ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κουτσούμπας: Εχουν γίνει οι καλύτεροι μαθητές της Μέρκελ και του Σόιμπλε


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Εμπνεόμενοι και διδασκόμενοι από κάθε ηρωική σελίδα της 100χρονης ιστορίας του ΚΚΕ «δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ο Συνέδριό μας, το καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε το κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Άμφισσα.
Είπε ότι η κυβέρνηση «τα δίνει όλα για να είναι το 2018 χρονιά-ορόσημο για το κεφάλαιο», ενώ η εργατική τάξη και ο λαός «θα συνεχίζει να ματώνει γιατί τελικά αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κοροϊδεύει όταν λέει ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα και υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός του '18 περιλαμβάνει νέα φοροληστεία, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα μείωση σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει «ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2018, το 2019, το 2020 και βάλε…».
«Και σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, νέες ιδιωτικοποιήσεις, επιπλέον τσεκούρι σε οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών» πρόσθεσε.
«Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, από μόνη της, είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτονταςότι «δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αφού αμέσως μετά την 3η αξιολόγηση αρχίζει η 4η, όπου πάλι η κυβέρνηση έχει να περάσει λέει, άλλα 82 προαπαιτούμενα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο».
«Έχουν γίνει οι καλύτεροι μαθητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και δεν εξιλεώνονται, ούτε θα τους γλιτώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα κλάματα που ρίχνουν «κάθε 5η του Ιούλη», γιατί ο ελληνικός λαός, οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, κλαίνε και υποφέρουν 365 μέρες το χρόνο» σχολίασε για να καταλήξει ότι «μαζί με το δήθεν τέλος των μνημονίων και της τάχα δίκαιης ανάπτυξης η κυβέρνηση συμπληρώνει το αφήγημά της με το στόχο της γεωστρατηγικής υποτιθέμενης αναβάθμισης της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: