονται κατά αυτόν τον τρόπο, γιατί τα ταμεία του κράτους γεμίζουν εύκολα και χωρίς κόπο. Μα, τέτοια οικονομική πολιτική, ασκεί και η μητέρα μου που είναι 86 ετών και είναι απόφοιτη δημοτικού!
Ο υπουργός οικονομικών είχε δηλώσει ότι με το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που ετοιμάζει το υπουργείο του και θα ίσχυε από φέτος (είχε συμφωνήσει και η τρόικα), θα συγκεντρώνονταν το ποσό των 3 δισ. ευρώ, κυρίως από τους έχοντες και κατέχοντες, ενώ οι ιδιοκτήτες μικρής και μεσαίας αξίας ακινήτων θα ήταν οι "κερδισμένοι", αφού θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από ότι πληρώνουν σήμερα με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και το φόρο ακίνητης περιουσίας ( ΦΑΠ).
Γιατί, σήμερα η τρόικα αντιδρά; 
Δύο είναι οι απαντήσεις:
 ΄Η η τρόικα θέλει να  εξαθλιώσει περαιτέρω τον ελληνικό λαό κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους ή οι δανειστές μας αντιλαμβάνονται την αδυναμία και την ανικανότητα των κυβερνώντων  να συγκεντρώσουν το ποσό των 3 δισ. κυρίως από τους έχοντες.
Αν ισχύει το δεύτερο, στη δημοκρατία την ευθύνη την έχει ο λαός.  Αν ισχύει το πρώτο, ο λαός δεν θα αργήσει να αντιδράσει και αν η αντίδρασή του είναι κάποιες μολότωφ, παρότι ιδεολογικά είμαι κατά της βίας, σίγουρα δεν θα απορούσα για τα κίνητρά τους...

Παραδείγματα φορολόγησης ακινήτων

1. Διαμέρισμα 80 τ.μ. πενταετίας αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ. 
ΕΕΤΗΔΕ 2012: 480 ευρώ. 
Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: 90 ευρώ. 
Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης: 81,25% ή 390 ευρώ. 

2. Διαμέρισμα 100 τ.μ. οκταετίας αντικειμενικής αξίας 140.000 ευρώ. 
ΕΕΤΗΔΕ 2012: 720 ευρώ 
Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: 130 ευρώ. 
Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης: 81,9% ή 590 ευρώ. 

Ο υπολογισμός του ενιαίου φόρου ακινήτων έχει γίνει με βάση ένα από τα σενάρια που προβλέπει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και συντελεστή κλίμακας 0,1% για το τμήμα της περιουσίας από 50.000 - 100.000 ευρώ και 0,2% για το τμήμα της περιουσίας από 100.001 έως 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: