ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ανακούφιση για χιλιάδες γονείς: Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία με την προσκόμιση μόνο του Ατομικού Δελτίου Υγείας.

Τροπολογίες για θέματα παιδείας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού!


«Πακέτο» τροπολογιών κατέθεσε, προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στο  υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Πολιτισμού «Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων-Άδεια παράστασης».
Οι τροπολογίες  αφορούν τους  φορείς ιδιωτική εκπαίδευσης, τις εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων ΙΕΚ, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την εισαγωγή στα ΑΕΙ αθλητών και κατηγορίας υποψηφίων  πασχόντων από σοβαρές ασθένειες.


 Καταργούνται τα πιστοποιητικά οδοντολογικής, οφθαλμολογικής και καρδιολογικής εξέτασης για την εγγραφή μαθητών και νηπίων

Στα θέματα της Α/θμιας εκπαίδευσης τροποποιείται το σχετικό άρθρο 7 του ΠΔ 201/98, που αφορά τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στην Α΄τάξη Δημοτικού. Συγκεκριμένα από το ερχόμενο σχολικό έτος 2014-2015, η εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία θα γίνεται με την προσκόμιση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και δεν θα απαιτούνται χωριστά πιστοποιητικά από οδοντίατρο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο. Η συγκεκριμένη τροποποίηση ήταν επιβεβλημένη, αφού χιλιάδες γονείς ταλαιπωρούνταν χωρίς λόγο. Το Βιβλιάριο Υγείας σε συνδυασμό με το ΑΔΥΜ θα επαρκούν όχι μόνο για την εγγραφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς σχολικούς αγώνες.
Επίσης, στις τροποποιήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι αναπληρωτές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, οι οποίοι είναι δυνατόν να διατίθενται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης εντός της περιφέρειας ή με απόφαση του υπουργού παιδείας εντός της επικράτειας, για την κάλυψη αναγκών του ίδιου ή άλλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αυτό αυτόματα σημαίνει, πως αν κάποιοι αναπληρωτές συνάδελφοι ΕΣΠΑ είναι υπεράριθμοι σε μία διεύθυνση, μπορούν να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή σε άλλη διεύθυνση ακόμη και σε άλλη περιφέρεια.
Για να δείτε τις τροπολογίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: