ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πάλι θα αργήσουν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις!

κ. υπουργέ, στις 21 Ιουνίου που κλείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν για τη νέα σχολική χρονιά σε ποιο σχολείο θα εργαστούν και σε ποια τάξη θα διδάξουν. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει; 

Ο υπουργός σε συνάντησή του με τους περιφερειακούς Διευθυντές μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στις υπηρεσιακές μεταβολές για το 2016-2017.
esos.gr
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτέμβρη με στόχο όλοι οι μαθητές να έχουν το δάσκαλο και τον καθηγητή τους στην τάξη, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Για την επιτυχία αυτού του στόχου βασική παράμετρος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. Το πλήθος των διοικητικών πράξεων που υλοποιούνται ετησίως για την διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, το πλήθος των εμπλεκομένων δομών σε επίπεδο επικράτειας και η πολυπλοκότητα των δράσεων που απαιτούνται, καθιστά απαραίτητη την κατάρτιση λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος για το συγχρονισμό και συντονισμό των μετεχόντων του εγχειρήματος. Το διακύβευμα της επιτυχίας των έγκαιρων και έγκυρων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών είναι σημαντικό και έχει εμφανώς πρωτεύοντα ρόλο στο επιτυχές άνοιγμα των σχολείων που αποτελεί εμβληματικής σημασίας δράση για το Υπουργείο.

Για πρώτη φορά το τρέχον έτος, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου με στόχο οι αιτήσεις αποσπάσεων, οι αιτήσεις αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών να γίνουν ηλεκτρονικά με προφανή αποτελέσματα στη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών, των ανθρωποωρών εργασίας και της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών.

Στόχος του χρονοδιαγράμματος είναι η χρονική διασπορά των βημάτων υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών σε λειτουργικό πάντοτε χρόνο, η αποφυγή συνωστισμού των εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες και ο ορθολογικός προγραμματισμός των θερινών αδειών των υπαλλήλων. Επίσης, κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση εγκαίρως των μεταθέσεων, των αποσπάσεων, των διορισμών και της 1η φάσης πρόσληψης αναπληρωτών ώστε να μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να γίνει προγραμματισμός της ζωής του εκπαιδευτικού προσωπικού και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες αρκετά νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου.

Τέλος, δίνεται έμφαση στο συγχρονισμό των διαδικασιών τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες όλων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των οριστικών και προσωρινών τοποθετήσεων των μονίμων εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός και οι ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου, οι ενέργειες και οι αποφάσεις των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι ενέργειες, η συνεργασία και οι αποφάσεις των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ πρέπει να στοιχίζονται σε ένα κοινό στόχο: Να ανοίξουν στις 12 Σεπτέμβρη με πλήρη λειτουργία τα σχολεία, Νηπιαγωγεία/Δημοτικά/Γυμνάσια/Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: