ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ναόμι Κλάιν: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεμ πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο

Να μην μετατοπιστεί προς το κέντρο, αλλά να παραμείνει πιστός στις αριστερές του θέσεις, συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ η συγγραφέας του «Δόγματος του Σοκ» και ακτιβίστρια, Ναόμι Κλάιν, από τη Θεσσαλονίκη.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Ναόμι Κλάιν υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπερασπιστεί τις αριστερές του θέσεις, παρουσιάζοντας μία εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κομμάτων που επέλεξαν να κάνουν στροφή προς το κέντρο.
Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας αποτελεί ένα «δραματικό παράδειγμα της εφαρμογής του ‘δόγματος του Σοκ’», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η «η Θάτσερ ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά και στην επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική.
Η κ. Κλάιν, που βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Ελλάδα, κάνοντας έρευνα -μεταξύ άλλων στις Σκουριές- για το επόμενό της βιβλίο, αλλά και για ντοκιμαντέρ με θέμα την οικολογική κρίση διεθνώς, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αστυνομικούς ελέγχους αντίστοιχους με αυτούς που βίωσε στη Χαλκιδική, τους έχει συναντήσει μόνο στη Γάζα.
Πρόσθεσε τέλος ότι στην Ελλάδα υπάρχει συσσωρευμένη πολλή οργή, την οποία δυστυχώς εκμεταλλεύεται σε ένα βαθμό το ακροδεξιό κόμμα και ότι, ακόμη και τώρα, που εφαρμόζεται «κτηνώδης λιτότητα» και η χώρα έχει περάσει στη φάση «της εκμετάλλευσης της κρίσης για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων», η ίδια δεν έχει δει να εφαρμόζονται πολιτικές, που θα απέτρεπαν μια αντίστοιχη κατάσταση μελλοντικά. «Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το ευρώ, τότε είσαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό», ανέφερε.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: