ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ποιά μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές του Γυμνασίου

Τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο γυμνάσιο για μάθημα ή για χαβαλέ;  
Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία οι μαθητές/τριες θα εξετάζονται γραπτώς στο τέλος του έτους περιορίζονται σε τέσσερα (4) για όλες τις τάξεις (από δώδεκα που όριζε το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα για τη Α΄, δεκατρία για τη Β΄ και δεκατέσσερα για τη Γ΄ τάξη).

kathimerini.gr
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Νεοελληνική γλώσσα (γλώσσα και λογοτεχνία) Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά είναι τα τέσσερα μαθήματα τα οποία οι μαθητές του γυμνασίου θα συνεχίσουν να εξετάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο στο τέλος της σχολικής χρονιάς για να λάβουν απολυτήριο. 
Αντίθετα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, παραλείπονται από τις εξετάσεις μαθήματα όπως τα Αρχαία, τα θρησκευτικά, τα Αγγλικά, η Χημεία και η Βιολογία. Στα μαθήματα αυτά ο βαθμός θα προκύπτει από τα ωριαία διαγωνίσματα και στο δεύτερο τετράμηνο από τις συνθετικές εργασίες.
Ωστόσο ερώτημα είναι γιατί γίνεται διάκριση στον τρόπο εξέτασής τους ανάμεσα στην Φυσική, την Χημεία και την Βιολογία καθώς οι τρεις αυτές συναφείς επιστήμες συνθέτουν στο αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου ένα διδακτικό αντικείμενο. Το νέο έτος θα χωρίζεται σε τετράμηνα και όχι τρίμηνα ενώ αναμένεται το υπουργείο να προχωρήσει σε ψαλιδίσματα της ύλης έως 30%, όπως ήδη έχει εξαγγείλει, χωρίς ωστόσο αλλαγή βιβλίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: