ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

 ΔΑΚΕ/Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ 28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέος Πρόεδρος της παράταξης εκλέχθηκε ο Μάνος Ανδρουλάκης
Με την εκλογή του Μάνου Ανδρουλάκη στη θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και νέας Κεντρικής Επιτροπής έληξαν οι εργασίες του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της παράταξης το Σαββατοκύριακο που διεξήχθη στην Πόλη μας.

Ο Μάνος Ανδρουλάκης νέος Πρόεδρος

Συγκεκριμένα στο Συνέδριο συμμετείχαν 307 σύνεδροι, ψήφισαν 306 και νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Μάνος Ανδρουλάκης 160 ψήφους, ακλούθησε ο Θανάσης Κικινής με 138 και ο Νίκος Λαγομιτζής πήρε 4 ψήφους.

Νέα Κεντρική Επιτροπή

 Επίσης εκλέχθηκε νέα Κεντρική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους παρακάτω: 1) Χριστόπουλος, 2) Σκαρμούτσος, 3) Τσένου, 4) Γκουτζέλας, 5) Κάσσιος, 6) Αντωνιάδης, 7) Αγραπίδης,8) Γεωργόπουλος,9) Παπαδοπούλου και 10) Γκουμάς.

Νέα Ελεγκτική Επιτροπή

Επίσης εκλέχθηκε νέα Ελεγκτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους παρακάτω: 1) Θεοφυλακτίδης, 2) Ξέρας και 3) Σωτηρόπουλος.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Τρικάλων
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Τρικάλης               Παναγιώτης Παπακώστας

Ο Μάνος Ανδρουλάκης, νέος πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Εδώ, Τρίκαλα

Με ψήφους 160 υπέρ, έναντι 138 του Θανάση Κικινή, νέος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναδείχθηκε ο Μάνος Ανδρουλάκης. 

Οι διαδικασίες του 28ου πανελληνίου συνεδρίου της ΔΑΚΕ, που έγινε στο «Φρούριο» Τρικάλων, ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου, με την εκλογή νέου προέδρου, 10 μελών της κεντρικής επιτροπής, ελεγκτικής επιτροπής και 19 αντιπροσώπων του Πανελλαδικού Συμβουλίου της παράταξης. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Χαράλαμπος Κόκκινος σε σχετικές του δηλώσεις υπογράμμισε ότι: «η ΔΑΚΕ ως πρώτη δύναμη πανελλαδικά, μάχεται  ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ασκείται στη χώρα μας από το 2009 και μετά, αποτελώντας ουσιαστικά τον πυλώνα διεκδίκησης μιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας, καλύτερης για όλους τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πλήττονται βάναυσα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας και θα θέσουμε μαζί το πλαίσιο διεκδίκησης για τα επόμενα χρόνια». 

Οι 350 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα, έστειλαν μήνυμα ενότητας προς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας μας, σε μία εποχή που ο κλάδος επιβάλλεται να είναι ενωμένος και συσπειρωμένος απέναντι στη «μέγκενη» της τρόικας.

Ένας στους τρεις εκπαιδευτικούς συνταξιοδοτείται λόγω... εφάπαξ


31-3-2013 
ΣΧΟΛΕΙΑ  ΧΩΡΙΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν εντός του καλοκαιριού στο υπουργείο Παιδείας, λόγω της δίμηνης καθυστέρησης που παρατηρείται στη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Του ΦΑΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ 
Mια χρονιά πολύ πιο οδυνηρή, καθώς η συρρίκνωση του πληθυσμού των εκπαιδευτικών τρέχει με ρυθμούς που αναμένεται να οδηγήσουν στο τέλος του 2015 στη μείωση κατά 33% του αριθμού των καθηγητών που βρίσκονταν στις αίθουσες το 2010.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου


Όπως κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έτσι και φέτος θα ισχύσει η θερινή ώρα.
   Στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και θα δείξουν 4, κλέβοντάς μας μια ώρα ύπνου, αλλά χαρίζοντάς μας περισσότερο φως.

Η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10).

ΕΥΖΗΝ: Ποιος το διεξάγει και πού πάνε τα στοιχεία;





Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Κ. Σωτηρίου" με την οποία τεκμηριώνει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (μετρήσεις σώματος και φυσικής κατάστασης μαθητών) και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μη συμμετέχουν στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα.
Δείτε την εδώ

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε.

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα 29-3-2013

Στην αίθουσα Συνεδρίων του Φρουρίου Τρικάλων πραγματοποιείται το διήμερο Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 350 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα και θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση και τον έλληνα εκπαιδευτικό.
Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών (Κυριακή 31-3-2013), θα εκλεγούν ο νέος Πρόεδρος, η Κεντρική και Ελεγκτική Επιτροπή και το Πανελλαδικό Συμβούλιο της Παράταξης.

Κάπως καθυστερημένα η ΔΟΕ εξέδωσε απόφαση για το "μυστηριώδες" πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Αρ. Πρωτ: 2090                          Αθήνα 29/3/2013 

Προς 

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ 

Με αφορμή τη «Διενέργεια Προγράμματος ΕΥΖΗΝ στην Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας» διαπιστώνουμε ότι: 
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, ΠΕ 70 και ΠΕ 60 να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών μονάδων. 
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προβούν σε μετρήσεις όπως αυτές περιγράφονται στο σχετικό οδηγό αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης πέρα και έξω από τα δεδομένα του προγράμματος του σχολείου. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι: 
Πρώτο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις. 
Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.                                                                                                                             
Το Δ.Σ.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Για την ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους. Τα δικαιολογητικά έκδοσης κάρτας ελευθέρας

της Δέσποινας Σαββίδου, αιρετού ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

«ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
επανέρχεται η ελεύθερη πρόσβαση των εκπαιδευτικών στα Δημόσια Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους από 21.03.2013 σύμφωνα με το ΦΕΚ 655 / τεύχος Β' /21.03.2013.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί δικαίωση... των προσπαθειών των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών φορέων (ΟΛΜΕ,ΔΟΕ) για την άρση της άδικης και αντι-εκπαιδευτικής απόφασης για κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας (ΦΕΚ 1945 / τεύχος Β΄ / 15.06.2012).

Κίνημα εξόδου από το ευρώ στο νότο.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δεν ήταν καθόλου τυχαία η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής κ. Νίκου Παπαδόπουλου (γιου του αείμνηστου προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου) προχθές στο Bloomberg, ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη τώρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε».
Στο βάθος της δήλωσης αυτής είναι η κυπριακή λίρα και ήδη στο πολιτικό παρασκήνιο της νότιας Ευρώπης έχουν αρχίσει μυστικές επαφές των πολιτικών δυνάμεων Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου, που αντιστέκονται στα σκληρά μέτρα της τρόικα και διατυπώνουν το «όχι» τους σε μνημόνια και μονομερείς, σκληρές αποφάσεις των Βρυξελλών.
Στόχος των διεργασιών αυτών, στις οποίες μετέχει ενεργά ο Ν. Παπαδόπουλος, Έλληνες αντιμνημονιακοί πολιτικοί, στελέχη του Γκρίλο στην Ιταλία και σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης Πορτογαλίας και Ισπανίας, είναι να...
υπάρξει ένα συνολικό όχι στα επόμενα μέτρα των Βρυξελλών και η κινητοποίηση των λαών για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.
Οι παρασκηνιακές αυτές διεργασίες θα κορυφωθούν με τη δημιουργία ενός μετώπου εξόδου από το ευρώ, που υπολογίζεται να εμφανιστεί τέλος Μαΐου, με κορυφαίες πολιτικές εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των 5 χωρών του Νότου.
Ήδη μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν από χθες ότι τα εξοντωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Κύπρο είχαν στόχο κυρίως να αποσταλεί το μήνυμα από τη Γερμανία και τους δορυφόρους της, ότι όποια χώρα τολμήσει να πει όχι στην τρόικα, καταδικάζεται σε στιγμιαίο θάνατο.
Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε μία μοναχική Κύπρο που όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στα θηρία του Βορρά, δεν μπορεί όμως να υπάρξει μια τέτοια καταδίκη για πέντε χώρες που οργανωμένα μπορεί κάποια στιγμή να αναγγείλουν την έξοδό τους από την ευρωζώνη.

Πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου μας.

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης              Πέμπτη, 28-3-2013
          Αιρετός
leconomidis@gmail.com           Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο
6946315597 – 2467044360        του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
                                                           Καστοριάς
                                                      (Διά της προέδρου)

 Θέμα: « Πραγματοποίηση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου»    

            Αγαπητοί, συνάδελφοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
      Είναι γνωστό ότι φέτος έχουμε εκλογές για τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Δ.Σ. συλλόγου, αντιπρόσωποι για τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας).
      Επειδή, όλες οι σχολικές μονάδες την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, προγραμματίζουν  διάφορες εκδηλώσεις - δραστηριότητες - εκπαιδευτικές εκδρομές, θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας να ενημερωθούμε εγκαίρως, πότε θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ώστε να διευκολυνθούν οι σχολικές μονάδες  στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων - εκδηλώσεών τους.

Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αλληλοκατηγορίες για «Βαβέλ» και «δηλώσεις για γέλια». 
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του o ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, ότι «αφού πρώτα συμφώνησε στο να βρεθεί η χειρότερη δυνατή λύση για την Κύπρο, τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις νέες της υπαναχωρήσεις απέναντι στην τρόικα. Δεν είναι απλώς ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη». 
Υποστήριξε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές» και ότι «δεν υπάρχουν μεμονωμένες αποφάσεις για "προβληματικές" χώρες, αλλά μια συνολική στρατηγική εξαθλίωσης και καταστροφής που συνεχώς θα επεκτείνεται». 

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε «Βαβέλ δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», για τις οποίες και σχολίασε:

«Παγκόσμια ημέρα θεάτρου η σημερινή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν να το γιορτάσουν.

Ο Γιάννης Μηλιός μιλά για λύση εντός ευρώ, αλλά εκτός Ευρώπης...

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά επανεξέταση των θέσεων (;) του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη.

Ο Γιάννης Τόλιος θέλει επιστροφή όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα πρώην εθνικά τους νομίσματα.

Ο Χρήστος Κατσούλας υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στους Κυπρίους, επειδή δεν έφυγαν από την Ευρωζώνη.
Δεκαεννιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ “τραβούν το αυτί” του κυρίου Μηλιού και του υπενθυμίζουν πως θέση του κόμματος είναι ότι: “η πεμπτουσία της πολιτικής δεν είναι προφανώς το νόμισμα”. 
Η Βαβέλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τι θα ζούσαν οι Έλληνες, αν εφαρμοζόταν το “πρόγραμμά” τους, έστω και για μία ώρα. 
Στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο εκπρόσωπος της Βαβέλ κ. Σκουρλέτης, δηλώνει πως δεν αποκαλύπτει το “πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην το μάθει η κυρία Μέρκελ... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός ούτε βλέπει ούτε ακούει...».

Στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με την σειρά του αιχμηρά την ανακοίνωση της ΝΔ: «Οι μεν ανακοινώσεις της ΝΔ είναι για γέλια, η δε πολιτική της για κλάματα»!
star.gr

Τι πρέπει να κάνετε και ότι πρέπει να γνωρίζετε για την επιμόρφωση στις ΤΠΕ

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. για το 2013 - Ενημέρωση από Βασίλη Παληγιάννη

Αθήνα, 26/03/2013

Οι υποβληθείσες αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών Π.Ε. για το 2013 ανέρχονται σε 7.778 έναντι 8.813 αιτήσεων το 2012.
Ο μειωμένος αριθμός αιτήσεων οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των περιοχών μετάθεσης π.χ. οι 4 περιοχές των Ιωαννίνων ή της Λάρισας έγιναν μία.
Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει το δεύτερο δεκαήμερο Απριλίου για να εξετάσει αρχικά τις εκκρεμείς αιτήσεις, την ένταξη αιτήσεων στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, την ένταξη των αιτήσεων για μετάθεση σε ΣΜΕΑΕ, τις αιτήσεις για τα διαπολιτισμικά.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των φετινών μεταθέσεων προβλέπεται το τελευταίο δεκαήμερο Απριλίου ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για τις περσινές βάσεις τονίζω για άλλη μια φορά πως δεν αποτελούν βάση υπολογισμού για τις φετινές μεταθέσεις. Οι μεταθέσεις εξαρτώνται από τα οργανικά κενά που υπάρχουν ή που δημιουργούνται σε κάθε περιοχή μετάθεσης. Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τα ακριβή κενά.
Ελπίζω πως θα είναι η τελευταία χρονιά που οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.
Η αναμόρφωση και η αντιμετώπιση του λαβύρινθου της ισχύουσας νομοθεσίας μεταθέσεων με στόχο τη διαμόρφωση ενός απλού, κατανοητού, αντικειμενικού και δικαιότερου συστήματος μεταθέσεων είναι η απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών.
Μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων θα πραγματοποιηθούν και οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών από την Β/θμια στην Α/θμια.
Πάντα στη διάθεσή σας,

Παληγιάννης Βασίλειος

Θ. Παπαθεοδώρου: "Στόχος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι η αποτίμηση του έργου τους και όχι οι απολύσεις"

Από το "ΒΗΜΑ"

«Ο ρόλος της αξιολόγησης συνδέεται με την ποιότητα της εκπαίδευσης που είναι πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα, η οποία και καθιστά επιτακτική την αποτίμηση του έργου των εκπαιδευτικών», δήλωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την σύσταση Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ). Απαντώντας δε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι αυτό που έχει σημασία όσον αφορά την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, είναι ο πραγματικός στόχος της, που είναι η διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου περιβάλλοντος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου «και όχι αυτό που κάποιοι υποπτεύονται, δηλαδή η απόλυση του εκπαιδευτικού». 
 
«Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι η βελτίωση και μόνον η βελτίωση της εκπαίδευσης», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου, εξηγώντας ότι η αξιολόγηση γίνεται αντικείμενο της σχολικής μονάδας και ότι «ο εκπαιδευτικός αναπτύσσεται μέσω της αξιολόγησης και βελτιώνει την ποιότητα του έργου μέσω της ανατροφοδοτικής και υποστηριχτικής λειτουργίας της». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «η κουλτούρα της αξιολόγησης δεν μπορεί να αναπτυχθεί από τη μια στιγμή στην άλλη». 
 
«Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας. Ξεκινάμε με την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία διέπεται από ανεξαρτησία στην λειτουργία της», πρόσθεσε, παρά τις σχετικές ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί να υπάρχει καχυποψία σχετικά με την ανεξαρτησία της, όμως η Αρχή αυτή δημιουργείται για να διασφαλίζονται τα εχέγγυα της αξιολόγησης, για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να ξέρει ότι το σύστημα αξιολόγησης παρέχει ασφάλεια δικαίου», είπε σχετικώς, ενώ τόνισε ότι η αξιολόγηση αφορά τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι τους αναπληρωτές. Όπως επισήμανε εξάλλου οι διαδικασίες που προβλέπουν την τύχη του εκπαιδευτικού όταν υπάρχει αρνητική κρίση επί του εκπαιδευτικού του έργου δεν προβλέπουν απόλυση.

Σημειώνεται ότι το συμβούλιο διοίκησης της Αρχής θα έχει τετραετή θητεία και θα αποτελείται από έναν επιστήμονα υψηλού κύρους ως πρόεδρο (που θα ορίζεται από τον υπουργό Παιδείας αλλά προβλέπεται και η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής), τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βαθμό τουλάχιστον Γ', κατόχους διδακτορικού διπλώματος κατά προτίμηση σε συναφές αντικείμενο και έναν καθηγητή πανεπιστημίου με αντίστοιχη ειδίκευση.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ημερίδα για την αξιολόγηση και το νέο πειθαρχικό δίκαιο 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας  σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών  Π.Ε. των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 9:00 - 16:00, στα Ιωάννινα (αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου Du Lac), ημερίδα με θέμα: "Αξιολόγηση, πειθαρχικό Δίκαιο και αυτοδίκαιη αργία των εκπαιδευτικών της Π.Ε. με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο".
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν και συνάδελφοι (ένας ή μία από κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, διθέσιο και πάνω). 
Έως το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου, θα πρέπει να δοθούν τα ονόματα των συναδέλφων από κάθε σχολείο στο Δ.Σ. του τοπικού  συλλόγου μας, ώστε να ενημερωθεί η ΔΟΕ για τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων. 
Τα έξοδα μετακίνησης θα βαρύνουν το σύλλογό μας. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του συλλόγου μας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  να συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, εκπροσωπώντας την κάθε σχολική μονάδα, γιατί αγώνας σημαίνει ενημέρωση και συμμετοχή...
Με εξαιρετική τιμή     
Ο αιρετός σας

Γεννηθήτω επαναστάτης!

του Σταύρου Θεοδωράκη
Βρέθηκε, λοιπόν, ο επαναστάτης που μας έλειπε. Ήταν υπουργός στις επαναστατικές κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, σιώπησε για μερικά χρόνια και τώρα επανέκαμψε. Και τι είναι επαναστατικό στις μέρες μας; Να ρίχνεις όλες τις ευθύνες στις πλάτες των άλλων. Βγήκε, λοιπόν, ο Κάρολος Παπούλιας και είπε ότι «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρομοίασε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κυνηγό κεφαλών που «επιλέγει τα θύματά της»! Προσοχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι τη Γερμανία, τη Μέρκελ ή τον Ντάισελμπλουμ.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β΄επιπέδου

Από Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος - Νοέμβριος 2013) και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής
μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

από TO BHMA
Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά.
    Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος, αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος, όπως αναφέρουν τα Νέα.
   Παρότι αναμένεται να εγκριθούν κι άλλες πιστώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το πιο πιθανό είναι να μην επαρκέσουν για την κάλυψη των κενών, δεδομένων και των ελαχίστων μόνιμων προσλήψεων που αναμένονται και φέτος. 
   Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι θα αναδιοργανωθεί και ο τρόπος που τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πει ακόμα αν αυτό θα αρκέσει για την κάλυψη των σχολείων του χρόνου, ή θα απαιτηθεί και αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Νισάφι πια, ξερόλες δημοσιογράφοι

 του Κωνσταντίνου Ζούλα
    Όποιος προσπαθεί να παρακολουθήσει ψύχραιμα τον τρόπο που περιγράφεται στα ελληνικά ΜΜΕ η κυπριακή κρίση, μάλλον θα συμφωνήσει: Η τελευταία εβδομάδα είναι case study της συλλογικής μας παράνοιας και εξηγούμαι: Η πρώτη αντίδραση μετά το Eurogroup του προηγούμενου Σαββάτου ήταν η κατακραυγή των Ευρωπαίων, και κυρίως της Γερμανίας. Το «εκδικητική συμπεριφορά» ήταν η ηπιότερη κριτική, καθώς οι «αναλύσεις» της Κυριακής ανέδειξαν τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε σε στυγνούς σαδιστές, που καταστρέφουν την Κύπρο. Η πληροφορία της Καθαράς Δευτέρας, ότι δηλαδή η κυπριακή ηγεσία και όχι το ευρωιερατείο επέμεινε να φορολογηθούν και....οι «μικροκαταθέτες», αποδόθηκε αρχικώς σε διεθνή προπαγάνδα. Ακόμη δε και όταν επιβεβαιώθηκε η «λεπτομέρεια» αυτή, οι εγχώριοι αναλυτές εξακολούθησαν να χαρακτηρίζουν την απόφαση «καταστροφική».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"

Ένα μικρό απόσπασμα από τη σημερινή  ομιλία μου,
στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, Άργους Ορεστικού










    ...Το σύνθημα που ήχησε πριν 192  χρόνια, εξακολουθεί να είναι δραματικά επίκαιρο με μικρές μόνο παραλλαγές, αφού και σήμερα όπως και τότε, οι ελευθερίες των λαών εξακολουθούν να παζαρεύονται στα διεθνή φόρα και σήμερα όπως και τότε, η εθνική αξιοπρέπεια εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και σήμερα όπως και τότε, τα ιδανικά και τα πιστεύω εξακολουθούν να τελούν υπό κηδεμονία και αμφισβήτηση.
      Γι’ αυτό και σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της διάχυσης των πληροφοριών, αν κάτι αξίζει πραγματικά να παγκοσμιοποιηθεί και να μπολιάσει με το μήνυμά του τον κόσμο, είναι το πνεύμα της 25ης Μαρτίου, που κυοφορεί την αλήθεια, που λέει ότι η προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, είναι ευθύνη και υπόθεση όλων. Ότι το δικαίωμα στην ελευθερία είναι αναφαίρετο για όλους τους λαούς, ότι η πρόσβαση στην ευτυχία είναι ιερή, ότι η ανεξαρτησία του φρονήματος και της πίστης είναι άγιες κατακτήσεις που δεν αμφισβητούνται χωρίς τιμωρία.
     Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους η επέτειος – σύμβολο της 25ης Μαρτίου πρέπει να τιμάται, αξίζει να δοξάζεται και δικαιούται να αναγνωριστεί ως η κορυφαία εκδήλωση της πανανθρώπινης ελευθεροφροσύνης και της αυτοδιάθεσης των λαών. Και η χώρα που τη γέννησε είναι ανάγκη να ξαναβρεί το ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή, να αναβαπτίσει με το πνεύμα της τον κόσμο, να αξιωθεί να ξαναδεί στο τιμόνι της άξιους κυβερνήτες και αποφασισμένους οδηγούς που θα την επαναφέρουν στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Και όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι, με σεβασμό στην ιστορία και στις παραδόσεις μας, να επιχειρήσουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και να τολμήσουμε με φαντασία. Ας αντιληφθούμε ότι, κάποτε, όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουμε να εργαστούμε υπεύθυνα και παραγωγικά...
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ  ΠΟΛΛΑ
Ο Αιρετός σας

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Ώρα για αναστήλωση του Ελληνισμού

Του Βελισσάριου Δραγάτση 
Επτά ημέρες μετά τον ερχομό της Καθαράς Δευτέρας και την έναρξη των νηστειών κλείνει απλά ο πρώτος κύκλος των νηστειών εν όψει του Πάσχα. Έρχεται η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία φέρνει ένα μήνυμα που πρέπει να αφυπνίζει όλους μας, να δίνει ένα μήνυμα διαρκούς αγώνα και να αποτελεί μαρτυρία αγάπης. 
Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερη γιορτή. Σημαίνει την αναστήλωση των ιερών εικόνων και τη λήξη μιας παράλογης διαμάχης που δίχασε τον Ελληνισμό πριν από 12 αιώνες. Στην πορεία των χρόνων όμως έχει ένα βαθύτερο νόημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις δοκιμασίες που υφίσταται ο λαός στην Ελλάδα και την Κύπρο από τη γερμανική ηγεμονία της Ε.Ε. και τους "καλοπροαίρετους" δανειστές.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μα, τι λένε;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκαν και αποδοκίμασαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, όπως είπαν, συμβάλλει στον εκβιασμό του κυπριακού λαού από την τρόικα. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «συνολική προσπάθεια απ' όλα τα πολιτικά κόμματα στη Ελλάδας για ένα μέτωπο πλατειάς συμπαράστασης στον κυπριακό λαό». Κατανοητό; Όχι και τόσο. Διότι, επί δύο μέρες, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς, όμως, να δίνονται και ουσιαστικές διευκρινίσεις. Εγκαλείται, ας πούμε, ο Γιάννης Στουρνάρας επειδή στο κρίσιμο Εurogroup δεν υπερασπίστηκε τα δίκαια της Κύπρου. Κοινώς, όφειλε ο Στουρνάρας να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει στον Κύπριο ομόλογό του ότι δεν θα στηρίξει μια συμφωνία στην οποία ο ίδιος συναινούσε και, πιθανότατα, είχε προσυπογράψει ο προκάτοχός του - δεν νομίζω ότι ο Σόιμπλε έχει απωθημένα με το ΑΚΕΛ όταν δηλώνει ότι η προγούμενη διαχείριση είχε συναινέσει στο κούρεμα. Εν τέλει, αν κάτι όφειλε να πει ο Στουρνάρας στα αδέρφια μας, αυτό έχει να κάνει με την ηλίθια πρόθεσή τους να κουρέψουν και καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ.

Παπούλιας: "Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση"

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή τη νέα ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους συνεχάρη, τους είπε ότι «σαν να μην έφταναν τα δικά μας, έρχονται τώρα και τα δύσκολα στην Κύπρο».
Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας όσο και η Κυπριακή Δημοκρατίας, ο κ.Παπούλιας είπε ότι «είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποδυναμώνεται η διπλωματική ικανότητα της χώρας μας. Αναλαμβάνετε σε μία δύσκολη περίοδο συγκρούσεων, πολιτικών, γεωστρατηγικών και ενεργειακών και αποτελείτε εγγύηση της διασφάλισης των συμφερόντων μας».
Την παρουσίαση της νέας ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων στον Πρόεδρο έκανε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι «άνεμοι, καταιγίδες και θύελλες έχουν εκδηλωθεί τριγύρω μας, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους».
ΕΘΝΟΣ.gr

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β΄επιπέδου

Από Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος - Νοέμβριος 2013) και

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής
μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στο Δήμο Καστοριάς

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο συντοπίτης μας, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, νέος Διοικητής της 15ης Ταξιαρχίας.

Ο φίλος και συμμαθητής μου, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, προήχθη στο βαθμό του ταξίαρχου, τοποθετηθείς μάλιστα Διοικητής της ιστορικής 15ης ταξιαρχίας(ΠΖ) 
Αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης και παραλαβής, στο στρατόπεδο "ΑΝΧΗ Καραγεωργίου" στο Άργος Ορεστικό.
Φίλε, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επάξια προαγωγή σου, σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στο Άργος Ορεστικό

Μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Β/θμια στην Α/θμια - Ολόκληρη η εγκύκλιος. Ενημέρωση από Δημήτρη Μπράτη.

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013 13:09
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στην Α/θμια
Ολόκληρη η εγκύκλιος

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
            Σας κοινοποιώ την εγκύκλιο , που υπογράφηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Παιδείας , για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια.
            Οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από 21-3-2013 μέχρι 2-4-2013.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

Διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα: "Αξιολόγηση-Νέες πειθαρχικές διατάξεις"

Αρ. πρωτ. 2065                                        Αθήνα 20/3/2013

                                     Προς  Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
             
ΘΕΜΑ : Διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα: «Αξιολόγηση - Νέες Πειθαρχικές Διατάξεις»
Συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Αξιολόγηση - Νέες Πειθαρχικές Διατάξεις: Επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών», στα Ιωάννινα, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013, ώρα 9:00 - 16:00 (αίθουσα εκδηλώσεων Ξενοδοχείου Du Lac).
Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετέχουν :
  • Όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων και οι αιρετοί των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ένας συνάδελφος από κάθε διθέσιο και πάνω Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων. Έχει ζητηθεί ήδη γι' αυτό σχετική άδεια από τους Περιφερειακούς Διευθυντές.
Κάθε Σύλλογος θα συμπληρώσει το έντυπο που επισυνάπτουμε, προκειμένου να γνωρίζουμε τον αριθμό των συναδέλφων οι οποίοι θα συμμετέχουν στην ημερίδα.
Το έντυπο να επιστραφεί με FAX στη Δ.Ο.Ε. συμπληρωμένο μέχρι τις   28 Μαρτίου 2013  (fax ΔΟΕ: 2103238981, 2103231977, 2103312760).
Τα έξοδα των συμμετεχόντων θα βαρύνουν τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε..
  Το σχετικό έντυπο
Το Δ.Σ.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι επιμορφωτές  του Β΄επιπέδου επιμόρφωσης ζητούν τα δεδουλευμένα. Γιατί οι επιμορφούμενοι δεν αποζημιώνονται;

Σύλλογος Επιμορφωτών ΤΠΕ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της 4ηςεπιμορφωτικής περιόδου βασικά θέματα που συνδέονται με το εργασιακό καθεστώς των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα, παραμένουν άλυτα. Η ασυνέχεια της λειτουργίας του κράτους, η απαράδεκτη καθυστέρηση των υπευθύνων στη λήψη αποφάσεων, η έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας καθώς και η μη εκπλήρωση καμιάς συμβατικής υποχρέωσης από τη λήξη του....προγράμματος της προηγούμενης περιόδου (Οκτώβριος 2011-Μάρτος 2012) θέτουν σε κίνδυνο την έναρξη της Δ΄ περιόδου (Απρίλιος - Ιούνιος και Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2013).
Ως Σύλλογος προσπαθήσαμε με επιστολές, με τηλεφωνικές επικοινωνίες, με επισκέψεις και συναντήσεις με τους υπευθύνους να θέσουμε τα προαπαιτούμενα για την ομαλή και απρόσκοπτη έναρξη των προγραμμάτων. Δυστυχώς από όσα θέσαμε δεν τηρήθηκε τίποτε.
Για τους πιο πάνω λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιμορφωτών για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των επικοινωνιών,

ομόφωνα αποφάσισε

να προτείνει σε όλα τα μέλη του να προχωρήσουν στην αποδοχή της συνεργασίας με τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) καθώς και στη βαθμολόγηση του ελεύθερου θέματος. Αν όμως, μέχρι τη λήξη του χρόνου παράδοσης της βαθμολογίας (7-4-2013) και του χρόνου έναρξης των προγραμμάτων (8-4-2013), δεν έχουν διευθετηθεί τα παρακάτω:

α) Δεν είναι έτοιμες οι συμβάσεις για υπογραφή με ξεκάθαρο το πλαίσιο συνεργασίας, και

β) Δεν έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων της προηγούμενης επιμορφωτικής περιόδου 

τότε:
1ον Να μην προχωρήσουμε στην έναρξη κανενός προγράμματος και
2ον Να μην παραδώσουμε το αρχείο της αναλυτικής βαθμολογίας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                          Ο Πρόεδρος                 Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνος Ραμπίδης       Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Η περιουσία της εκκλησίας στη διάθεση της χώρας για να σωθεί"

Ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας προτίθεται να διαθέσει η Εκκλησία της Κύπρου για να διασωθεί η οικονομία της χώρας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξε για ακόμη μία φορά την πρότασή του για έκδοση ομολόγου, δηλώνοντας πως η Εκκλησία είναι έτοιμη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς "όλες οι ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα.

Ο κ. Χρυσόστομος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο, είπε στους δημοσιογράφους, πως «η περιουσία ολόκληρη της Εκκλησίας είναι στη διάθεση αυτού του τόπου για να στηριχτεί ο λαός, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια».
«Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μέγεθος της συνεισφοράς της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως η περιουσία της Εκκλησίας "είναι τεραστίων διαστάσεων" και επομένως η συνεισφορά μεγάλη.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε και στο χτεσινό "όχι" των βουλευτών" λέγοντας πως "πήραν μια ορθή απόφαση και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς επιτέλους".
Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως δεν χρειάζεται καμία επικοινωνία με τον Πατριάρχη της Μόσχας εφόσον βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ο Πρόεδρος της Κύπρου με τον κ. Βλ. Πούτιν.

Δ.Ο.Ε.: Ο Απρίλης του 2013 μήνας ειδικής αγωγής

Αρ. Πρωτ:2066 

Αθήνα 20/3/2013

Προς1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.Κοιν.1. Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.2. Π.Ε.Σ.Ε.Α.3. Μ.Μ.Ε.

Ο ΑΠΡΙΛΗΣ ΤΟΥ 2013 ΜΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19/4/2013

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ διαπιστώνει - για άλλη μια φορά - την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο χώρος της ειδικής Αγωγής. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις), σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Εδώ και μια δεκαετία οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 - ΠΕ 71) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δυο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να λήξει η ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών.
Να γίνει τώρα διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αποφοίτους των Π.Τ.Ε.Α.

ΖΗΤΑΜΕ από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής:
Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη διάταξη οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων της χώρας μας και στηνάνθιση μιας «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, κ.α. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να κατακλυστεί του χρόνου η Ειδική Αγωγή από εκατοντάδες ανθρώπους που ποτέ δεν μπήκαν σε Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, κτλ. και να μείνουν άνεργοι οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 11 χρόνια εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει το μήνα Απρίλιο ως «Μήνα Ειδικής Αγωγής» και διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο, για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, την Παρασκευή 19 του Απρίλη 2013 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Για το λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού, ταυτόχρονα καλεί τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να κηρύξουν, όπου χρειαστεί, επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι της επαρχίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα προχωρήσει και στην εκμίσθωση λεωφορείων για τη μεταφορά των συναδέλφων, εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων και μετά από επικοινωνία με τους κατά τόπους συλλόγους εκπαιδευτικών.

Στο συλλαλητήριο που πρέπει να δώσει ηχηρή απάντηση στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και τους γονείς. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι δείγμα πολιτισμού και κοινωνίας και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Το Δ.Σ.

Στουρνάρας: Θωρακισμένη πλήρως η Ελλάδα.  Όμως, δεν μας καθησυχάζει, γιατί ο λόγος του δεν  εκφράζει πάντα την αλήθεια...

«Η Κύπρος δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παρευρέθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τυχόν πτώχευση της Κύπρου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι θωρακισμένη πλήρως».
Αναφορικά με το τι θα συμβεί μετά το διαφαινόμενο «Όχι» της κυπριακής βουλής στην απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» στις κυπριακές καταθέσεις, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε συβιλικά: «Θα δούμε»!

Ανακοίνωση Δ.Ο.Ε. για τη συμμετοχή διευθυντών στα σεμινάρια για την αξιολόγηση

Αρ. Πρωτ:2032 Αθήνα 20/3/2013
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη συμμετοχή των Διευθυντών στα σεμινάρια για την αξιολόγηση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το Υπουργείο Παιδείας, παρά τη καθολική αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών προχωρά στη διαδικασία γενίκευσης της «Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας - Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» (εγκύκλιος 30973/Γ1-5/3/2013). Για το σκοπό αυτό σχεδιάζει να οργανώσει (Μάρτιος- Ιούνιος 2013) επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης.
Η Δ.Ο.Ε. είχε ταχθεί και στο παρελθόν ενάντια στην πιλοτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, όσο αυτή συνδέεται με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού (Ν. 2986/2003, απόφαση Δ.Ο.Ε. 10/5/2010) καλώντας: «Τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αποκαλούμενης «αυτοαξιολόγησης». Τους σχολικούς συμβούλους και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να μην συμπράξουν στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών». Έκκληση που είχε συναντήσει την καθολική αποδοχή των συναδέλφων καθώς ελάχιστα ήταν τα σχολεία που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης».
Σήμερα η Δ.Ο.Ε. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας, για την αξιολόγηση που αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις ταξικές ανισότητες και κατηγοριοποιεί σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
-Επικαιροποιεί τη θέση του ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας,
-Επαναβεβαιώνει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή του να παρεμποδίσει την εφαρμογή του, στην πράξη και καλεί:
  • Tους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα προαναφερθέντα επιμορφωτικά σεμινάρια.
  • Tους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επικαιροποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις τους.
Για το σκοπό αυτό παρέχει προς τους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.
Το Δ.Σ.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το ΟΧΙ των Κυπρίων



ΣΥΡΙΖΑ: Το περήφανο όχι δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης

«Μετά το περήφανο όχι της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου σχετικά με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Βάλλοντας κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας».\

Χρυσή Αυγή: Το όχι δείχνει το δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία

«Το "όχι" των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω των τοκογλύφων. Η Κύπρος απέδειξε πως είναι εφικτή η αντίσταση ενάντια στην άθλια, αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σχολίασε η Χρυσή Αυγή.
Ναυτεμπορική
Να σημειωθεί επίσης ότι νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/137436/36-enantion-kai-19-apoches-gia-to-ns-gia-to-kourema#sthash.jZeE3tKW.dpuΚΥΠΡΙΑΚΟ