ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αμφίπολη και τη Μεσολακιά!

Οι σπουδαίοι πρόγονοί μας, θα μας συντηρούν αιώνια!
Είσοδος αρχαιολογικού μουσείου

Περαστικός από την Αμφίπολη σήμερα και είπα να προσεγγίσω το λόφο Καστά, όπου συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι ανασκαφικές εργασίες υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου κ. Περιστέρη.
Ο λόφος και η γύρω περιοχή για λόγους ασφαλείας φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις και όχι μόνο... Έτσι στάθηκε αδύνατο να πλησιάσω, όσα μέσα και τεχνικές διπλωματίας προσπάθησα να χρησιμοποιήσω. Μάλλον, χρειάζομαι επιμόρφωση!
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για ευκρίνεια  
Ο τύμβος στο βάθος, όπως φαίνεται από την Αμφίπολη.
Στις παρυφές του λόφου Καστά βρίσκεται ένα μικρό χωριό, η Μεσολακιά, που όπως φαίνεται αρχίζει να γίνεται διάσημο

Από μακριά προσπάθησα και είδα να μεταφέρονται χώματα μέσω ενός ειδικού ταινιόδρομου, ώστε να μην πλησιάζουν φορτηγά και άλλα βαριά οχήματα στο χώρο της ανασκαφής.
Κάτοικος της περιοχής μου είπε ότι οι σφίγγες είναι αληθινά έργα τέχνης και όλοι οι ντόπιοι περιμένουν πώς και πώς, να μάθουν τι κρύβεται μέσα στον τάφο.(όχι, μόνο αυτοί αλλά ολόκληρη η οικουμένη!
Ο ίδιος κάτοικος, μου είπε πως οι επισκέπτες του αρχαιολογικού μουσείου αυξάνονται καθημερινά με θεαματικό τρόπο, ενώ πολλοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα  στην περιοχή. 
Οι παλαιότεροι κάτοικοι έλεγαν, ότι ο αείμνηστος αρχαιολόγος Δημήτριος Λαζαρίδης, πίστευε πως εκεί ήταν θαμμένη η Ρωξάνη, γι΄αυτό και το λόφο τον ονόμαζαν "λόφο της Βασίλισσας"
Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως

Δευτέρα σήμερα και το μουσείο ήταν κλειστό! Βρέθηκα, δυστυχώς, στη μέρα της εβδομάδας που γίνεται η καθιερωμένη συντήρηση του χώρου και έτσι δεν κατάφερα να δω από κοντά τα σπουδαία εκθέματα του μουσείου. Την επόμενη φορά θα δούμε και τον τάφο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: