ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σε σχολικές μονάδες του Αιγίου, η αναπληρώτρια υπουργός παιδείας.

Όσοι δεν θα μπορούμε να διδάσκουμε λόγω γηρατειάς, θα μας στέλνουν στα γραφεία! Κυρία μου, έχετε σκοπό να τα "φρακάρετε"; Θεέ μου! Τι άλλο, θα ακούσουμε!

fresheducation.gr
Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, την Παρασκευή 30 του Οκτώβρη, επισκέφτηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Λύκειο Αιγίου και συνομίλησε με τους μαθητές και με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στην ομιλία της στο 7ο Δημ. Σχολείο Αιγίου, προς τους Διευθυντές σχολείων της περιοχής, ανέφερε ότι η Δημόσια Παιδεία έχει εξαθλιωθεί από την αρχή της κρίσης. Χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ως εμπόλεμη κατάσταση. Είπε ακόμη ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί μετά την λήξη των μαθημάτων να γίνει μία πλήρης καταγραφή των κενών ώστε η νέα σχολική χρονιά 2016-2017 να βρει έτοιμη την ηγεσία του Υπουργείου.

Επίσης καθησύχασε τους εκπαιδευτικούς ότι αυτή τη φορά ο εθνικός διάλογος για τη παιδεία δε θα είναι προσχηματικός αλλά ουσιαστικός.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις των Διευθυντών.

Ερώτηση εκπαιδευτικού:
Πιστεύετε ότι με το νέο συνταξιοδοτικό ένας εκπαιδευτικός νηπιαγωγός ή δάσκαλος της Α΄ τάξης στο Δημοτικό θα μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλη ηλικία στις απαιτήσεις της τάξης του; Πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό;

Απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού:
Είναι πράγματι ένα πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποσπάσεις αυτών των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις. Για αυτό θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στο μέλλον το γεγονός οι ίδιοι υπάλληλοι να παίρνουν αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις.

Ερώτηση εκπαιδευτικού:
Ποια είναι η γνώμη σας για τα σχολικά βιβλία. Μήπως θα πρέπει να γίνει αλλαγή αυτών και με ποιο τρόπο;

Απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού:
Συμφωνώ ότι τα βιβλία θα πρέπει να αλλάξουν αλλά αυτή τη φορά οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει θα λάβουμε υπόψη μας την γνώμη του ενεργού εκπαιδευτικού.

Ερώτηση εκπαιδευτικού:
Στα σχολεία, ειδικά στα ΕΑΕΠ, δεν μπορεί να βρεθεί μια κοινή ώρα συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων λόγω του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Είναι ένα πρόβλημα για τη λειτουργία αυτού του οργάνου.

Απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού:
Γνωρίζω το θεσμικό κενό που υπάρχει και μέχρι το Μάρτιο αυτό αλλά και το γενικότερο θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει .

Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κα. Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την άποψή ότι οι μόνιμοι διορισμοί πρέπει να ξεκινήσουν από την ειδική αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: