ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μία ακόμη καταγγελία εις βάρος του περιφερειακού διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κάποιους  "συναδέλφους"- στελέχη τους "τρέφουν" οι καταγγελίες. Η επί σειρά ετών σύζυγός μου και συνάδελφος, την "πάθηση" αυτή την ονομάζει ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ 1821!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Αρ. Πρωτ. 576                       Αθήνα 20/3/2018

Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Καταγγελία για τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου 
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έγινε δέκτης καταγγελίας από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Έβρου για το ότι ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφασή του (Αρ.Πρωτ.: Φ. 30/1565Β-20/2/2018) όρισε ως αναπληρώτρια του τακτικού αιρετού μέλους στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου, κ. Τσίρτση Παναγιώτη, συνάδελφο η οποία δεν προτάθηκε από «τις οικείες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών» όπως ορίζεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 10 του Π.Δ. 1/2003 αλλά από τον Σύλλογο Καθηγητών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, ο οποίος ούτε αντιπροσωπευτικός είναι, αφού έχει ως μέλη του εκπαιδευτικούς μόνο συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ούτε αριθμητικά εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων (περίπου 35) ενώ, επιπλέον, δεν ανήκει στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής περιφρόνησε την πρόταση – ορισμό των τεσσάρων Συλλόγων του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας), οι οποίοι εκπροσωπούν όλοι μαζί τα περίπου 1000 εγγεγραμμένα μέλη τους, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του νομού και ερμήνευσε κατά το δοκούν τη σχετική νομοθεσία αναφερόμενος σε «εκπροσώπηση κλάδων – ειδικοτήτων» στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κάτι που δεν τίθεται από τον νόμο. Πρόκειται, αναμφίβολα, για την εφαρμογή μιας πολιτικής προκλητικών παρεμβάσεων στο δημοκρατικό χώρο της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον κ. Περιφερειακό Διευθυντή από το να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του και να ορίσει ως αναπληρωματικό μέλος τη συνάδελφο που προτείνουν οι τέσσερις Σύλλογοι, προχωρώντας στην αποκατάσταση της νομιμότητας και του αισθήματος δικαίου.
Καλούμε τον κ. Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωσή της απόφασης του κ. Περιφερειακού Διευθυντή διαψεύδοντας την αίσθηση ότι υιοθετεί την ενέργειά του.
Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: