ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Γ. Παπανδρέου: Kανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν τώρα, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο

Καμία, απολύτως, σοβαρότητα! Διέλυσε τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, επειδή ποτέ δεν έπραξε το αυτονόητο. Την αυτοκριτική του!   

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «κανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν τώρα, ούτε και στο μέλλον, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο» και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.

«Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στη διαπραγμάτευση επιμέρους ζητημάτων του υπάρχοντος μνημονίου. Υπερασπιζόμενη κόκκινες γραμμές, χάνει την ευκαιρία να θέσει τους μεγάλους στόχους, ένα ελληνικό σχέδιο αλλαγών που θα στηριχθεί και από τους εταίρους. Αλλά και απλό τον Ελληνικό λαό, όπως είχα προτείνει με δημοψήφισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας».

Υποστηρίζοντας ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος», εξέφρασε τον φόβο ότι «η ζημιά θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη και κάνουμε ασυλλόγιστες επιλογές και αντί να σταματήσουμε να παίρνουμε αντιαναπτυξιακά μέτρα, βυθιζόμαστε στην ύφεση».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το δημόσιο ταμείο έμεινε με τα ψιλά και εγκλωβιστήκαμε στις "κόκκινες γραμμές", αντί να θέσουμε τους μεγάλους στόχους, για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου μίλησε για το επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο λέγοντας πως η χώρα παραμένει μέσα στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: