ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία!



Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάρτιο οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία υποστήριζαν πως παρότι το «εκδικητικό και αυταρχικό» μέτρο έχει καταστεί ανενεργό τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται ότι αρκετά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την υποβάθμιση της διαγωγής μαθητών ως «τιμωρία», χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν υπόψη τους τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ., το υπουργείο παιδείας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός της διαγωγής στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Τα επιχειρήματά σας, μας αφήνουν άναυδους! 
Στην ερώτησή τους οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν πως το μέτρο αυτό χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, πολλές φορές λόγω των ιδεών τους, την πολιτική δράση τους, τη θρησκεία, το χρώμα τους κλπ. Μάλιστα σημειώνουν στην ερώτησή τους πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και νυν βουλευτές του Κοινοβουλίου έχουν τιμωρηθεί ως μαθητές με το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους ως κοσμίας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η κοσμία διαγωγή αποτελεί εφαλτήριο για την ανέλιξη όλων των περιθωριοποιημένων. Γιατί την καταργείται; 

Στην πρωτοβάθμια θα ισχύει;
Σύμφωνα με την τροπολογία καταργείται ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των μαθητών αυτών δεν καταχωρίζεται στα υπηρεσιακά βιβλία και έγγραφα και δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, όπως ιδίως στα απολυτήρια, τα αποδεικτικά απόλυσης και τα κάθε είδους αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: