ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κανονική και Αναρρωτική Άδεια που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο...


Από την 7η Οκτωβρίου, τέθηκε σε ισχύ η Υπουργική απόφαση με την οποία εκχωρείται στους Διευθυντές και Προϊσταμένους Σχολικών Μονάδων, η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών που προβλέπονται στα άρθρα 48, 50, 53(παρ.6 και 7), 54 και 60 του Ν.3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ως υπαλληλικός κώδικας. 
Συνάδελφοι,
Για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μελετήστε πόσες μέρες κανονικής και αναρρωτικής άδειας δικαιούστε, άδειες, που συνήθως ζητάτε από την υπηρεσία. 
Κανονική άδεια 
Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης, να παίρνουν κανονική άδεια µε αποδοχές ως δέκα (10) εργάσιµες ηµέρες κατ’ έτος. 

Αναρρωτική άδεια 
Στον εκπαιδευτικό που είναι ασθενής ή χρειάζεται να αναρρώσει, χορηγείται αναρρωτική άδεια µε αποδοχές τόσων µηνών όσα είναι τα έτη της υπηρεσίας του, υπολογιζόµενης και της αναγνωρισµένης προϋπηρεσίας του, από την οποία αφαιρείται το σύνολο των αναρρωτικών αδειών που τυχόν έχει λάβει µέσα στην προηγούµενη πενταετία. Για τον υπολογισµό της προϋπηρεσίας αφετηρία αποτελεί η ηµεροµηνία έναρξης της αναρρωτικής άδειας. Αναρρωτική άδεια χορηγούµενη χωρίς διακοπή δεν µπορεί να υπερβεί τους δώδεκα (12) µήνες. Χρόνος υπηρεσίας τουλάχιστον έξι (6) µηνών θεωρείται ως πλήρες έτος. Στην αναρρωτική άδεια συνυπολογίζονται και οι ηµέρες απουσίας λόγω ασθενείας που προηγήθηκαν της άδειας.Στον εκπαιδευτικό που πάσχει από δυσίατο νόσηµα, χορηγείται αναρρωτική άδεια, της οποίας η διάρκεια είναι διπλάσια από τη διάρκεια των αδειών της προηγούµενης παραγράφου.  
Η αναρρωτική άδεια χορηγείται ανά µήνα ή σε περίπτωση δυσίατων νοσηµάτων ανά εξάµηνο, κατ’ ανώτατο όριο, ύστερα από γνωµάτευση της οικείας υγειονοµικής επιτροπής (πρωτοβάθµια υγειονοµική επιτροπή αν δεν είναι δυσίατο και ειδική υγειονοµική επιτροπή αν είναι δυσίατο ΦΕΚ 1386/2001 τ. Β΄, αρ.167 Ν.3528/2007).  

Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται µε γνωµάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ (8) ηµέρες κατά ηµερολογιακό έτος. ∆ύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόµενες, µπορούν να χορηγούνται µόνο µε υπεύθυνη δήλωση του εκπαιδευτικού. 

Αναρρωτική άδεια πέραν των οκτώ (8) ηµερών κατ’ έτος χορηγείται ύστερα από γνωµάτευση της οικείας υγειονοµικής επιτροπής, µε εξαίρεση την περίπτωση που η άδεια χορηγείται βάσει γνωµάτευσης του διευθυντή κλινικής δηµόσιου νοσοκοµείου και εφόσον πρόκειται για νοσηλεία επτά (7) ηµερών τουλάχιστον ή κατόπιν χειρουργικής επέµβασης σε δηµόσιο νοσοκοµείο ή ιδιωτική κλινική. 

Η Υπηρεσία υποχρεούται να ελέγχει κατ’ οίκον τους ασθενείς εκπαιδευτικούς οι οποίοι κάνουν χρήση βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών κατ’ επανάληψη, αποστέλλοντας ελεγκτή ιατρό για επίσκεψη και εξέταση στο σπίτι του ασθενούς εκπαιδευτικού. Η µη διενέργεια κατ’ οίκον ελέγχου από την Υπηρεσία συνιστά πειθαρχικό παράπτωµα του αρµοδίου προϊσταµένου.
Όλες οι άδειες που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, πατήστε ΕΔΩ (παλαιότερη ανάρτησή μου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: