ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Δείπνο με ευχές για τους δασκάλους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Νίκη και Τασούλα, πανέμορφη η γλασαρισμένη με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, Βασιλόπιτα
Το 2016 βρίσκει την οικογένεια του 4ου Δημοτικού Σχολείου το ίδιο δημιουργική και παραγωγική προς όφελος παιδιών-μαθητών και γονέων.
Ο φωτογραφικός φακός του σχολείου μας δεν θα μπορούσε να λείπει από τη βραδιά και απαθανάτισε τους συνδαιτημόνες.

Τα σχολειά μας για να είναι "οικογενειακά" και ευέλικτα, θα πρέπει να είναι εξαθέσια έως το πολύ οκταθέσια. Ο νοών νοείτω... 
Ο κύριος Στέργιος περιστοιχισμένος από ωραίες κυρίες
Το Σαββατόβραδο 23 του Γενάρη, μέσα σε ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, ο σύλλογος διδασκόντων (δικαιολογημένη η απουσία δύο συναδέλφων)  του 4ου Δημοτικού Σχολείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα για το 2016, στο φιλόξενο περιβάλλον της ταβέρνας "ΧΡΟΥΠΙΣΤΑ"(Ονομασία του Άργους Ορεστικού επί Οθωμανών) στο κέντρο της κωμοπόλεώς μας. 


Η τυχερή της βραδιάς ήταν η Δέσποινα Σπυροπούλου, δασκάλα του τμήματος ένταξης και το φλουρί αντιστοιχεί σε άδεια μίας ημέρας...(μάλλον για τις 30 του Φλεβάρη!)
Χαρούμενη η τυχερή της Βασιλόπιτας. Κυρία μου, φλουρί για σένα είναι ο σύντροφός σου εδώ και τριάντα συναπτά έτη!
Οι δάσκαλοι του σχολείου μας για μία ακόμη φορά είχαν την ευκαιρία μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας μεταξύ τυρού, αχλαδιού και οίνου,  να σχολιάσουν τη διαδικασία-αποτελέσματα επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, να αναλύσουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και να ανταλλάξουν ευχές και νέα.
Η κυρία Κύρου αριστερά, με χειρονομίες προσπαθεί να αναλύσει στους συναδέλφους της, τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση
Οι συναντήσεις αυτές εκτός σχολείου γίνονται σε "οικογενειακό κλίμα" και είναι πάντα ευχάριστες για όλους μας.
Η αδειούχος του σχολείου μας (άδεια ανατροφής) Νίκη, με τον αγαπημένο της Δημήτριο, ο οποίος "πέρασε" από το σχολείο μας και θεωρείται μέλος της οικογένειάς μας...
Αγαπητέ,  Στέργιο, να μου την "προσέχεις"...
Έξι χρόνια στο Δημοτικό, άλλα έξι στο Γυμνάσιο - Λύκειο και άλλα 15 χρόνια στο ίδιο σχολείο. Μαιρούλα μου δεν με "μπιζέρισες";
Από τις όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν το σβήσιμο των κεριών από το σύζυγο της συναδέλφου Βαγγελιώς Κύρου, αξιογάπητο, δραστήριο και γαλαντόμο συμπολίτη και συνδημότη μας, Δημήτριο (Τζίμη) Σαρρή, γεννηθείς εν Άργει Ορεστικώ, στις 23 Ιανουαρίου του 1966 και τον οποίο υποδεχόμαστε με χαρά στο club των πενηντάρηδων...
Αγαπητή, Βαγγελιώ, να είσαι υγιής για να τον "νταντεύεις" έως τα 99 του έτη!

Το ζευγάρι ενωμένο με τα δεσμά του γάμου εδώ και 26 χρόνια ήταν χαρούμενο με εορταστική διάθεση.

Τα κεράκια (το ένα φανέρωνε τις δεκάδες και το άλλο τις μονάδες) ήταν σε μία υπέροχη λευκή τούρτα, φτιαγμένη από τα χεράκια της συμβίας του. Μαζί με τα κεράκια υπήρχαν και δύο φωτογραφίες (έμπνευσης και κατασκευής της κυρίας Νούλης) με τις επιλογές ζωής του Τζίμη. 
Ο πενηντάρης Τζίμης ως νέος της εποχής (κατά Ζαμπέτα), πόζαρε χαμογελαστός και όλο νάζι στο φωτογραφικό φακό, αδυνατώντας να επιλέξει, ποια από τις δύο φωτογραφίες επιθυμεί! 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! 

Την ίδια μέρα και ώρα, έκοψε τη βασιλόπιτά του και το 3ο Δημοτικό Σχολείο!
Βασίλειε, η δική μας Βασιλόπιτα σαν να ήταν λίγο πιο όμορφη!
Στη "Δεξιά"... πλευρά της ταβέρνας, εμείς αγαπητέ Ζήση Βάρα - αν το πρόσεξες - ήμασταν στα "Αριστερά", ήταν και οι συνάδελφοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Ο διευθυντής του 3ου τηρώντας το εθιμοτυπικό σταυρώνει τη βασιλόπιτα
 Και στο τρίτο, το φλουρί "έπεσε" στο ωραίο φύλο! Η τυχερή ήταν η συνάδελφος Θεοδότα Μανωλοπούλου


Ο υπεύθυνος του ολοημέρου του 3ου, Χρήστος Τσαγγόπουλος με το συνάδελφο Κώστα Χατζή και τη σύζυγό του αργείτισσα, Μαρία Παγκουλίδου



Γέμισε η Ταβέρνα από ωραίες δασκάλες!



Στα δεξιά ο συμφοιτητής μου στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης Ζήσης Βάρας και δίπλα του ο γυμναστής και γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου Ευάγγελος Σιώμος με τη σύζυγο του Αθηνά, μητέρα δύο αγοριών που φοίτησαν για έξι χρόνια στο σχολείο μας.

Σε διπλανά τραπέζια διέκρινα γνωστούς και αγαπητούς συμπολίτες μου


Ο φίλος Θωμάς Κατσανόπουλος, του οποίου η κόρη ήταν μαθήτριά μας, με την παρέα του


Τέλος, κάπου στο βάθος της αίθουσας και δίπλα στο τζάκι η "παλιοπαρέα" μου.
Η Αγνή και ο Σάκης (το εγγονάκι τους είναι μαθητής μας), η  Θάλεια και ο Ευρυπίδης , η νύφη μου Κική με τον  Πασχάλη, που τυχαίνει να είναι και ο μεγάλος αδερφός μου... Σταθερή και ακλόνητη παρέα εδώ και χρόνια, κάνοντας πράξη τη φράση του Αποστόλου Παύλου: "Ανεχόμενοι  αλλήλων εν αγάπη"

Καλή και ευλογημένη εβδομάδα
Ο συνδημότης σας

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: