ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσίπρας εκθειάζει την πολιτική Ομπάμα και "φλερτάρει" τον πρόεδρο των Η.Π.Α.

Φωτογραφία για «Θα καταθέσουμε στο ΔΝΤ την εναλλακτική οπτική μας», λέει ο Τσίπρας από την Ουάσινγκτον...!!!
Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την εναλλακτική μας πρόταση για την έξοδο από την κρίση», τονίζει από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως... βασικό στόχο της επίσκεψής του, «την «απόκτηση εμπειριών» σε μια χώρα που διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα.

Μετά τη σημερινή άφιξή του στην Ουάσιγκτον, προερχόμενος από το Σαν Φρανσίσκο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές».

Σε ερώτηση τι θα πρέπει να προσδοκά η Ελλάδα και γενικότερα η Ευρώπη από τις ΗΠΑ, με αφορμή την χθεσινή ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της χώρας και πώς οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα:
«Πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «ταυτόχρονα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο την στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο.

Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το φάρμακο για την κρίση, τελικά, είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια. Και ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, έχει γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιδεινώθηκε, όμως, η κατάστασή της όλα αυτά τα χρόνια, όπου εφαρμόζεται ένα αδιέξοδο πρόγραμμα. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να καταθέσουμε αυτές τις διαπιστώσεις, κυρίως όμως και την εναλλακτική μας οπτική απέναντι στην κρίση»

Ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τις ΗΠΑ επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό, Ρ. Δούρου, Γ. Αϋφαντή και Ν. Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: