ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχουν συνταξιούχοι!

Και ποιος τους είπε πως θα βγούμε στη σύνταξη! Με τέτοιες συντάξεις, ΟΥΔΕΙΣ και ΟΥΔΕΜΙΑ!!!
Μειωμένες έως και 30% οι νέες συντάξεις
Ο νόμος Κατρούγκαλου φέρνει στους νέους συνταξιούχους μέση σύνταξη 655 ευρώ με μειώσεις που θα αγγίζουν έως και το 30%. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" η μείωση αυτή προκύπτει από τη νέα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι του 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και του 70% του νόμου Ρέππα. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στιςΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.
...Από μάτι θα πας!
Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι θα συνταξιοδοτηθούν με 35ετία από όλα τα Ταμεία. Η νέα σύνταξη βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου θα είναι το άθροισμα της εθνικής (384 ευρώ από 20ετία και πάνω και 345 ευρώ στη 15ετία) και της ανταποδοτικής που υπολογίζεται με τις αποδοχές από το 2002 και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. 
Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι). Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο η Βουλγαρία (41,3%) και η Ρουμανία (37,3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: