ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Επιλογή Στελεχών: Όλοι έχουμε θέση και άποψη εκτός από τη ΔΟΕ!

Στο αδιέξοδο..., η επιστροφή είναι η μόνη λύση!


Σε εξέλιξη η προσπάθεια αναμπουμπούλας! 

Συνεχίζονται οι συναντήσεις «διαφόρων» ενώσεων, συντονιστικών οργάνων, τοπικών συλλόγων αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων με φορείς της κρατικής εξουσίας!!
Για όσους το αγνοούν επιδεικτικά, ο νόμιμος και επίσημος εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών είναι η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Όλοι οι άλλοι, εκφράζουν προσωπικές θέσεις και απόψεις. 
 
Όχι, στην παράταση θητείας των διευθυντών. Το υπουργείο, ήδη, θα έπρεπε να έχει έτοιμο σχέδιο νόμου και μετά από διάλογο με τις ομοσπονδίες, να προχωρήσει με διαφανείς διαδικασίες στην αξιοκρατική επιλογή  όλων των διευθυντών (στελέχη), σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας… το οποίο «κάποιοι» θέλουν να το μετατρέψουν σε «κουρελόχαρτο»!!!  
Αυτή είναι η προσωπική μου θέση, αναμένω την ξεκάθαρη και κρυστάλλινη άποψη - στάση της Ομοσπονδίας μας...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Σύνθετο σύστημα μοριοδότησης από ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολογητών με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Διδασκόντων για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων, πρότεινε η Τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Χρειάζεται να βρούμε πρώτα τους αξιόλογους και μετά να δούμε αν είναι και αρεστοί» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ξουλίδου.
Το esos επικοινώνησε με την κ. Ξουλίδου η οποία μας ανέλυσε την πρόταση των ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρότειναν παράταση της θητείας των Διευθυντών προκειμένου η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά και κατόπιν να ανοίξει ο διάλογος για τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών.

«Το εκπαιδευτικό περιβάλλον χρειάζεται αλλαγές χωρίς βιασύνη με διάρκεια και σταθερότητα» σημείωσε η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία της συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων στον εκπαιδευτικό διάλογο.

Στη συνάντηση τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο του οποίου οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων βρίσκονται στην πιο ευάλωτη θέση.

Για το θέμα της αξιολόγησης σημειώθηκε ότι αυτή έχει νόημα όταν δίνει κίνητρα στον εκπαιδευτικό και στοχεύει τόσο στη βελτίωσή του αλλά και στη βελτίωση της σχολικής μονάδας στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Η Βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου τόνισε την ανάγκη της αύξησης των ωρών της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία καθώς αποτελεί σημαντική βοήθεια για τον μαθητή συμβάλλοντας στην εξέλιξή του αλλά και στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: