ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελία του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Πρώτα είμαστε ΔΑΣΚΑΛΟΙ και μετά στελέχη...


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ    Καστοριά, 1/02/18
Αλ.Παπάγου18 
T.K. 52100, Καστοριά             Αρ. Πρωτ. 2

Πληροφορίες: 
Bόλτση Αγγελική
Τηλ. 6976339378
Πάτρας Ιωάννης 
Τηλ.6973467036
Προς: 
Περιφερειακό Διευθυντή 
ΔΟΕ 
Διευθυντή Εκπαίδευσης Καστοριάς 
Τα μέλη του συλλόγου 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Στη συνεδρίαση  του Δ.Σ της 24ης Ιανουαρίου 2018, ο σύλλογος μας έγινε αποδέκτης παραπόνων συγκεκριμένων συμπεριφορών του Διευθυντή εκπαίδευσης απέναντι σε συναδέλφους και συναδέλφισσες διευθυντές και διευθύντριες. Συγκεκριμένα:
·        Καταγγέλθηκαν παραβιάσεις από μέρους του  αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, του κυρίαρχου οργάνου των σχολείων όπως ορίζει και το Π.Δ 79, αποφάσεων κυρίως που αφορούν τον τρόπο σίτισης των μαθητών και μαθητριών (1ο Δ.Σχ. Μανιάκων και Δ.Σχ. Πολυκάρπης).
·        Έγινε αποδέκτης παραπόνων για παρακάμψεις των συλλόγων διδασκόντων και απαξίωση τους (Δ.Σχ. Πολυκάρπης, Νέου Οικισμού, 1ο Δ.Σχ. Μανιάκων).
·        Σημειώθηκαν απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς αλλά και σε διευθυντές  και διευθύντριες μπροστά μάλιστα σε γονείς μαθητών (1ο Δ.Σχ. Μανιάκων).
·        Πραγματοποιήθηκε, τέλος, η παρουσία του στα σχολεία συνοδευόμενος από άτομα  χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τη διεύθυνση αυτών  για παρουσία τρίτων ατόμων ως όφειλε (Δ. Σχ. Πολυκάρπης).
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε γίνει αποδέκτες, αλλά πολλές φορές και μάρτυρες, συμπεριφορών από την πλευρά της διεύθυνσης  που δημιούργησαν αναστάτωση στους συλλόγους διδασκόντων όπου αφενός δε συνέβαλαν στην επίτευξη κλίματος συνεργασίας, αφετέρου δημιούργησαν εκνευρισμό, φόβο και ανασφάλεια στους/στις συναδέλφους/σσες  δημιουργώντας έτσι εμπόδια στην εκπλήρωση του εκπαιδευτικού τους έργου.
Ως Δ.Σ. ήρθαμε σε επαφή τόσο με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή και εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας αλλά και τις αντιρρήσεις μας σε όλες αυτές τις συμπεριφορές και ζητήσαμε να βρεθεί ένας τρόπος να επανέλθει η ηρεμία στα σχολεία και να συνεχίσουμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό μας έργο. Δυστυχώς όμως, όλες αυτές οι προσπάθειες πέσανε  στο κενό και ακόμη χειρότερο, κάποιοι τη διάθεση μας για συνεργασία και ηρεμία προφανώς την εξέλαβαν είτε ως αδυναμία είτε ως ευκαιρία να επιβάλλουν το δικό τους τρόπο σκέψης αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους άλλους, (βλ. τη σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Π.Ε. Καστοριάς στις 26/1/2018 με αρ. πρωτ: Φ.22.1/323, η οποία βρίθει από ανακρίβειες και συνεχίζει να ασκεί πίεση προς όλες τις σχολικές μονάδες).
Δυστυχώς όμως, ύστερα και από τις τελευταίες καταγγελίες,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς με ομόφωνη απόφαση των μελών του και αφουγκραζόμενος την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην έκτακτη γενική συνέλευση της 30ης Ιανουαρίου 2018,
Καταγγέλλει
τις συγκεκριμένες συμπεριφορές του  διευθυντή εκπαίδευσης απέναντι σε διευθυντές και διευθύντριες αλλά και απέναντι σε συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των ειδικοτήτων που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και φόβου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ζητά από τον ίδιο να αναλογιστεί τη σημασία του ρόλου του και να εργαστεί προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαι/σης Δυτ. Μακεδονίας και τη ΔΟΕ, (προς τους οποίους θα αποσταλεί η παρούσα επιστολή) να αναλάβουν πρωτοβουλίες εξομάλυνσης της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε.
Ζητά τέλος, από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συσπειρωθούν γύρω από τους συλλόγους διδασκόντων, που είναι το ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ  των σχολείων και να τηρούν τις αποφάσεις τους. Επίσης, να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. ενημερώνοντας τα για συμπεριφορές της διοίκησης.
Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων της περιοχής μας να συνεχίσουν απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος  σίτισης σύμφωνα με τις αποφάσεις τους και τις κατευθύνσεις της ΔΟΕ η οποία παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη για το θέμα.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, «καλοθελητές» και μη,  πως το σύνολο των  εκπαιδευτικών  συμφωνούν με τη σίτιση των μαθητών και αναγνωρίζουν τα οφέλη του μέτρου, δε συμφωνούν όμως με τις συνθήκες και την προχειρότητα εφαρμογής του. Ιδιαίτερα δε, ζητούν να εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών όπως ορίζουν οι νόμοι.
Επιπλέον τονίζουμε ότι, η αρμοδιότητα  για την εφαρμογή του προγράμματος ανήκει εξολοκλήρου στον εκάστοτε Σύλλογο διδασκόντων (σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας στις 9-11-2017, με αριθ. πρωτ: Φ.14/ΦΜ/192967/Δ1) και οι οποίοι ακολούθησαν παράλληλα τις κατευθύνσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και συγκεκριμένα με τα έγγραφα με: αρ. Πρωτ. 221 στις 9/10/2017, αρ. πρωτ.301 στις 8/11/2017 και αρ. πρωτ:345 στις 14/11/2017
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η συγκυρία των τελευταίων ετών επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται καθημερινά. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμιά να δημιουργήσει κόντρες, φόβο και ανασφάλεια στους εκπαιδευτικούς και φυσικά θα σταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, ενωμένοι απέναντι σε πρακτικές  αυταρχικές και απέναντι σε πολιτικές διαίρει και βασίλευε……
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ  Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

     ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: