ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στη Θεσσαλονίκη χωρίς υποσχέσεις ο Μητσοτάκης

kathimerini.gr
Στην αποδόμηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, στοχεύοντας στην ασυνέπεια λόγων (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, «παράλληλο πρόγραμμα») και έργων με αφορμή την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον «τόπο του εγκλήματος» (Θεσσαλονίκη), καθώς και στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής σε μια σειρά από μέτωπα της καθημερινότητας, εστιάζει η Ν.Δ. στην πορεία προς τη ΔΕΘ.
Το στίγμα έδωσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή περιοδεία του στη Ζάκυνθο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και μετείχε σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα» και επανέλαβε την πρότασή του για ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που θα στηρίζεται σε μείωση των δαπανών και των φορολογικών συντελεστών, ώστε να δημιουργηθούν «δουλειές για όλους».
Και όχι τυχαία, καθώς το μήνυμα που θέλει να περάσει η ηγεσία της Ν.Δ. με την εμφάνιση στη ΔΕΘ είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εδώ» για να δώσει σχέδιο και προοπτική στη χώρα και λύση στους απελπισμένους πολίτες, απ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται. Αυτό σημαίνει και άνοιγμα σε ομάδες που είτε απείχαν από τις κάλπες της 20 Σεπτεμβρίου, είτε δεν ψήφισαν ποτέ Ν.Δ., και πάντα σε όσους ψηφοφόρους κινούνται στον χώρο του Κέντρου.
Αυτή, όμως, η «συμφωνία ελπίδας και αλήθειας» με τους πολίτες, που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ., περνά μέσα από την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Και αυτή, έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, «χτίζεται με αξιόπιστες κυβερνητικές προτάσεις και όχι με παροχολογία και ψεύτικες υποσχέσεις». Τούτων δοθέντων, στόχος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να εμφανιστεί ως «αντι-Τσίπρας». Αλλά να πείσει για την αξιοπιστία του έναντι της αναξιοπιστίας και ασυνέπειας του πρωθυπουργού. Εξ ου και από την Πειραιώς διαμηνύουν καθημερινά ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ με «θα», αλλά με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις γύρω από βασικούς άξονες πολιτικής, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι ανακολουθίες Τσίπρα στο επίκεντρο
Στη χθεσινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα νέα γραφεία της Ν.Δ. στο Μοσχάτο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στάθηκε ιδιαίτερα στις ανακολουθίες του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι «φορτωμένος με βαρύ παρελθόν αναξιοπιστίας και ασυνέπειας και ό,τι και να πει στη Θεσσαλονίκη, ουδείς θα τον πιστέψει. Γιατί απλά ό,τι και να πει, δεν θα το κάνει». Η επισήμανση δεν είναι τυχαία. Η Πειραιώς έχει επιλέξει να υπενθυμίζει καθημερινά όχι μόνο τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης, από το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το «παράλληλο πρόγραμμα», μέχρι τη 13η σύνταξη, τη δέσμευση ότι δεν θα θιγόταν το ΕΚΑΣ, τον ΕΝΦΙΑ που όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά αντιθέτως αυξήθηκε και την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία.
Παρόντες στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Μοσχάτο ήταν και οι δύο νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου της Ν.Δ., η Σοφία Ζαχαράκη και ο Κώστας Κυρανάκης που, όπως έγραψε η «Κ», θα ενισχύσουν τον κ. Κουμουτσάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: