ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Μουζάλας που μας αξίζει

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Οπου, ως γνωστόν, η σύζυγος ή ο σύζυγος επιστρέφει απροειδοποίητα σπίτι και βλέπει τον σύζυγο ή τη σύζυγο με κάποιαν άλλη ή κάποιον άλλον στο κρεβάτι – ο αντισεξισμός ταράζει κάπως τη σύνταξη των ελληνικών, αλλά τι να κάνουμε. Και συνεχίζω. Η σύζυγος ή ο σύζυγος λέει το γνωστόν: «Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Κάπως έτσι και ο κ. Μουζάλας. Προ καιρού ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για νεκρούς στη Μόρια ενόψει της κακοκαιρίας και, όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Ιστορίες», απάντησε «δεν είναι αυτό που νομίζετε». Μπορεί στη Μόρια να φιλοξενούνται τριπλάσιοι από όσους αντέχει η εγκατάσταση, μπορεί να υπήρξαν νεκροί, πλην όμως σκεφθείτε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Δεν είχαμε επιδημίες. Θα προσέθετα ούτε ομαδικές σφαγές, ούτε γενοκτονίες και οι θρησκευτικοί πόλεμοι παραμένουν ελεγχόμενοι. Κοινώς, «ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτε».

Δεν είναι αυτό που νομίζετε και για την περίπτωση του ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό. Κατ’ αρχάς, η Επιτροπή Ασύλου είναι μεν ανεξάρτητη, αλλά η ανεξαρτησία της δεν την εμποδίζει να στείλει ένα μέιλ να ενημερώσει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις που θα πάρει. Και μη νομίζετε πως το κάνω συστηματικά να αιτούμαι την ακύρωση χορήγησης ασύλου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. 1.500 αιτήσεις πέρασαν όσο είμαι υπουργός και μόνον σ’ αυτήν αντέδρασα. Οχι, όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Δεν μου ζήτησε κανείς να το κάνω, ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα, ούτε ο κ. Ερντογάν. Απλώς είχα ενδείξεις. Και μάλιστα πολλές ενδείξεις ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πραξικοπηματίας. Δέχομαι το τεκμήριο της αθωότητας, δέχομαι τις διεθνείς συνθήκες για το άσυλο, όμως δεν είναι αυτό που νομίζετε. Και στο κάτω κάτω, γιατί δεν έπαιρναν ένα αεροπλάνο να πάνε στη Γερμανία να βρουν την υγειά τους οι άνθρωποι και μπήκαν σε ελικόπτερο για να πέσουν στα χέρια μας; Εχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους.

Οταν ανέλαβε ο κ. Μουζάλας το υπουργείο, στη δυσκολότερη φάση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, προκάλεσε σχετική ανακούφιση. Η προκάτοχός του Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε βάλει τον πήχυ τόσο χαμηλά, που θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ανικανότερος, καταλληλότερος για τη θέση. Ο ίδιος εξάλλου είχε και θητεία ως γιατρός και μέλος στους «Γιατρούς του Κόσμου». Ομως δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Θες οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του ιδίου και των συν αυτώ; Θες η συμμετοχή στην παρέα που κυβερνά, η οποία το μόνο που ξέρει είναι να μην αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει; Θες η Ανευθυνότητα, η μικρή θεά που συνοδεύει όποιον αναλάβει ευθύνες και σκουπίζει πίσω του απαλλάσσοντάς τον από την ευθύνη της ευθύνης του;

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις, αγάπη μου…». Αυτόν ζητήσαμε, αυτόν αγαπήσαμε, αυτός μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: