ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πανευτυχείς οι συσκεφθέντες στο Μαξίμου για τα Θρησκευτικά!

newsit.gr
- Μετά από δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην οποία μετείχε ο κ. Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
- Ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος δήλωσε πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία.
- Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν και απλά θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
- Όλοι οι συμμετέχοντες της σύσκεψης είπαν πως λύθηκαν οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία.

Μία δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των Θρησκευτικών που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ήταν αρκετή για να “λυθούν οι παρεξηγήσεις” έστω και προσωρινά τουλάχιστον.

Πρώτος εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος δήλωσε πως ήταν μία γόνιμη συνάντηση όπου λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και δήλωσε πως η διδασκαλία των Θρησκευτικών θα συνεχιστεί με τα παλιά βιβλία, εννοώντας όχι τα νέα του Νίκου Φίλη, κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη της Εκκλησίας έναντι της κυβέρνησης.
Ωστόσο, λίγο αργότερα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης τόνισε πως ο διάλογος έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι όποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν. Ωστόσο, αν και συμφώνησε με τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος πως θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία, ξεκαθάρισε πως τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών θα εφαρμοστούν γιατί η Πολιτεία καθορίζει τη διδακτέα ύλη.
Αυτή η δήλωση του Νίκου Φίλη προκάλεσε μία σύγχυση για το τί μέλλει γενέσθαι τελικά στο θέμα των θρησκευτικών και αυτό που προέκυψε από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται και με τα παλιά βιβλία αλλά και τα νέα προγράμματα Θρησκευτικών θα εφαρμοστούν.
Το σίγουρο είναι πως η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του χρόνου, όπου θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για το μάθημα των Θρησκευτικών και μέχρι να αποφασιστεί ποιό θα είναι το τελικό πρόγραμμα σπουδών για το συγκεκριμένο μάθημα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος που είχε και το ρόλο διαμεσολαβητή στην κόντρα, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία και διευκρινίστηκαν οι παρεξηγήσεις. Όπως τόνισε, ο διάλογος θα συνεχιστεί και Εκκλησία και Πολιτεία θα συνεχίσουν ενωμένες.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: