ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τo ηρώoν της κωμοπόλεώς μας, δημοτικός χώρος στάθμευσης!

 Μνημείο ηρώων Άργους Ορεστικού: ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν έχει στόμα να μιλήσει...

Στην Ελλάδα είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα μνημεία είναι "αόρατα", αποτέλεσμα του "καταρράκτη των οφθαλμών" των νεοελλήνων απέναντι στην ιστορία μας και - ως εκ τούτου- δεν χαίρουν σεβασμού και τιμής. 
Αν τα συμβολικά αυτά αρχιτεκτονικά έργα δεν είναι κακοποιημένα ή λεηλατημένα, σίγουρα θα έχουν υποστεί μίαν ετέραν βεβήλωσιν του τύπου: χώρος parking ή αναψυχής που βρίθουν τραπεζοκαθισμάτων, συχνά περικυκλωμένα και από κάδους απορριμμάτων. 
"Θύμα" της σύγχρονης αυτής νοοτροπίας και κουλτούρας "έπεσε" και το μνημείο πεσόντων, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έναντι του Δημαρχιακού Μεγάρου. 
Παρατηρώ καθημερινά την αν-ενοχική μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης οχημάτων και μειδιώ θλιμμένος, για το πώς η βόλεψη αντιμάχεται την αισθητική και την ιστορία και νικά κατά κράτος. 


"Πνιγμένο" καθημερινά το Ηρώο μας
Και βέβαια ποιος οφθαλμός περαστικός δεν θα σταθεί "ευλαβικά"... στα επί διημέρου πανέμορφα, καινουργή και παρατεταγμένα τρακτέρ, ιδιοκτησίας των "εξεγερμένων" κατά των αντι-αγροτικών μέτρων της κυβέρνησης, συμπαθέστατων κατά τα άλλα αγροτών και κτηνοτρόφων;
Είναι δε τόσο όμορφα τα εν λόγω γεωργικά μηχανήματα, που! κάποια συμπολίτισσά μας τα επέρασε για εκθέματα αντιπροσωπείας..!!


Τα "εκθέματα του μνημείου" κατά του μνημονίου!

κ. Δήμαρχε, είναι η ώρα να "απελευθερώσουμε" τον ιερό αυτό χώρο από τα "δεσμά των σταθμευμένων τροχοφόρων" και να τον επιτρέψουμε να "αναπνεύσει" από τη βέβηλη συμπεριφορά μας. Θα πρότεινα, μάλιστα, να δρομολογηθεί και ο εξωραϊσμός του χώρου αποδίδοντας τα δέοντα. 
Κ. Δήμαρχε, με δεδομένη τη σφοδρή σας επιθυμία για παραγωγή έργου, τα ευήκοα ώτα σας, το ανήσυχο βλέμμα σας και την ευαισθησία σας απέναντι στην ιστορία (είναι κληροδότημα βαρύ αυτό!), είμαι βέβαιος πως θα δράσετε αμέσως και δεόντως, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η "βιαιότητα". Διότι πολιτισμός δεν είναι μόνο "ο άρτος και τα θεάματα", πολιτισμός είναι κυρίως, η αδιάκοπη προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία.
 Οι πίσω ρόδες ανεβασμένες στον μνημείο!!!
Η εικόνα αυτή είναι καθημερινή εδώ και δεκαετίες με πάσης φύσεως τροχοφόρα.

Τιμή και δόξα στους πεσόντες! 
Απαγορευτικές πινακίδες
Το πιο σύντομο ανέκδοτο στους δρόμους του Άργους Ορεστικού, είναι η ύπαρξη πινακίδων, που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση. Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών τις αγνοεί, ενίοτε  συμπεριλαμβανομένης και της αφεντιάς μου...
Ενοχλημένος και "ενοχλητικός"
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: