ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τζορτζ Μπους: Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος ήταν βράχος

κ. πρόεδρε, η εισβολή στην Κύπρο δεν ήταν κτηνώδης;
kathimerini.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
«Λυπήθηκα με την είδηση της απώλειας του πρώην συναδέλφου μου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Εργαστήκαμε μαζί σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, με σημαντικότερο όλων την απομάκρυνση των ιρακινών στρατευμάτων από το Κουβέιτ μετά την κτηνώδη εισβολή του 1990. Οταν έπρεπε να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τις αυστηρές κυρώσεις απέναντι στον Σαντάμ Χουσεΐν, ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος ήταν βράχος. Η Μπάρμπαρα κι εγώ χαιρετίζουμε τη διά βίου δημόσια προσφορά του στην πολυαγαπημένη του Ελλάδα και αποστέλλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Με αυτήν την αποκλειστική δήλωση στην «Κ», ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζει τη μεγάλη του εκτίμηση για τον Ελληνα πρωθυπουργό, του οποίου η θητεία συνέπεσε σε σημαντικό βαθμό με τη δική του. O Μπους ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επισκέφθηκε την Ελλάδα, ύστερα από 32 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991. Τον Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς, ο Μητσοτάκης είχε γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο από το 1964 και τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Μετά τη δεύτερη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο, το Δεκέμβριο του 1991, στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπους είχε πει: «Στα Βαλκάνια, στη νέα Ευρώπη, στην Κύπρο, η Ελλάδα παραμένει ένας παράγοντας σταθερότητας, ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας εταίρος στην προσπάθεια να σφυρηλατηθεί μία νέα παγκόσμια τάξη: ειρηνική, ευημερούσα και ελεύθερη». Είχε επίσης χαιρετίσει «την πρόοδο που το έθνος σας έχει πετύχει στη μεταρρύθμιση της οικονομίας, στην απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: