ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδί, ενώ ντουμάνι σε όλα τα μαγαζιά εστίασης-διασκέδαση και ουδείς τιμωρείται!

Εξυπνάδες! Ο νόμος δεν εφαρμόζεται σε μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, θα εφαρμοσθεί σε αυτοκίνητα; 


Άλλη μια εγκύκλιος που θα πέσει στο κενό
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
Για την παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ή ατμίζει (ηλεκτρονικό τσιγάρο), ενώ το πρόστιμο διπλασιάζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν ο παραβάτης οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο. Η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προαναφερόμενων διοικητικών ποινών γίνεται από τα αστυνομικά όργανα.
Αυστηροί πλέον θα είναι οι έλεγχοι και μέσα σε Μονάδες Υγείας όπου για τους παραβάτες επιβάλλονται επιπλέον και οι εξής διοικητικές κυρώσεις:
α) στους παραβάτες ασθενείς, πειθαρχικό εξιτήριο.
β) στους παραβάτες επισκέπτες και συνοδούς, αποβολή από τη Μονάδα Υγείας.
γ) στους υπεύθυνους εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων και εργαζόμενους στις Μονάδες Υγείας, επιβάλλονται οι πειθαρχικές ποινές σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Υπεύθυνοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τις Ιδιωτικές Κλινικές ορίζονται οι διοικητές και οι διοικητικοί διευθυντές.

Καθορισμός οργάνων για τους ελέγχους
Αρμόδιες Αρχές για τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων ορίζονται οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.
Τακτικοί έλεγχοι θα διεξάγονται σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση ανάλογα με τον αριθμό των διαπιστωθεισών παραβάσεων και το εύρος της περιοχής ελέγχου και έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του ελεγχόμενου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις. Σε περίπτωση καταγγελίας κινητοποιείται η διαδικασία εκτάκτου ελέγχου. Διευκρινίζεται ότι πρόστιμο επιβάλλεται τόσο στους υπευθύνους εφαρμογής των διατάξεων όσο και στον παραβάτη καπνιστή ή χρήστη προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικού τσιγάρου και φυτικών προϊόντων για κάπνισμα.
Για το πρόστιμο κριτήριο αποτελούν, ο χώρος εντός του οποίου διαπιστώνεται η παράβαση και για την εφαρμογή του νόμου ορίζεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:-νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων, -εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά προτεραιότητα: παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, -καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: