ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Νέα τάξη στην Ελλάδα οι "εργαζόμενοι φτωχοί"


Για μία νέα κοινωνική τάξη στην Ελλάδα, τους «εργαζόμενους φτωχούς», κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως γράφει η τάξη αυτή αποτελείται από νέα ηλικιακά άτομα, που παρά τις σπουδές και τα προσόντα που διαθέτουν, αμείβονται με αποδοχές που επαρκούν μόνο για το φαγητό τους.
«Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συμπεριληφθεί κάποιος ανάμεσα στους φτωχούς της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στις αιτίες αυτής της εξέλιξης, το Der Spiegel συγκαταλέγει τη χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλαν οι δανειστές της Ελλάδας, απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης.
Συγκρίνοντας μάλιστα Βερολίνο και Αθήνα σε ότι αφορά στο κόστος ζωής, επισημαίνει ότι στη γερμανική μεγαλούπολη οι τιμές για προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι μόλις 14,5% υψηλότερα από ότι στην Αθήνα, ωστόσο, η αγοραστική δύναμη είναι 117% μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: