ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η αντισυνταγματική ορκωμοσία της νέας Βουλής και η αξιοπρεπής στάση!

Άρθρο 59 Συντάγματος
Όρκος Βουλευτών
«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούω στο Σύνταγμα τους νόμους και θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου» 

Το ίδιο άρθρο  αναφέρει:
  1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον παραπάνω όρκο.
  2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
    Όταν διαφωνείς με το Σύνταγμα το αλλάζεις, διαφορετικά υποχρεούσαι να το τηρείς...
    Για την τάξη και την πειθαρχία πολιτικός όρκος δεν αναφέρεται! Αυτό, αν μη τι άλλο, ονομάζεται παραβίαση του Συντάγματος!!

Τρία διαφορετικά είδη ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη Βουλή, όπου ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων, που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα έγινε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο παρουσία του Αρχιεπισκόπου, με μουσουλμανικό και με πολιτικό. Τον τελευταίο επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  του ΚΚΕ και του Ποταμιού.
Εξαίρεση ήταν οι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους οι υπουργοί, Παιδείας Νίκος Φίλης, που έψαλλε μάλιστα, Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Μιχελογιάννακης, η Λιάνα Κανέλη καθώς και δυο βουλευτές του Ποταμιού η Κατερίνα Μάρκου και ο Ιάσων Φωτήλας .
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε από τους βουλευτές να είναι όλοι όρθιοι στη διάρκεια του πολιτικού όρκου κάτι που έπραξαν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιδοκίμασαν την ενέργεια αυτή του προεδρεύοντα του σώματος.
Οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Χουσεϊν Ιχμέτ από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχάν Αχμέτ του Ποταμιού ορκίστηκαν στο Κοράνι, ενώ ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε πολιτικό όρκο.
Να ευχηθούμε η θητεία τους να είναι γόνιμη, αποδοτική και επωφελής για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Δεν είναι εύκολο να αφήνεις την "καρέκλα" της εξουσίας!

Προσωπικά, όμως, θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τους τέως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που σταθεροί και συνεπείς στις αξίες και τα ιδανικά τους, προτίμησαν να μείνουν εκτός κοινοβουλίου ενώ είχαν σίγουρη, λόγω λίστας, τη βουλευτική τους έδρα. Αναφέρομαι στη Μαρία Κανελλοπούλου, την Ηρώ Διώτη και τον Κωστή Δερμιτζάκη, οι οποίοι δεν συμμετείχαν καν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Όσο και τους τέως βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα, μεταξύ αυτών και ο "δικός μας" Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, "επιλέγοντας" να μείνουν εκτός κοινοβουλίου, υπηρετώντας αμετακίνητοι την ιδεολογία και την ιστορία της Αριστεράς.
Αξιοπρεπής η στάση τους, που ο λαός μάλλον, δεν την εκτίμησε.
Δεν γνωρίζω και δεν με απασχολεί, αν με τη στάση τους αυτή θα δικαιωθούν πολιτικά. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε, ότι παρέμειναν και παραμένουν αταλάντευτοι, στις αρχές και τα ιδανικά τους, χωρίς να ξεπουλήσουν θέσεις, απόψεις, συμπεριφορές ακόμη και επιστημονικό έργο, για κάποια βουλευτική αποζημίωση ή ακόμη για κάποιον υπουργικό θώκο!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/74409-dermitzakis-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια: