ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ-ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ


Στηρίζουμε την Απεργία – Αποχή της Δ.Ο.Ε. για τις συνεδριάσεις των μονίμων εκπαιδευτικών για τις επιλογές διευθυντών σχολικών μονάδων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τρίτη 20 Ιουνίου έχει επιλέξει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. ως ημέρα έναρξης της εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.
Αυτή ακριβώς είναι η ωμή πραγματικότητα πίσω από τα εύηχα αλλά κακόγουστα ψεύδη, περί έκφρασης της γνώμης των εκπαιδευτικών.
Πότε αλήθεια ενδιαφέρθηκε η κυβέρνηση να μάθει τη γνώμη των εκπαιδευτικών;
·        Όταν με τις Υπουργικές Αποφάσεις Φίλη διέλυσε το Ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο;
·        Όταν δεν δεσμεύεται για 14χρονη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση με 2χρονη υποχρεωτική, δημόσια προσχολική αγωγή και εκπαίδευση;
·        Όταν ξεστομίζει ατέλειωτα ψέματα για χιλιάδες διορισμούς ενώ στην πραγματικότητα έχει κάνει την αδιοριστία μόνιμη πολιτική της;
·        Όταν καταργεί ευνοϊκές για τη σχολική πραγματικότητα ρυθμίσεις, όπως τη μείωση των τριών μαθητών ανά τάξη για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες;
·        Όταν, όταν, όταν…
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σταθερή στις θέσεις της καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που εισάγει η κυβέρνηση με την απάτη της, δήθεν, έκφρασης γνώμης (μόνο των μόνιμων εκπαιδευτικών) για τους υποψήφιους διευθυντές.
Το ίδιο πράξαμε και πριν λίγα χρόνια με την αποφασιστική συμμετοχή μας στην απεργία – αποχή της αξιολόγησης των νόμων 3848 και 4024 και του Π.Δ. 152. Το ίδιο συνεχίζουμε να πράττουμε και σήμερα.
Δεν δικαιούται κανείς να τρέφει αυταπάτες. Το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση δεν έχει καταργηθεί. Το επόμενο βήμα μετά την αξιολόγηση των υποψήφιων διευθυντών, θα είναι η αξιολόγηση και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
Αυτό είναι το διακύβευμα των συνεδριάσεων του σώματος των μόνιμων εκπαιδευτικών την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Αυτό που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν από τους συναδέλφους.
Η απεργοσπαστική ανακοίνωση της Α.Ε.ΕΚ.Ε. που παροτρύνει τους συναδέλφους να μην εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (η οποία λήφθηκε με 10 ψήφους στους 11 αφού μόνο ο εκπρόσωπος της Α.Ε.ΕΚ.Ε. μειοψήφησε) είναι δυστυχώς μια δήλωση υποταγής της «ολίγον από πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ», δήθεν «ανεξάρτητης παράταξης» στην κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της Ε.Ρ.Α. λίγο πριν την ολοκλήρωση του παζαρέματος της ψήφου των συναδέλφων που τους επέλεξαν ως «ανεξάρτητους» και την εκχώρηση της σ’ αυτήν στην 86η Γ.Σ. όπου ετοιμάζουν κοινή κάθοδο σε ένα ψηφοδέλτιο.
Πόσο, αλήθεια, τιμάται η ψήφος και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων; Με πόσες έδρες και πόσα αξιώματα μετριέται;
Η απάντηση του κλάδου πρέπει να είναι δυναμική και να συντρίψει τις παλινωδίες, την απρόκλητη απεργοσπασία και τις σκοπιμότητες.
Οι εκπαιδευτικοί:
ü  Λέγαμε και λέμε ΟΧΙ στην αξιολόγηση – χειραγώγηση.
ü  Στηρίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απεργία – αποχή από τις αξιολογικές συνεδριάσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών.


Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: