ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η οργανωμένη επιχείρηση του «No Border»


kathimerini.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Ο λογαριασμός των... «Νo Βorders» σε ποιον θα πάει; Οι παραλείψεις και οι ευθύνες της Πολιτείας καταδεικνύονται μετά τον απολογισμό των καταστροφών που προκάλεσαν στο ΑΠΘ οι αντιεξουσιαστές που κατασκήνωσαν στο campus του ΑΠΘ για δέκα ημέρες. Το κόστος υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ, ενώ η ηθική βλάβη και η προσβολή της υπόστασης του ΑΠΘ, ως δημόσιου πανεπιστημίου, είναι πολλαπλάσιες.
Ωστόσο, μία ακόμη παράμετρος πρέπει να ληφθεί υπόψη: το μήνυμα που έστειλε η Πολιτεία για ανοχή σε φαινόμενα ανομίας, έβαλε το ΑΠΘ σε δίνη, αφού ήδη οι αντιεξουσιαστές, ως αντίποινα, επετέθησαν στην πρυτανεία του ιδρύματος.
Ειδικότερα, καλά οργανωμένη επιχείρηση ήταν, όπως αποδείχθηκε, το «No Border Camp Thessaloniki 2016», κατά τη διάρκεια του οποίου 1.500 ξένοι και Ελληνες αντιεξουσιαστές μετέτρεψαν το ΑΠΘ σε τσιφλίκι τους.
«Οι καταληψίες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του κτιρίου, εκτελούσαν μεθοδικά συγκεκριμένο σχέδιο με τις κινήσεις τους, για καθεμιά από τις οποίες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό (ψαλίδια, κόφτες, λοστούς και λοιπά εργαλεία διάρρηξης), είχαν στρατιωτικού τύπου οργάνωση και πειθαρχία (πρόβες παρελάσεων, εκπαίδευση σε ομάδες) και εντυπωσιακούς οικονομικούς πόρους (εξέδρες, σκαλωσιές, ντουσιέρες, χημικές τουαλέτες, καθημερινή τροφοδοσία με φορτηγά, ελληνικά και ξένα, καθημερινές μεταφορές με μεγάλο αριθμό λεωφορείων)», ανέφερε το ίδρυμα. Πάνω από 20 σπασμένες πόρτες και λουκέτα, γκράφιτι παντού και βρώμικους χώρους αντίκρισαν καθηγητές του ιδρύματος μετά την αποχώρηση των «Νo Βorders». Μάλιστα, εντυπωσιάζουν τα επιμέρους στοιχεία που ανακάλυψαν οι καθηγητές. Χαρακτηριστικά, οι καταληψίες κατάφεραν να κάνουν εκτροπή στο σύστημα υδροδότησης των WC του 1ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής, προκειμένου να διοχετεύεται νερό στον χώρο των μαγειρείων των κατασκηνωτών μπροστά από τη Σχολή.
«Η ζημιά που έχει γίνει στο ΑΠΘ είναι ανυπολόγιστη. Εκτός από τις μεγάλες υλικές φθορές, η ηθική βλάβη και η προσβολή της υπόστασης του ΑΠΘ, ως δημόσιου πανεπιστημίου, είναι απροσμέτρητες» ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού, Θεόδωρος Λαόπουλος, πρόσθεσε ότι οι ζημιές από την κατάληψη του campus υπολογίζονται σε 40.000 ευρώ. Βεβαίως, το πλήγμα στο κύρος του ιδρύματος είναι πολύ μεγαλύτερο και πανεπιστημιακοί, μιλώντας στην «Κ», αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν κατά των διοργανωτών, ζητώντας αποζημίωση. Φτάνει να μπορούσαν να βρεθούν οι χρηματοδότες του «No Border», το κόστος του οποίου κρίνεται υψηλό. Τον ρόλο αυτό είχαν οι διωκτικές αρχές, οι οποίες παρά την εισαγγελική παραγγελία, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα έδρασαν κατόπιν εορτής, μόνο για τα μάτια της κοινής γνώμης.
Μετά την επιχείρηση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε λήξει το «No Border», συνελήφθησαν συνολικά 74 άτομα, 64 αλλοδαποί και μόλις 10 Ελληνες.
Ενδεικτικά, στην πολυκατοικία όπου κατέφυγαν τα μέλη του κινήματος «No Border» μετά την αποχώρησή τους από το ΑΠΘ, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε μόνο 19 Γερμανούς, 11 Ισπανούς, 7 Ιταλούς, 3 Γάλλους, Ρώσους, Σλοβένους, Ολλανδούς, Αυστριακούς, έναν υπήκοο Νέας Ζηλανδίας κ.ά., αλλά όχι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει.
Επί δέκα ολόκληρες ημέρες το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετεβλήθη σε ιδιότυπο γκέτο, με δική του αστυνόμευση από τους καταληψίες, με συνεχείς εκβιασμούς προς τους καθηγητές του τύπου «άνοιξέ μας, αλλιώς θα τα σπάσουμε», με απειλές και με προκλητικά προσβλητικές συμπεριφορές. Η κυβέρνηση παρέμεινε απαθής, παρά τη μόνιμη επωδό της «περί προστασίας και στήριξης του δημόσιου πανεπιστημίου».

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 e-mail:paligiannis@hotmail.gr

Την Τρίτη 2-8-2016 θα συνεδριάσει το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα παρακάτω:
1. «Εξέταση αίτησης απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
2. «Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σχολικές μονάδες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και Θεσσαλονίκης και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
3. «Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σχολικές μονάδες του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Αθήνας και Νίκαιας και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
4. «Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. σε σχολικές μονάδες της Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας και διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
5. «Εξέταση θεμάτων αιτήσεων απόσπασης (αμφισβητούμενες, κατά προτεραιότητα, κλπ) εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής) και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
6. «Επικύρωση πινάκων κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δομών Ειδικής Αγωγής και επικύρωση των πινάκων εκπαιδευτικών Π.Ε. που αποσπώνται σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Σχολεία Κωφών - Τυφλών και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. για το σχολικό έτος 2016 - 2017 »
7. «Επικύρωση πινάκων κενών θέσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επικύρωση των πινάκων εκπαιδευτικών Π.Ε., που αποσπώνται από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., για το σχολικό έτος 2016-2017 
Πάντα στη διάθεσή σας 
Παληγιάννης Βασίλειος

...Ακόμη λίγες αποσπάσεις σε Βιβλιοθήκες και Γενικά Αρχεία του Κράτους...

Αποσπάσεις στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες

Η συνάδελφος Τίτα Κυριακή, αποσπάσθηκε στα γενικά Αρχεία Ν. Φλώρινας
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

...Συνέχεια αποσπάσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Και τρίτος συνάδελφος από την Καστοριά, ο Δούκας Δημήτριος, αποσπάστηκε στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Με απόφαση του υπουργού παιδείας: 
1. Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία.
2. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. για το σχολικό έτος 2016-2017

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Οξεία αντιπαράθεση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο

κ. Γεωργιάδη, αφήστε τα ταξίδια στην Πάρο και εισηγηθείτε άμεσα ως κόμμα, τη δραστική μείωση του αριθμού των Βουλευτών... Άντε, να μην τα πάρω!

Πόλεμο ανακοινώσεων και καυστικών σχολίων, πυροδότησε ένα tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Πάρο.
Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς
Το ακολούθησε αργότερα και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος που έγραψε σε tweet του: «Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική «Κίνηση των 53» με την πεντάστερη «Μετακίνηση των 54».
Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική "Κίνηση των 53" με την πεντάστερη "Μετακίνηση των 54". 
Η αντίδραση ήρθε άμεσα από κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για «κρεσέντο προπαγάνδας και ψεμάτων που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς». Κάλεσαν μάλιστα τους κ.κ. Γεωργιάδη και Κουμουτσάκο να μεταβούν στην Πάρο προκειμένου να διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια ότι ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Agean.
Έτσι, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές στο σχολιασμό τους, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα.
Στο χορό των καυστικών σχολίων προστέθηκε το μεσημέρι και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρεται ότι «λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!
Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».
Λίγο νωρίτερα, επί του θέματος τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή σχολιάζοντας ότι «Τσίπρας και Καμμένος, αφού έκοψαν το ΕΚΑΣ και καταδίκασαν εκατομμύρια πολίτες, τώρα μας αναγκάζουν να πληρώσουμε τις χλιδάτες διακοπές της κουστωδίας τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία! Τρώνε με χρυσά κουτάλια, πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παιδιά και Διαδίκτυο. Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.


e-psychology.gr
Αρθρογράφος: Ειρήνη Κορδερά 
Ψυχολόγος
Η σημερινή γενιά παιδιών μεγαλώνει κυριολεκτικά κατακλυσμένη από νέες τεχνολογίες. Πλέον στο σπίτι υπάρχει όχι μόνο η τηλεόραση, αλλά και η έξυπνη τηλεόραση (smart TV), υπολογιστής, laptop, tablet, παιχνιδοκονσόλες, τουλάχιστον 2-3 κινητά και όλα αυτά να συνδέονται φυσικά στο internet, με το wi-fi να έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά.
Το διαδίκτυο βέβαια είναι ένα υπερ-πολύτιμο εργαλείο που μας προσφέρει απίστευτες δυνατότητες, γι' αυτό και λέμε ναι στη χρήση του από τα παιδιά και τους εφήβους, αλλά με όρους και προϋποθέσεις.
Tι χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, ώστε να μπορούμε να τα προστατεύσουμε από πιθανούς κινδύνους;
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε ως γονείς είναι να θέσουμε όρια στον χρόνο ενασχόλησης του παιδιού μας με το internet. Να φτιάξουμε δηλαδή, σε συνεργασία με το παιδί μας, ένα πρόγραμμα χρήσης του διαδικτύου με ξεκάθαρους και λογικούς κανόνες.
Πώς θα ξέρουμε όμως ποιά όρια να θέσουμε; Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Ενημέρωση της Υγείας της Γερμανίας (BZGA) η μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια έκθεση των παιδιών στην οθόνη (υπολογιστής και τηλεόραση μαζί) είναι μιάμιση ώρα την ημέρα για τα παιδιά στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού, ενώ για τα μικρότερα παιδιά (6-10χρ.) το όριο αυτό είναι μία ώρα, και μισή ώρα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Για τους εφήβους το όριο αυξάνει και μπορεί να φτάνει τις 2 ώρες ημερησίως.
Επίσης, ο υπολογιστής και η τηλεόραση χρειάζεται να βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο (σαλόνι), και όχι στο δωμάτιο του παιδιού, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τη διαδικτυακή του δραστηριότητα. Σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείται από παιδιά και παρέχει πρόσβαση στο internet, είναι απαραίτητη φυσικά η εφαρμογή ενός προγράμματος γονικού ελέγχου. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο (όπως πορνογραφικό υλικό, τζόγος κτλ.) ενώ μας επιτρέπει να παρακολουθούμε και τις διαδικτυακές κινήσεις του παιδιού μας. Επιπλέον, μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι θα κλείνει ο υπολογιστής μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα, για τις περιπτώσεις που λείπουμε από το σπίτι και θεωρούμε ότι το παιδί δεν τηρεί τα όρια που έχουμε συμφωνήσει. Υπάρχει μια πληθώρα τέτοιων προγραμμάτων από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε, με κάποια από αυτά να διατίθενται δωρεάν και άλλα με χρέωση.
Για να μπορέσουμε όμως να εφαρμόσουμε με επιτυχία οποιοδήποτε όριο στα παιδιά μας, προϋπόθεση είναι ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας στην οικογένεια. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε πέρα από τον κατάλληλο τρόπο και η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για συζήτηση, η οποία σίγουρα δεν είναι την ώρα που το παιδί μας βρίσκεται στον υπολογιστή ή στο tablet, ούτε όμως και στο τέλος της πλοήγησής του στο διαδίκτυο, όταν πια είναι πολύ κουρασμένο για να μας ακούσει. Προτιμότερο είναι να προσπαθήσουμε να του μιλήσουμε πριν την πλοήγησή του, καθώς έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μας ακούσει. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνουμε το παιδί μας από μικρή ηλικία, πέρα από την ενασχόληση του με την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, να υιοθετήσει εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως π.χ. ποδόσφαιρο, ποδηλασία, κολύμπι κτλ., έτσι ώστε να έχει και άλλα ενδιαφέροντα εκτός σπιτιού.
Μια ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικτυακή δραστηριότητα στα παιδιά είναι τα online games, τα διαδικτυακά δηλαδή παιχνίδια και κυρίως τα παιχνίδια ρόλων (MMORPG). Προκειμένου να έχουμε μια εικόνα για το αν ένα παιχνίδι είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού μας ή όχι, μπορούμε να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα www.pegi.info/gr/ (Pan European Game Information), όπου υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα διαδικτυακά παιχνίδια (όριο ηλικίας, είδος περιεχομένου κτλ.). Ο καλύτερος όμως τρόπος για να έχουμε πληρέστερη άποψη, είναι να καθίσουμε μια φορά δίπλα στο παιδί μας την ώρα που παίζει και να του ζητήσουμε να μας ξεναγήσει στο κόσμο των παιχνιδιών που απολαμβάνει, αποφεύγοντας όμως τα επικριτικά σχόλια. Άλλωστε από σχετικές έρευνες προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όταν είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού και χρησιμοποιούνται με μέτρο, μπορεί να έχουν και πολλές θετικές επιδράσεις, όπως βελτίωση του χρόνου αντίδρασης, του οπτικοκινητικού συντονισμού, της αντίληψης και της προσοχής.
Μια άλλη δημοφιλής διαδικτυακή δραστηριότητα, ιδιαίτερα στους εφήβους, είναι τα social media , τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και μάλιστα παρόλο που η χρήση τους θεωρητικά απαγορεύεται στα παιδιά, στην πράξη ένας πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών διατηρεί προφίλ σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αφού τα στοιχεία που δίνονται κατά την εγγραφή (ημερομηνία γέννησης) δεν επαληθεύονται. Χρειάζεται λοιπόν να μάθουμε στα παιδιά μας τι να προσέχουν στη χρήση αυτών των μέσων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων και στην προστασία της προσωπικής τους ζωής από την υπερέκθεση. Τους εξηγούμε ότι, παρά τον μύθο πως ό,τι δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο μπορούμε όποτε θέλουμε να το διαγράψουμε, στην πραγματικότητα ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ! Γι' αυτό και χρειάζεται να σκεφτόμαστε και μια δεύτερη φορά πριν «ανεβάσουμε» οτιδήποτε.
Επίσης μιλάμε ανοιχτά στα παιδιά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως την προσπάθεια προσέλκυσης μέσω διαδικτύου παιδιών και εφήβων από παιδόφιλους. Τους εξηγούμε ότι αυτός με τον οποίο μιλάμε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτός που φαίνεται, γι' αυτό και δεν εμπιστευόμαστε, ούτε δεχόμαστε να συναντήσουμε άτομα που δεν γνωρίζουμε. Δεν ανοίγουμε την κάμερα του υπολογιστή μας για να συνομιλήσουμε με αγνώστους που γνωρίσαμε στo internet και δεν δεχόμαστε αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Επίσης ρυθμίζουμε το προφίλ μας έτσι ώστε να είναι ορατό μόνο από τους φίλους μας.
Επιπλέον, προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από φαινόμενα ψηφιακού εκφοβισμού (cyberbullying), τα ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι εάν νιώσουν φόβο, ανησυχία ή άλλο δυσάρεστο συναίσθημα κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, να μας ενημερώσουν αμέσως, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν γι’ αυτό. Τα συμβουλεύουμε, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, να κρατήσουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και να μην τα διαγράψουν. Καταγγέλλουμε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αν παρατηρήσουμε ότι το παιδί μας έχει επηρεαστεί από τον ψηφιακό εκφοβισμό που δέχτηκε, απευθυνόμαστε άμεσα σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας (ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο), προκειμένου να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Τέλος, όπως και σε οποιοδήποτε θέμα διαπαιδαγώγησης των παιδιών, έτσι και στο θέμα της χρήσης του διαδικτύου χρειάζεται εμείς οι γονείς να δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας και να αποτελούμε θετικά πρότυπα προς μίμηση με τη δική μας συμπεριφορά. Όταν εμείς δεν έχουμε όρια στη χρήση του facebook ή του κινητού μας ή όταν παίζουμε ατελείωτες ώρες online games, πώς μπορούμε να ζητάμε από το παιδί μας να έχει όρια; Πώς μπορούμε άραγε να το παροτρύνουμε να είναι προσεκτικό στη δημοσιοποίηση των προσωπικών του δεδομένων, όταν εμείς οι ίδιοι «ανεβάζουμε» δεκάδες φωτογραφίες καθημερινά από τις προσωπικές μας στιγμές με τα παιδιά; Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, πρώτα οι ίδιοι να κάνουμε πράξη όσα ζητάμε από τα παιδιά μας και όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε (που στις μέρες μας είναι ελάχιστος για τους περισσότερους) να τον περνάμε ποιοτικά μαζί τους και όχι ο καθένας μόνος του μπροστά στη δική του μικρή ή μικρότερη οθόνη!
Και επειδή στο άμεσο μέλλον το internet θα είναι παντού, σε γυαλιά, φακούς επαφής, ρολόγια και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να φανταστούμε, χρειάζεται να μάθουμε όχι μόνο να ζούμε με αυτό αλλά και να το χρησιμοποιούμε σωστά. Γι' αυτό και είναι απαραίτητη τόσο η συνεχής ενημέρωση των γονιών για τις νέες τεχνολογίες, όσο και η σωστή εκπαίδευση των παιδιών στο πλαίσιο του σχολείου, ώστε τα παιδιά μας να μάθουν να απολαμβάνουν τα τεράστια οφέλη του διαδικτύου, αλλά και να προστατεύονται από τους κινδύνους. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η ζωή είναι εκεί έξω και ο υπολογιστής και το internet είναι το μέσο για να βελτιώνουμε τη ζωή μας!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τα λειτουργικά κενά της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Γεώργιος Μασλάρης, είχε να λύσει ένα σταυρόλεξο όσον αφορά τον υπολογισμό των λειτουργικών κενών. Σε ποιους εκπαιδευτικούς θα πρέπει ανατεθούν οι ώρες της Αισθητικής Αγωγής (Μουσική, Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή). Αν ανατεθούν σε συναδέλφους ειδικοτήτων θα πλεονάσουν περίπου 20 δάσκαλοι/δασκάλες και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψουν το διδακτικό τους ωράριο εντός της Διεύθυνσης Καστοριάς. Έτσι, υπολόγισε τα λειτουργικά κενά αναθέτοντας τις ώρες αισθητικής αγωγής σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70, οπότε το  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ "αποβάλλει" τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων οι οποίοι μάλλον... δεν "χωρούν"...!!!

Τα λειτουργικά κενά που απέστειλε η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στην περιφερειακή διεύθυνση, βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, έχουν ως εξής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ -ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
0
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ( ΠΕ71)
15
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ (ΠΕ61)
2
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ06)
1
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ05)
3
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΠΕ07)
2
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (ΠΕ08)
10
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΕ32)
5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΕ19-20)
3
ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΠΕ16)
7


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΜΕΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ
1
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
1
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1



Με βάση αυτά τα λειτουργικά κενά θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις. Η ολοκλήρωση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2016-2017, σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη, θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως 5-8-2016.
Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, το ΠΥΣΠΕ Καστοριάς θα ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά και τους λειτουργικά υπεράριθμους. 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αιχμές της συγκλήτου για την κατασκήνωση αναρχικών στο ΑΠΘ - ''Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του''!

Η πολιτεία αυτές τις μέρες είχε άλλες προτεραιότητες...Φιέστες στο προαύλιο της Βουλής, καταστροφές στα κτίρια της Νομικής!

newsit.gr
Για μια ιδιότυπη κατοχή κάνει λόγο η Σύγκλητος του ΑΠΘ σε ανακοίνωση της σχετικά με το No Border Camp. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων...ότι «οι διοργανωτές αποφάσισαν μόνοι τους ποιους χώρους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και επέβαλαν διά της βίας τη θέλησή τους στο αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο» και επικρίνει την πολιτεία ότι άφησε «το πανεπιστήμιο μόνο του». Η Σύγκλητος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα μέλη του No Border «με αξιοσημείωτη οργάνωση δημιούργησαν μια ελεύθερη κατασκήνωση με μαγείρεμα φαγητού, συναυλίες και εκδηλώσεις, μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία για διαδηλώσεις, αλλά και ελλιπέστατες αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής. Φεύγοντας καθάρισαν τα κτίρια από σκουπίδια, άφησαν όμως πίσω τους τα ίχνη των επιλογών τους: σπασμένες πόρτες, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα, κατεστραμμένο πράσινο».
«Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, ότι η διοργάνωση αυτή «δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του». Υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως το Πανεπιστήμιό μας υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης κάθε αυθαίρετης, παραβατικής έως και παράνομης δράσης», και «εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, διατρανώνει την απόφασή της να εναντιώνεται σε κάθε αυθαίρετη δράση και να εντείνει τις προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ιδρύματος».
Τέλος, «καλεί ακόμη πιο επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στα χρονίζοντα προβλήματα παραβατικότητας, και ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην Πανεπιστημιούπολη και να τα αντιμετωπίσουν με τρόπο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και το κύρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου».

Νέο Σύνταγμα – Νέα Μεταπολίτευση – Νέα Ελλάδα, επομένως "Νέα Δημοκρατία"...

Τις υλικές ζημιές στη Θεσσαλονίκη ποιος θα τις πληρώσει; Πάντως, όχι,  ο πρωθυπουργός.
Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ωραιότατο και πολιτισμένο προαύλιο της Βουλής, ενώ  το προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου 10 μέρες τώρα, είχε μετατραπεί σε ελεύθερο και ανεξέλεγκτο κάμπινγκ, με τους κατασκηνωτές να έχουν καταλάβει κτίρια διαφόρων σχολών του ιδρύματος και το "μεταρρυθμιστή"πρωθυπουργό να μην αντιδρά!

Εξοχότατε, κ. πρωθυπουργέ, με φιέστες, ωραιολογίες, εξωραϊσμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, προσπαθείτε να αποκρύψετε την ολομέτωπη, άγρια, και άδικη επίθεση στα εισοδήματά μας. Πρόκειται για επίθεση με την ίδια αδιέξοδη συνταγή της φορολογικής εξόντωσης των πολιτών και των συνεχών περικοπών, η οποία εφαρμόστηκε με το πρώτο μνημόνιο και απέτυχε παταγωδώς!!!
 

Με το σύνθημα «Νέο Σύνταγμα – Νέα Μεταπολίτευση – Νέα Ελλάδα», ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, σε ειδική εκδήλωση στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής, ξεχνώντας να προτείνει και τη δραστική μείωση του αριθμού των Βουλευτών!

  • Η Απλή Αναλογική θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές και η Βουλή που θα προκύψει τότε, θα υπόκειται στις ρυθμίσεις ενός Νέου Συντάγματος.
  • Εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας. Η υποχρέωση δηλαδή η πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, να συνοδεύεται και από πρόταση για νέο Πρωθυπουργό.
  • Δυνατότητα άμεσης εκλογής του ΠτΔ απο το εκλογικό σώμα, όσο και τη δυνατότητα διενέργειας δημοψηφισμάτων για κρίσιμα ζητήματα με λαική πρωτοβουλία. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει τη δυνατότητα εκλογής του από το κοινοβούλιο, μόνο αν εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση των δύο τρίτων της Βουλής στο πρόσωπό του. Διερεύνηση που πρέπει να εξαντλείται σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Αν αποβούν άκαρπες, τότε η τρίτη ψηφοφορία θα ανήκει στο εκλογικό σώμα, που θα αποφασίζει την εκλογή του Προέδρου με καθολική ψηφοφορία που θα διεξάγεται ανάμεσα στους δύο πλειοψηφήσαντες υποψηφίους της τελευταίας ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
  • Λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του χωρίς να διακόπτεται η θητεία της κυβέρνησης και να διαλύεται η Βουλή.
  • Το δικαίωμα του Προέδρου να απευθύνεται στη Βουλή για σπουδαίο λόγο.
  • Να συγκαλεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
  • Αλλά και να παραπέμπει ψηφισμένο νόμο σε ειδικό γνωμοδοτικό όργανο, αποτελούμενο αποκλειστικά από δικαστες για να κρίνει επί της συνταγματικότητας του - κατά τον τρόπο που ειδική σύνθεση του ΣτΕ γνωμοδοτεί για τα Προεδρικά Διατάγματα.
  • Κανένας Βουλευτής να μην μπορεί να εκλέγεται για πάνω από δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους ή για οκτώ συνεχόμενα έτη.
  • Υποχρέωση Πρωθυπουργός, εκτός φυσικά των υπηρεσιακών, να ορίζεται αποκλειστικά αιρετός από το λαό, δηλαδή μόνο εν ενεργεία Βουλευτής.
  • Υποχρέωση κύρωσης με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του Κράτους.
  • Τη δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω των 500.000 υπογραφών για εθνικά θέματα.
  • Τη δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών, για ψηφισμένο νόμο, με εξαίρεση νόμους που αφορούν τα δημοσιονομικά.
  • Τη δυνατότητα διενέργειας Δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών για νομοθετική πρωτοβουλία από τους ίδιους τους πολίτες.
  • Να καταργηθεί το ακατανόητο προνόμιο της ασυλίας και οι Βουλευτές να αντιμετωπίζονται ποινικά όπως κάθε πολίτης, με την πιθανή εξαίρεση για αδικήματα που σχετίζονται άμεσα με την εκτέλεση των καθηκόντων τους ως μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.
  • Να τροποποιηθεί ριζικά η διάταξη που ρυθμίζει τα περί της ευθύνης των Υπουργών.
  • Ειδική πρόβλεψη για αντίστοιχες περιπτώσεις ώστε οι Ανεξάρτητες Αρχές να συγκροτούνται με νόμιμο τρόπο, ακόμα και με μικρότερες πλειοψηφίες σε περίπτωση που τα 4/5 δεν συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένη προθεσμία.
  • Ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους με διατήρηση όμως για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας Θρησκείας.
  • Ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Σαφής και αποτελεσματική κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως του μοναδικού μέσου για τον προσδιορισμό του μισθού.
  • Συνταγματική κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας της διαιτησίας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ

κ. υπουργέ, προχειρότητες, πειραματισμοί και πολύ μπλα-μπλα..., με αποτέλεσμα να εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!
Καληνύχτα σας!

Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των φορολογούμενων, ενώ δεν θα χάσουν την απαλλαγή από τον φόρο όσοι έχουν υψηλούς τόκους.
Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο 2017.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9, μετά από σειρά λαθών που παρατηρήθηκαν στην καταχώριση αγροτεμαχίων αποφασίστηκε τα αγροτεμάχια να μην ληφθούν εφέτος υπόψη σε ό,τι αφορά στην βεβαίωση του συμπληρωματικού φόρου.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε παράδειγμα πολίτη στα Γρεβενά ο οποίος θα επιβαρυνόταν υπέρμετρα από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, επειδή αγροτεμάχιό του εμφανιζόταν ως καταχωρηθέν δίπλα στην θάλασσα, ενώ ήταν ορεινό.
"Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, δεν θα ληφθούν υπόψη τα αγροτεμάχια για τον συμπληρωματικό φόρο", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Σε ό,τι αφορά στις δόσεις ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα είναι από το τέλος Σεπτεμβρίου και ότι για τον σκοπό αυτό θα κατατεθεί διάταξη προς ψήφιση στην Βουλή.
Τέλος, επεσήμανε ότι δεν ισχύσει η σύνδεση του συγκεκριμένου φόρου με εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ενώ συνολικά δεν θα αλλάξει κάτι στο συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με πέρυσι. Όπως σημείωσε, η βεβαίωση θα ανέλθει σε 3,3 δισ. ευρώ και αναμένεται να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, όπως και πέρυσι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από ένα χρόνο "ανοίγει" το Ιερό Βήμα του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής

Μετά από αναστηλωτικές εργασίες που διήρκεσαν ένα χρόνο, το Ιερό Βήμα του περικαλλούς Ιερού Ναού μας, έχει πλήρως ανακαινισθεί και ανήμερα της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου θα λειτουργηθεί και πάλι.
Οι τρεις κόγχες πίσω από την Αγία Τράπεζα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί
Εδώ και ένα χρόνο στο Ιερό Βήμα της Αγίας Παρασκευής έχουν αρχίσει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του. Οι ξύλινες υποστυλώσεις και αντιστηρίξεις είχαν σαπίσει και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. 
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι εργασίες αποπεράτωσης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς χάρις στο φλογερό ζήλο και τις άοκνες προσπάθειες του ιερέα μας, πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Λεωνίδα Μπάρδου, συνεπικουρούμενος βέβαια, από τον πατέρα Παύλο Γιαννάκη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και πολλών Ενοριτών. (Τη συνδρομή όλων μας χρειάζεται η εκκλησία μας)


Απαιτητικό και επίπονο το επάγγελμα, της  εκ Πτολεμαΐδος ορμώμενης, αγιογράφου. 
Την τελευταία εβδομάδα αγιογραφείται από την υπεύθυνη αγιογράφο  η ανατολική πλευρά του Αγίου Βήματος (οι τρεις κόγχες) και παραμονή της εορτής της πολιούχου Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, θα τελέσει πριν από τον πανηγυρικό εσπερινό, την ακολουθία του αγιασμού με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας.
Ο πάτερ Λεωνίδας, αισιοδοξεί, ελπίζει και προσεύχεται, πως του χρόνου τέτοια εποχή, θα τοποθετηθεί και το μαρμάρινο εικονοστάσι-τέμπλο που διαχωρίζει το άδυτο-άβατο από τον κυρίως ναό.
Ο ακάματος ιερέας μας, πάτερ Λεωνίδας, παρακολουθεί καθημερινά την πρόοδο των εργασιών
Προσωπικά οφείλω να ομολογήσω, πως το αισθητικό αποτέλεσμα  του πλήρους ανακαινισμένου Ιερού Βήματος είναι άψογο και η στατική του ενίσχυση ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία. Στην προσπάθεια αυτή ο πάτερ Λεωνίδας, ζητά τη βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθούν οι εργασίες χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις... 
  «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί στην πόλη του Άργους Ορεστικού η πολιούχος έφορος και προστάτιδα του τόπου Αγία Παρασκευή.
Η μορφή της αποτελεί κομμάτι της ύπαρξης μας. Είναι η καταφυγή μας στις θλίψεις, η βοηθός στους κινδύνους, η παρηγοριά και το στήριγμα στις δυσκολίες.
Αυτή δίπλα μας σε χαρές και λύπες, στις ποικίλες του βίου περιστάσεις.
Φέτος υπάρχει και μια ιδιαίτερη ευλογία. Το ιερό του ναού το οποίο σφραγίστηκε πριν από ένα χρόνο για να γίνουν εργασίες στήριξης-συντήρησης-ανακαίνισης θα ανοίξει και θα λειτουργηθεί για πρώτη φορά μετά τις επισκευαστικές εργασίες.
Για το λόγο αυτό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ θα τελέσει την παραμονή της εορτής πριν από τον πανηγυρικό εσπερινό την ακολουθία του αγιασμού με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας.
Στης Αγίας μας λοιπόν την εορτή και μνήμη καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε αποδίδοντας της έτσι το σεβασμό, την τιμή, και την αγάπη που της αξίζει.
Με τιμή
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
Δευτέρα 25 Ιουλίου

7:00 μ.μ. Υποδοχή Τιμίου Ξύλου από την Ι. Μητρόπολη Δράμας
Τελετή Αγιασμού του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Βήματος του Ι. Ναού
Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ
9:00 μ.μ Παράκληση Αγίας Παρασκευής

Τρίτη 26 Ιουλίου
7:00 π.μ Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ.
10:30 π.μ Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της πολιούχου Αγίας.
7: 00 μ.μ Εσπερινός και παράκληση της Αγίας.
Τετάρτη 27 Ιουλίου
7:00 π.μ – 10:00 π.μ Όρθρος Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των κτιτόρων και δωρητών του Ιερού Ναού.
Εκ του Ιερού Ναού

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Βγήκαμε την Παρασκευή το απόγευμα και γυρίσαμε στα σπίτια μας το πρωί του Σαββάτου. Την υγειά μας να έχουμε!

κ. Στόκα, το καλοκαίρι σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν ευχάριστο να ακούγονται και μερικά από τα αθάνατα κλασικά τραγούδια των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Και τα ερμηνεύεται τόσο όμορφα με την αισθαντική και ζεστή φωνή σας!
Επί σκηνής για τρεις ώρες η παρέα του Μπάμπη Στόκα.
Την Παρασκευή 22 Ιουλίου ο Μπάμπης Στόκας, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, εμφανίστηκε με την εξαιρετική παρέα του στο Club "DETAIL" στη γειτονική Νεάπολη Βοΐου.
Κώστας Παρίσης: Ένας σεμνός, χαμηλών τόνων καλλιτέχνης, φίλος των εκπαιδευτικών και υποστηρικτής του εκπαιδευτικού μας έργου.
Μαζί του συμμετείχε ο Κώστας Παρίσης. Ο τέως κιθαρίστας του μουσικού συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα, πάντα εκφραστικός και λυρικός. Εδώ και 20 χρόνια παρέα με την κιθάρα του, τη χαρακτηριστική φωνή του και την ποιότητά του, κρατά συντροφιά σε πολυάριθμους μουσικόφιλους όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Εκπληκτικοί εκτελεστές οι μουσικοί που συνόδευαν τους δύο καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Μπέλλος στα πλήκτρα, ο Χάρης Χαραλάμπους στο μπάσο, ο Αλέξης Σταυρόπουλος στα τύμπανα και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Δημήτρης Καρασούλος. Όλοι τους σπουδαίοι!
Εκεί, λοιπόν, όπως θα έχετε καταλάβει βρέθηκε και η αφεντιά μου. Τρεις ωραιότατες κυρίες, είπαν να με "βγάλουν έξω" για διασκέδαση, δίνοντας την ευκαιρία να αποτοξινωθώ από τις αρνητικές σκέψεις μου, ξεχνώντας έστω και για λίγες ώρες, τον αυξημένο φόρο εισοδήματος, το "φουσκωμένο" ΕΝΦΙΑ και την καθημερινή "τοξική" τηλεοπτική παρουσία των Κατρούγκαλου, Λεβέντη και των άλλων παιδιών των "παράνομων"  καναλιών!
Ευχαριστώ κυρίες μου για την παρέα σας. Κορίτσια, να "σκάσουν" οι δανειστές μας! Εδώ, είναι Βαλκάνια!
Ξεκινήσαμε από τη γενέτειρά μας στις 11:30μ.μ. με προορισμό τη γειτονική Νεάπολη. Στις 12:00 ήμασταν στο κέντρο της Νεάπολης όπου δοκιμάσαμε τα σουβλάκια της και στις μία παρά δέκα περνούσαμε την είσοδο του  Club "DETAIL", ένας θερινός χώρος λίγο έξω από τη Νεάπολη στο δρόμο προς το ιστορικό Τσοτύλι.
Η βραδιά ζεστή, μοναδική, με το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου να μας κρατά συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Εκεί συναντήσαμε τυχαία! τον μετρ του ήχου και του φωτός, συνδημότη και συμπολίτη μας, Νίκο Κυδωνάκη.

Η τυχαία(!) συνάντηση με τον αγαπητό Νικόλαο, ήταν καθοριστική και ευεργετική, αφού είχε μεριμνήσει για κράτηση θέσεων, έχοντας έτσι δίπλα του και τη σύζυγό του!
Το πρόγραμμα άρχισε στις μία ακριβώς και τελείωσε χωρίς διάλειμμα μετά από τρεις ώρες. Ο Μπάμπης Στόκας, ερμήνευσε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και των ομοτέχνων του τραγουδοποιών. 
Επιστρέψαμε στη βάση μας στις πέντε τα ξημερώματα, αφήνοντας με ασφάλεια τις αδελφές Χαρισίου στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους.


Να σας χαίρονται τα παιδιά σας. Ε, και οι σύζυγοί σας...
Να είμαστε καλά, καλή καλοκαιρινή συνέχεια...