ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μη εύλογο το τίμημα για το Ελληνικό! «ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...»


Επέμεινε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ότι το τίμημα βάσει του οποίου παραχωρήθηκε το Ελληνικό δεν ήταν το καλύτερο, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι λειτουργεί πολλές φορές έξω από τις κυβερνητικές εντολές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι αυτό που δήλωσε την Πέμπτη για το τίμημα του Ελληνικού είναι αυτό που έχει πει και στο παρελθόν ως πρόεδρος του ΤΕΕ. «Η χώρα», πρόσθεσε, «είχε αναλάβει δεσμεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι ήταν να ολοκληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις».
«Βεβαίως», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, «με τη διαπραγμάτευση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε αλλά οι βασικές δεσμεύσεις δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Τόνισε δε ότι το τίμημα για το Ελληνικό δεν θεωρείται εύλογο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν και τον εισαγγελέα και τους εκτιμητές που το έβαλαν.
Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα καταπέσει η συμφωνία από τη δικαιοσύνη αλλά μπορεί να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες για όσους εκτίμησαν τη συγκεκριμένη αξία για το Ελληνικό στην αρχική συμφωνία.
Εξάλλου, υπουστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών, πρόσθεσε. 
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Σπίρτζης απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι, κατά το παράδειγμα που άλλων κυβερνήσεων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες ούτε οι εταιρείες ύδρευσης.
Χαρακτήρισε το μοντέλο του ΟΑΣΘ πλήρως αποτυχημένο και επτά φορές χειρότερο από αυτό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Παρόλα αυτά εξήγησε ότι δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά δεν μπορούμε όμως, όπως είπε, να επιδοτούμε τον ΟΑΣΘ όπως και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς με εκατοντάδες εκατομμύρια και να παραμένουν ανεξέλεγκτοι. «Το πάρτι τελείωσε», τόνισε. «Έχει ήδη αρχίσει διαχειριστικός έλεγχος και θα υπάρξει εξορθολογισμός».

Δηκτικό το σχόλιο του Ποταμιού

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αναφέρει ότι «συμπαρίσταται στον Χρήστο Σπίρτζη, στο νέο δράμα που περνάει. Πριν προλάβει να συνέλθει από το κλάμα για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ήρθε νέο χτύπημα: η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Πόσα χτυπήματα να αντέξει ένας υπουργός; Χρήστο, κουράγιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: