ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μετά από ένα χρόνο "ανοίγει" το Ιερό Βήμα του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής

Μετά από αναστηλωτικές εργασίες που διήρκεσαν ένα χρόνο, το Ιερό Βήμα του περικαλλούς Ιερού Ναού μας, έχει πλήρως ανακαινισθεί και ανήμερα της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου θα λειτουργηθεί και πάλι.
Οι τρεις κόγχες πίσω από την Αγία Τράπεζα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί
Εδώ και ένα χρόνο στο Ιερό Βήμα της Αγίας Παρασκευής έχουν αρχίσει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του. Οι ξύλινες υποστυλώσεις και αντιστηρίξεις είχαν σαπίσει και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. 
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι εργασίες αποπεράτωσης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς χάρις στο φλογερό ζήλο και τις άοκνες προσπάθειες του ιερέα μας, πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λεωνίδα Μπάρδου, συνεπικουρούμενος βέβαια, από τον πατέρα Παύλο Γιαννάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και πολλών Ενοριτών. (Τη συνδρομή όλων μας χρειάζεται η εκκλησία μας)


Απαιτητικό και επίπονο το επάγγελμα, της  εκ Πτολεμαΐδος ορμώμενης, αγιογράφου. 
Την τελευταία εβδομάδα αγιογραφείται από την υπεύθυνη αγιογράφο  η ανατολική πλευρά του Αγίου Βήματος (οι τρεις κόγχες) και παραμονή της εορτής της πολιούχου Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, θα τελέσει πριν από τον πανηγυρικό εσπερινό, την ακολουθία του αγιασμού με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας.
Ο πάτερ Λεωνίδας, αισιοδοξεί, ελπίζει και προσεύχεται, πως του χρόνου τέτοια εποχή, θα τοποθετηθεί και το μαρμάρινο εικονοστάσι-τέμπλο που διαχωρίζει το άδυτο-άβατο από τον κυρίως ναό.
Ο ακάματος ιερέας μας, πάτερ Λεωνίδας, παρακολουθεί καθημερινά την πρόοδο των εργασιών
Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω, πως το αισθητικό αποτέλεσμα  του πλήρους ανακαινισμένου Ιερού Βήματος είναι άψογο και η στατική του ενίσχυση ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία. Στην προσπάθεια αυτή ο πάτερ Λεωνίδας, ζητά τη βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις... 
  «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί στην πόλη του Άργους Ορεστικού η πολιούχος έφορος και προστάτιδα του τόπου Αγία Παρασκευή.
Η μορφή της αποτελεί κομμάτι της ύπαρξης μας. Είναι η καταφυγή μας στις θλίψεις, η βοηθός στους κινδύνους, η παρηγοριά και το στήριγμα στις δυσκολίες.
Αυτή δίπλα μας σε χαρές και λύπες, στις ποικίλες του βίου περιστάσεις.
Φέτος υπάρχει και μια ιδιαίτερη ευλογία. Το ιερό του ναού το οποίο σφραγίστηκε πριν από ένα χρόνο για να γίνουν εργασίες στήριξης-συντήρησης-ανακαίνισης θα ανοίξει και θα λειτουργηθεί για πρώτη φορά μετά τις επισκευαστικές εργασίες.
Για το λόγο αυτό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ θα τελέσει την παραμονή της εορτής πριν από τον πανηγυρικό εσπερινό την ακολουθία του αγιασμού με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας.
Στης Αγίας μας λοιπόν την εορτή και μνήμη καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε αποδίδοντας της έτσι το σεβασμό, την τιμή, και την αγάπη που της αξίζει.
Με τιμή
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
Δευτέρα 25 Ιουλίου

7:00 μ.μ. Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας
Τελετή Αγιασμού του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Βήματος του Ι. Ναού
Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ
9:00 μ.μ Παράκληση Αγίας Παρασκευής

Τρίτη 26 Ιουλίου
7:00 π.μ Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ.
10:30 π.μ Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της πολιούχου Αγίας.
7: 00 μ.μ Εσπερινός και παράκληση της Αγίας.
Τετάρτη 27 Ιουλίου
7:00 π.μ – 10:00 π.μ Όρθρος Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των κτιτόρων και δωρητών του Ιερού Ναού.
Εκ του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια: