ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι Σύλλογοι Δυτ. Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την AΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Δ/ΝΤΩΝ/ΝΤΡΙΩΝ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πηγή:rizospastiki-kinisi.blogspot.gr/
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
12-06-2014
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
Σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόσκληση 
επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης με θέμα «Επιμόρφωση Δ/ντων/ντριών σχολικών μονάδων Δυτ. Θεσσαλονίκης στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης», οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτ.Θεσσαλονίκης ( Στ’, Ζ’, Η’, Υπαίθρου και Λαγκαδά) με βάση και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, ενεργοποιούν όλες τις απαραίτητες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων.
Η επιμόρφωση των Διευθυντών/ντριών στο νομό μας Δυτικά έχει χωριστεί σε τρεις ομάδες και θα διεξαχθεί ως εξής:
• Για την 1η και 2η ομάδα (Δ/ντές/ντριες των Δημοτικών σχολείων Δήμων Βόλβης, Λαγκαδά, Δέλτα και Χαλκηδόνας στις 18 και 19 Ιουνίου 2014 στα Δημ.Σχολεία 1ο Δ.Σ.Λαγκαδά και 1ο Δ.Σ. Αγ.Αθανασίου).
• Για την 3η ομάδα (Δ/ντές/ντριες των λοιπών Δήμων Δυτ.Θεσσαλονίκης στις 16 και 17 Ιουνίου 2014 στο 13ο Δ.Σ. Σταυρούπολης.

Τα Δ.Σ. των ( Στ΄, Ζ΄, Η’, Υπαίθρου και Λαγκαδά) Συλλόγων μας καλούν όλους τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων μας να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους, να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και του αγωνιζόμενου κλάδου και να μη συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά. Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις μέρες που υλοποιούνται τα σεμινάρια δηλ (16-17 Ιουνίου και 18-19 Ιουνίου) καλύπτοντας τους Διευθυντές/ντριες συνδικαλιστικά για τη μη συμμετοχή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες μας Δ/ντες/ντριες να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες επιμόρφωσης για την ατομική Αξιολόγηση και να δηλώσουν απεργία, ακολουθώντας και το παράδειγμα όλων των συναδέλφων Διευθυντών/ντριών πανελλαδικά οι οποίοι ακύρωσαν με τη μη συμμετοχή τους τα σεμινάρια της ντροπής δείχνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής - βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων και η οποία επιβεβαιώνει τη δομική δυσλειτουργία του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των σχολείων της περιοχής μας των οποίων οι Διευθυντές/ντριες έχουν κληθεί στα σεμινάρια, να συμμετέχουν μαζικά την πρώτη μέρα έναρξης των σεμιναρίων, στην 3ωρη στάση (8π.μ.- 11π.μ) που προκήρυξε η ΔΟΕ και στην 3ωρη διευκολυντική συμπληρωματική στάση που προκηρύσσουν οι Σύλλογοί μας από τις 11π.μ.- 2μμ. για να παρευρεθούν στα σχολεία που διεξάγονται τα σεμινάρια ανάλογα με τα σχολεία ευθύνης του κάθε Συλλόγου:
• 13ο Σταυρούπολης στις 16 -17 Ιουνίου
• 1ο Αγ.Αθανασίου, 1ο Λαγκαδά στις 18-19 Ιουνίου
Για τη δεύτερη μέρα η ΔΟΕ προκηρύσσει επίσης 3ωρη στάση από τις 8:00π.μ – 11:00 π.μ. με απόφασή της, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς των Συλλόγων Π.Ε. Δυτ.Θεσσαλονίκης και 3ωρη στάση από τους Συλλόγους μας από τις 11:00π.μ. -14:00 μ.μ. αν χρειαστεί, για να αποτρέψουμε την υλοποίηση των σεμιναρίων στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής συλλογικότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους/σσες Σχολικούς Συμβούλους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων εκπαιδευτικών που τόσους μήνες τώρα αντιστέκονται στην προσπάθεια εφαρμογής των διαδικασιών της Αξιολόγησης και να μην αναλάβουν το ρόλο του επιμορφωτή και αξιολογητή.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
Η επιχείρηση διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνεχίζεται. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δώσει αγώνα τους τελευταίους μήνες για την ακύρωση των νόμων 3848 – 4024 και του Π.Δ 152 και θα συνεχίσουν μέχρι την ακύρωση τους.
Απόφαση του κλάδου είναι να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης που έχει στόχο απολύσεις, μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση Σχολείων και εκπαιδευτικών.
Όλοι μαζί ενωμένοι…..ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σβώλης Κωνσταντίνος Στ’ Συλλόγου 
Σαββίδου Δέσποινα Ζ’ Συλλόγου 
Σταυρίδης Γιώργος Η’ Συλλόγου
Βογιατζής Κωνσταντίνος Συλλ.Υπαίθρου 
Κατσαρού Ιωάννα Συλλ.Λαγκαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια: