ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Aνακοίνωση για την περιφερειακή σύσκεψη της Καστοριάς

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου περιφερειακή συνάντηση μελών του ΔΣ της ΔΟΕ, με συνδικαλιστικά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση, όπως έγραφε και η ανακοίνωση ήταν ανοιχτή για όλους τους συναδέλφους… Δυστυχώς όμως η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μικρή, γεγονός που φανερώνει την αδιαφορία των συναδέλφων από τη μια, αλλά και την απαξίωση του συνδικαλισμού από την άλλη.
            Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν γόνιμο διάλογο και να ενημερωθούν έγκυρα για όλα τα τρέχοντα καυτά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας:
  1. Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων. Βρίσκεται στην τελική φάση των προτάσεων των ΠΥΣΠΕ προς τις περιφερειακές διευθύνσεις. Έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, διότι δεν υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου ένας συγκεκριμένος αλγόριθμος, ώστε οι προτάσεις να έχουν ενιαία βάση και να μη δημιουργούνται ανισότητες στα λαμβανόμενα μόρια σε κάθε ΠΥΣΠΕ.
  2. Μεταθέσεις-Αποσπάσεις. Δυστυχώς φέτος το βορειότερο άκρο μεταθέσεων θα είναι ο νομός Αττικής. Αυτό φυσικά συμβαίνει διότι από πέρσι τα οργανικά κενά που δημιουργούνται σε κάθε Διεύθυνση, «βαφτίζονται» λειτουργικά και δεν καταχωρούνται στο σύστημα του Υπουργείου, από το οποίο βγαίνουν οι μεταθέσεις.  Όσον αφορά τώρα τις αποσπάσεις κι εκεί τα νέα είναι δυσοίωνα. Το «Σχολείο ΣΥΡΙΖΑ» με την κατάργηση των ΕΑΕΠ και την ισοπέδωση του ολοήμερου σχολείου, έχει δημιουργήσει τεράστιο πλεόνασμα ωρών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που «πλεονάζουν», να τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά κι έτσι να μένουν χωρίς απόσπαση και μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους χιλιάδες συνάδελφοί μας.
  3. Ολοήμερο Σχολείο. Τεράστια η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στις σχολικές μονάδες με την κατάργηση του υπευθύνου. Οι εκροές μαθητών είναι καθημερινές. Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο.
  4. Διορισμοί. Παρά τις φρούδες ελπίδες και τα ψέματα που πουλάει η κυβέρνηση στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, κανείς διορισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το 2019. Πρώτον δεν υπάρχει καμιά εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό και δεύτερον δεν το επιτρέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση κατά την περήφανη διαπραγμάτευση.
  5. Αναπληρωτές. Χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας έμειναν φέτος άνεργοι από τις αλλαγές που έγιναν στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Όλοι πλέον οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε τρία και τέσσερα σχολεία, για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Οι προβλέψεις για το εργασιακό τους μέλλον την επόμενη σχολική χρονιά είναι επίσης αρνητικές.
  6. Ειδική Αγωγή. Χιλιάδες τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Ειδική Αγωγή. Καμιά πρόβλεψη για μόνιμο διορισμό. Συνέχεια της πολύχρονης ομηρίας στις ελαστικές μορφές εργασίας.
  7. Προσχολική Αγωγή. Η αποσύνδεση του πρωινού από το απογευματινό πρόγραμμα δημιούργησε αναστάτωση στο πρόγραμμα των συναδέλφων, αύξησε το ωράριό τους και το χειρότερο όλων αποτελεί την κερκόπορτα για την είσοδο των ΚΔΑΠ στο δημόσιο σχολείο και το πέρασμα της ευθύνης των σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν.
  8. Αξιολόγηση. Από τη στιγμή που δεν έχει καταργηθεί το ΠΔ 152, η αξιολόγηση έχει απλά παγώσει. Οι δε εξαγγελίες του Υπουργού δημιουργούν ένα θολό τοπίο, που φέρνει την αξιολόγηση από την πίσω πόρτα μέσω της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και των στελεχών της εκπαίδευσης.  
  9. Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό. Η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου επέφερε νέες μειώσεις στις συντάξεις και νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές μας εισφορές. Οι ασάφειες που υπάρχουν, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στον έλεγχο και την απονομή των συντάξεων.
Στη συνάντηση τέθηκε επιτακτικά το θέμα της αίσθησης ελλείμματος ενημέρωσης από τη μεριά της Ομοσπονδίας. Η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο κ. Κικινή ήταν αφοπλιστική… δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία στο ΔΣ για την έκδοση ανακοίνωσης, διότι οι παρατάξεις του ΠΑΜΕ, των Συσπειρώσεων, της ΕΡΑ και των Ανεξάρτητων Κινήσεων που αριθμούν έξι μέλη στο ΔΣ, συνήθως επέχουν, αρνούμενοι να καταθέσουν θετική ή αρνητική ψήφο, παρά μόνο για θέματα που άπτονται των ιδεολογικών τους αγκυλώσεων.
Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους συναδέλφους να ενημερωθούν έγκυρα και έγκαιρα. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με κάποιο από τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, δε θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι είναι εμπειρότατα συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία βρίσκονται σε άμεση επαφή και διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου μας. Άρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στο πώς θέτουμε ένα προς συζήτηση θέμα. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχεις σε έναν διάλογο αυτού του επιπέδου, είναι η πολύ καλή ενημέρωση που οφείλεις να έχεις εξ αρχής, καθώς επίσης και η θετική προδιάθεση διαλόγου.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Στις 31 Μαΐου ο Σύλλογός μας όρισε την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, καθώς επίσης και τις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του κλάδου στο τέλος του διδακτικού έτους. Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε στις διαδικασίες, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια που θα καταρτηστούν και στην εκλογική διαδικασία ψηφίζοντας.
ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: