ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Με ζουρνάδες και με νταούλια


capital.gr
Του Γιώργου Κράλογλου 
Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι αποτελούν παρελθόν οι ζουρνάδες και τα νταούλια που θα παίζαμε στους δανειστές για να χορεύουν. Η "ορχήστρα" του υπερθέατρου της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας με την επωνυμία "Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων" είναι γεμάτη νταούλια και ζουρνάδες. Θα τα παίζουμε στους ξένους αγοραστές κρατικών επιχειρήσεων και αυτοί θα χορεύουν από χαρά γιατί τόσο φθηνή Ελλάδα ουδέποτε θα αγόραζαν. 
Πάρτε για παράδειγμα τους Γάλλους για να έχετε και ένα μάθημα πως γίνονται οι σωστές δουλειές, σε ευρωπαικό επίπεδο, και πόσο απέχουν από την ελληνική αριστερή τριτοκοσμική νοοτροπία. 
Οι πρώτοι του "γαλλικού χορού", κ.κ. Σαπέν και Βαλς, για να δείξουν πόσο πολύ δακρύζουν από την ελληνική κατάντια και πόσο συμπάσχουν με τους 1.500.000 Έλληνες άνεργους και τους 20.000 επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο μόνο το 2016, άφησαν τους Γάλλους εργαζόμενους να βουρλίζονται και ήλθαν στην Αθήνα να κλάψουν με την "αγαπημένη" τους ελληνική κυβέρνηση.
Και έφυγαν με μια ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη βαλίτσα και με την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουν και θα αγοράσουν ό,τι πουλιέται φθηνά μιας και τους συγκίνησε η ελληνική φιλοξενία με τους ζουρνάδες και τα νταούλια που χτύπαγαν όταν σιγοψιθύριζαν... (μαζί με την κυβέρνηση) το τραγούδι της αποκρατικοποίησης. 
Ήταν τόσο πολύς ο "πόνος" τους για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάτι λιμάνια, και κάτι νερά που θα πουληθούν μέχρι τον Οκτώβριο;
Ίσως και να μην ήταν. Όταν βλέπουν όμως τον Πούτιν να έρχεται έτσι ξαφνικά και χωρίς σοβαρό λόγο στην Ελλάδα (τώρα μάλιστα που κάνουμε γιγαντιαίες... δουλειές με τους Αζέρους) γιατί να μην τους καρφωθεί στο μυαλό ότι ο Πούτιν θέλει επίσης τα ελληνικά τρένα μιας και φλερτάρει και με κάποιες υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα που μπορεί να τον βγάλουν προς την Ευρώπη από τους μαχαλάδες του Νότου. 
Στο κάτω – κάτω οι Ρώσοι έχουν πολλούς λόγους να μην αφήνουν τους Κινέζους να αλωνίζουν... στην Ελλάδα έχοντας στα χέρια τους τον ΟΛΠ και την μισή κυβέρνηση να τους παίζει ζουρνάδες μήπως και μετανιώσουν και φύγουν επειδή στην Ελλάδα πωλήσεις και συμβάσεις γίνονται μόνο με οργανωμένες διαμαρτυρίες εργατοπατέρων του ελεγχόμενου εργατικού κινήματος. 
Οι Γάλλοι, λοιπόν, που έδωσαν ό,τι έδωσαν για να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση στο τρίτο μνημόνιο δεν θα κάτσουν να νταντεύουν τους δικούς τους εργατοπατέρες και να χάσουν το πανηγύρι των πωλήσεων που ξεκίνησε ήδη στην Ελλάδα με τα νταούλια και τους ζουρνάδες να παίζουν και τους ενδιαφερόμενους να χορεύουν ό,τι χορό θέλεις αρκεί να μην μείνουν έξω από τις αγορές. 
Άλλωστε τους έγινε γερό μάθημα το κακό παράδειγμα των Γερμανών που ήρθαν, προ δεκαετίας, στην Ελλάδα να αγοράσουν εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ή να φτιάξουν μαζί με την ΔΕΗ καινούργιες εγκαταστάσεις αλλά με τους "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ και τους "σοσιαλιστές" του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση...
Το ίδιο μάθημα πήραν και όταν, την ίδια περίοδο, με τους αριστερούς της αντιπολίτευσης στους δρόμους κόπιασαν και οι Ιταλοί να αγοράσουν κρατική ενέργεια από την Ελλάδα, φτιάχνοντας και νέες μονάδες (υπολογίζοντας να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη) αλλά την πάτησαν γιατί πήγαν να κάνουν δουλειά με απλούς κρατιστές και όχι με αριστερούς. 
Οι Κινέζοι, οι Γάλλοι, και οι Ρώσοι δεν είναι σαν τους υπερόπτες Γερμανούς που νομίζουν ότι μπορούν να αγοράζουν όποτε θέλουν και ό,τι θέλουν γιατί έχουν κεφάλαια και τεχνολογία.
Ξέρουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα οι Κινέζικες, οι Ρώσικες, οι Γαλλικές συμφωνίες όπως και με Βολιβία, Βενεζουέλα και Αργεντινή (αν προέκυπταν) "χωνεύονται" καλύτερα από τον ελληνικό λαό γιατί δεν έχουν Γερμανικό, Ολλανδικό ή Αυστριακό περιεχόμενο...
Και εκτιμούν πως, εκ των πραγμάτων, θα είναι πρωταγωνιστές στο αριστερό θέατρο των αποκρατικοποιήσεων που η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει στους ιθαγενείς της ως ανάπτυξη και διάσωση της οικονομίας της.
Αυτός είναι και ο λόγος για τα νταούλια και τους ζουρνάδες που παίξαμε στους κ.κ. Σαπέν και Βαλς οι οποίοι μόνο συμπτωματικά... κουβέντιασαν "πλαγίως" το γαλλικό ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Ελ. Βενιζέλο και κάτι κρατικές τουριστικές εγκαταστάσεις.
Ήταν καθαρή σύμπτωση. Τώρα αν τους ξέφυγε και λίγος χορός... στις κουβέντες τους και στα χάδια προς την κυβέρνηση ήταν μόνο από ευγένεια... Το ίδιο και έγινε και με τον Πούτιν. Το χάρηκε που παίξαμε και σε εκείνον νταούλια και ζουρνάδες αλλά συγκρατήθηκε και δεν χόρεψε... μιας και μετά τους Γάλλους περιμένει να δει και την αντίδραση των Γερμανών στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις. 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: