ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

10.000 τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στα περιβόητα "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ" σχολεία θα "χωρέσουν" οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων; Χλωμό...

Συνάδελφε, πολύπειρε Βασίλη, πώς υπολογίσατε τα κενά που αναφέρεις; Οι ώρες της αισθητικής αγωγής σε ποιους συναδέλφους ανατίθενται; Στους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, που έτσι και αλλιώς πλεονάζουν σε πολλές διευθύνσεις της χώρας ή σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων; Αν ισχύσει το πρώτο θα προσληφθούν ελάχιστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Σε αντίθετη περίπτωση θα προσληφθούν λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά δάσκαλοι/δασκάλες με τους πλεονάζοντες... να αγνοείται η τύχη τους. 
Θα ήταν πολύ χρήσιμο οι δύο αιρετοί του ΚΥΣΠΕ, να ενημερώσετε τον κλάδο για τον τρόπο κάλυψης των κενών, αναλυτικά και κατά ειδικότητα, ΑΝ σας έχουν παραχωρηθεί στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Μέρες που έρχονται, είθε η Μεγαλόχαρη να μας δώσει δύναμη να αντέξουμε...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 

Παληγιάννης Βασίλειος 
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287 
e-mail: paligiannis@hotmail.gr

Περισσότεροι από 12.000 αναπληρωτές θα χρειαστούν σε πρώτη φάση για τη λειτουργία των σχολείων Π.Ε.
Με βάση την καταγραφή των λειτουργικών κενών από τους Περιφερειακούς Δ/ντές, με τα οποία έγιναν οι αποσπάσεις, προκύπτει πως τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 10.000.
Συγκεκριμένα 7.708 είναι τα κενά στη Γενική Αγωγή και 1.955 σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Κ.Ε.Δ.Δ.Υ..
Είναι σχεδόν βέβαιο, πως στα παραπάνω ''κουτσουρεμένα'' κενά θα προστεθούν κι αυτά που προέκυψαν από τη διαδικασία των αποσπάσεων, καθώς επίσης και τα λειτουργικά κενά που θα προκύψουν μετά την έναρξη του σχολικού έτους (άδειες ανατροφής, αναρρωτικές, άνευ αποδοχών κ.τ.λ.).
Επομένως για την λειτουργία των σχολείων της Π.Ε. θα χρειαστούν πάνω από 12.000 αναπληρωτές σε πρώτη φάση.
Η ύπαρξη 7.000 οργανικών κενών, όπως αυτά καταγράφηκαν στις μεταθέσεις (5.337 στη Γενική Αγωγή και 1.671 στην Ειδική Αγωγή), σε συνδυασμό με τα περίπου 12.000 λειτουργικά κενά καθιστούν αναγκαία την άμεση έναρξη της διαδικασίας διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε επιτέλους να λήξει η ομηρία των χιλιάδων αναπληρωτών.
Πάντα στη διάθεσή σας
Βασίλειος Παληγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: