ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Με τη γιαγιά Αγγελική αντάμα...

Αγαπώ, προσφέρω, άρα υπάρχω!
κ. υπουργέ της παιδείας, γνωρίζετε αλήθεια, πόσες φορές οι εκπαιδευτικοί ανιδιοτελώς, αφιερώνουν τις ελεύθερες απογευματινές τους ώρες σε ανάλογες εκδηλώσεις, με μοναδικό σκοπό την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανέλιξη της περιοχής τους; 
Σας πληροφορώ ότι στην ευαίσθητη και ακριτική περιοχή μου, αφιερώνουν πολλές ώρες, περισσότερες από τις πλεονάζουσες, που εναγωνίως και ασκόπως  αναζητάτε!! 
Από την εσχατιά της Ελλάδας, ευχές για ένα νηφάλιο Σαββατοκύριακο!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Στα 85 της, παραμένει γλυκύτατη, άμεση και προσιτή

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού, της αγαπημένης συγγραφέως των παιδιών Αγγελικής Βαρελλά, την Πέμπτη 18 Φλεβάρη και ώρα 6 το απόγευμα, μαθητές του Λυκείου και μικροί μαθητές των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων της κωμοπόλεώς μας,  είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούν στην ακριτική μας περιοχή τη συγγραφέα, να συνομιλήσουν μαζί της και να παρουσιάσουν δραματοποιημένα παραμύθια στη μικρή, καλαίσθητη, ζεστή και φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Ορεστικού.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος, διδάκτωρ Διονυσία Μαργαρίτη ενώ τη συγγραφέα παρουσίασε στους παρευρισκομένους η Γεωργία Βάρα, απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών.
Εκ μέρους του Δήμου Άργους Ορεστικού, τη συγγραφέα καλωσόρισε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, διδάκτωρ Αναστάσιος Ξανθόπουλος.

Ευχάριστη η δημιουργική παρουσία των μαθητών του Γενικού Λυκείου μας
Την εκδήλωση "άνοιξαν" οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, οι οποίοι με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, μαθηματικού διδάκτορα Σπύρου Δήμου, δραματοποίησαν απόσπασμα από το παραμύθι της συγγραφέως "Φιλενάδα, φουντουκιά μου".

Στη συνέχεια οι μαθητές της πρώτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα τους Αγγελική Τσιαρσιώτη και υπό τους πιανιστικούς μελωδικούς ήχους της μουσικού των τεσσάρων σχολείων μας, συντοπίτισσάς μας Στεφανίας Στεργιοπούλου, δραματοποίησαν το παραμύθι, "Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια" .

Τα πρωτάκια του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε δράση...


Η συνάδελφος μουσικής, Στεφανία Στεργιοπούλου, μάς ταξίδεψε με τις ωραίες μελωδίες της, συνοδεύοντας με το πιάνο της  τα πρωτάκια του 3ου.

Την εκδήλωση "έκλεισαν" οι μαθητές της τετάρτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Δέσποινας Σπυροπούλου και Στέργιου Σταυρόπουλου, αφού διασκεύασαν και "φτιάξαν με την καρδιά τους το δικό τους παραμύθι" (τίτλος του προγράμματος που εκπονούν), αφηγήθηκαν με γλώσσα θεατρική το παραμύθι τους "Δράκε, δράκε, είσαι εδώ;", προκαλώντας τον ενθουσιασμό και τη συγκίνηση,  τόσο της συγγραφέως όσο και των παρευρισκομένων γονέων και εκπαιδευτικών.

Η τετάρτη τάξη του τετάρτου, μάγεψε και καθήλωσε...

Μετά την παρουσίαση των δραστηριοτήτων από τους μαθητές, η συμπαθέστατη και γλυκύτατη γιαγιά Αγγελική, συγκινημένη από αυτά που είδε και κυρίως άκουσε, συνομίλησε με τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αφού πρώτα παρουσίασε την αλφαβήτα των παπουτσιών,"ικετεύοντας τα παιδιά να της βρουν παπούτσια που το όνομά τους αρχίζει από ήτα και θήτα, προκειμένου να συμπληρώσει την ιδιότυπη αλφαβήτα της".
Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίκη Καζταρίδου, ευχαρίστησε τη συγγραφέα για την τέταρτη επίσκεψή της στο Άργος Ορεστικό, συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις δραστηριότητες που παρουσίασαν, χαρακτηρίζοντας πολύ εύστοχα τη συνάντηση αυτή, μ α γ ι κ ή!
Η Σχολική Σύμβουλος, Αλίκη Καζταρίδου, εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την εκδήλωση
 Αγκαλιάζοντας μία "πηγή έμπνευσης", φορτίζεις τις μπαταρίες σου και συνεχίζεις... 
Ο Στέργιος ανάμεσα στις χαμογελαστές και λαμπερές συναδέλφους του, Δέσποινα και Στεφανία
Δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση, το ζεύγος Παπασταύρου-Ευθυμιάδου, συνάδελφοι  στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου
Από αριστερά: Η κινητήριος δύναμη της Βιβλιοθήκης, ο βιβλιοθηκονόμος Γεώργιος Σιάτρας, με την εθελοντική ομάδα του Μελίνα Μουτζίκη, Θωμά Ζησόπουλο και Αναστασία Λιάπη. Η τέταρτη της ομάδας, Αγγελική Ματούση, αποφεύγει τη φωτογράφιση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: