ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Μπουτάρης: Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει

Πάλι επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να προβοκάρουν το λαό! 

κυρ Γιάννη, εσύ και όλοι μας, είμαστε Μακεδόνες. Ο "φίλος" σου ο Ζάεφ να μας πει τι είναι... 
Υποχωρήσεις μόνο εμείς οι Έλληνες κάνουμε! Όλοι οι γείτονές μας, μόνο διεκδικούν!
Ευχές για μία καλύτερη χρονιά...

Το θέμα της Μακεδονίας ξεστράτισε από «ανοησίες των πολιτικών» εκτίμησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του, δηλώντας μάλιστα ότι λόγω καταγωγής και ανατροφής «πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει»
Μιλώντας στο «Πρακτορείο fm», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πρόσθεσε: «Στα Σκόπια πήγαμε για πρώτη φορά το 1991 με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Από εκεί κάναμε τακτικές επισκέψεις μέσω της διπλωματίας των πόλεων».
Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζ. Ζάεφ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Με τους γείτονές σου πρέπει να τα έχεις καλά», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας τόνισε: «Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν μια ταυτότητα. Με υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και της αντιπολίτευσης είναι έτοιμοι για συμβιβασμό. Ο κ. Ζάεφ είπε θα αλλάξει τα όνομα στο αεροδρόμιο, θα αλλάξει τις ταμπέλες που έχουν στους δρόμους».
Σχετικά με την πρόσκληση που απεύθυνε στο πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ο κ. Μπουτάρης, διευκρίνισε: «Είχαμε προγραμματίσει ένα γεύμα προσωπικό. Τον κάλεσα να κάνει Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ο αδερφός του και φίλοι του κάθε εβδομάδα είναι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που οριστικοποιήσαμε, είναι να δουλέψουμε την κάθοδο του Αξιού με κανό κάποια στιγμή τον Απρίλιο. Ίσως να έχουμε και κοινά πληρώματα. Το δεύτερο είναι ότι συμφωνήσαμε να κάνουμε πολιτιστικές ανταλλαγές που θα περιλαμβάνουν χορό, μουσική και διαλέξεις. Μία στα Σκόπια, μία στη Θεσσαλονίκη. Μιλήσαμε και για μια υποτροφία που θα δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης».
Μιλώντας για τα έργα στην πόλη, ο Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας μέσω αξιοποίησης του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πιθανόν και η επέκταση της παλιάς παραλίας. «Το δεύτερο είναι το μουσείο Ολοκαυτώματος. Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν πρόκειται για ένα μικρό μουσείο. Το Ολοκαύτωμα αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία της λαϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας: «Έχουμε επίσης και την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης στάθμευσης, την ανάπλαση στο Καπάνι, την αξιοποίηση της δωρεάς Νιάρχου και την ανάπλαση του οδού Γούναρη και Β. Ηρακλείου».
Κάνοντας τον απολογισμό του 2017, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαρίθμησε την υπογραφή της μεταβίβασης του λιμανιού στους ιδιώτες μιλώντας για «νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με θεαματική αύξηση της εμπορικής κίνησης», τα έργα του αεροδρομίου που βρίσκονται «σε καλό δρόμο», την αύξηση επισκεψιμότητας στην πόλη και τη δημιουργία 25 νέων ξενοδοχείων. Τέλος, ευχήθηκε «να λείψουν οι διαδηλώσεις των μπαχαλάκηδων που εισβάλλουν παντού» και αναφερόμενος στην κυβέρνηση ζήτησε «να σταματήσει αυτή την οικονομική πολιτική, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να έλθει η ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: