ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

«Παραιτηθείτε» σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

kathimerini.gr
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Διαστάσεις μείζονος πολιτικού γεγονότος τείνουν να προσλάβουν δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Τετάρτη στις οκτώ το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο, και έχουν κεντρικό σύνθημα το «Παραιτηθείτε», στρεφόμενες, βέβαια, κατά της κυβέρνησης. Οι συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν μέσω μιας ιστοσελίδας στο Facebook ίσως περνούσαν απαρατήρητες αν δεν προκαλούσαν την απροσδόκητη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία έφτασε στο σημείο –μέσω δηλώσεων του του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη– να τις καταδικάσει εκ προοιμίου, με την πραγματικά απίστευτη απειλή ότι «κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας».
Το γεγονός αυτό έχει πλέον προσδώσει και έναν χαρακτήρα αμφισβήτησης της δημοκρατικότητας τέτοιων απόψεων, με τους πολίτες ωστόσο που διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις να δηλώνουν ευτυχείς μεν για τη δημοσιότητα που προσέλαβε η πρωτοβουλία τους αλλά και προβληματισμένοι ως προς τον αρχικό τους στόχο. Γι’ αυτό, άλλωστε, και διευκρινίζουν ότι οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης είναι αναπόφευκτα ευπρόσδεκτοι στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα σεβαστούν απολύτως το αρχικό σύνθημα των συγκεντρώσεων που ήταν και παραμένει το «Παραιτηθείτε – Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Πολίτες μόνο».

Ποιοι είναι
Οι κ. Στάθης Στάικος, Παναγιώτης Κωστούλας και Γιώργος Τσουκαλαδάκης, που είχαν αρχικώς την ιδέα να προσκαλέσουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις τους διαδικτυακούς τους φίλους, θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε ήδη πως είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα. Διευκρινίζουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν αποτελεί μετεξέλιξη του «Μένουμε Ευρώπη», καθώς, όπως λένε, «δόξα τω Θεώ, ο βασικός κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι για την έξοδο της χώρας από το ευρώ δεν υφίσταται σήμερα. Ηταν μια αυθόρμητη επιλογή ανθρώπων που γνωρίζονταν στο Διαδίκτυο και είχε εξ αρχής τον στόχο να καταγραφεί μια πρώτη μαζική πρωτοβουλία ισχυρής αντίδρασης, προκειμένου να απαλλαγούμε κάποια στιγμή από αυτή την καταστροφική κυβέρνηση», όπως εξηγεί ο κ. Κωστούλας στην «Κ», απορρίπτοντας επιπλέον κάθε διασύνδεση των συγκεντρώσεων με τους περιβόητους αγανακτισμένους.
«Απεχθανόμαστε τα άκρα και επιδιώκουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κατσαρόλες και κρεμάλες και με συνθήματα που δεν θα στρέφονται εναντίον του πολιτικού συστήματος και του κοινοβουλευτισμού. Οι συγκεντρώσεις στρέφονται συγκεκριμένα κατά της κυβέρνησης, καθώς κρίναμε ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος της στασιμοχρεοκοπίας και μας είναι αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι θα ζούμε στο εξής με έναν αναπνευστήρα, απλώς να μην πεθαίνουμε».

Τα... πάθη
Οπως και να ’χει, οι δύο συγκεντρώσεις ξύπνησαν αίφνης προεκλογικά πάθη. Μετά δε την απροσδόκητη παρέμβαση Φίλη, τα hastags στο twitter #παραιτηθείτε και #Tha_Eimai_Syntagma έγιναν viral, προκαλώντας και το αντίδοτό τους εκ μέρους των Συριζαίων, που την τελευταία εβδομάδα πασχίζουν να πείσουν την κοινή γνώμη για τους λόγους που... #Den_Tha_Eimai_Syntagma.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ανομολόγητα αρκετοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν βάλει με τον υπουργό Παιδείας, εκτιμώντας ότι η ατυχής έμπνευσή του να... απονομιμοποιήσει μια απλή συγκέντρωση πολιτών, της προσέδωσε απίστευτη δημοσιότητα, με συνέπεια όλοι να αναμένουν με αγωνία πόσο θα είναι το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: