ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Εδώ Τρίκαλα: γεμίσαμε δασκάλους!


Άκης Βαΐου

Άνοιξε την πόρτα και βγες έξω. Μείνε στον δρόμο και άκου γύρω σου συζητήσεις. Όλοι με γνώμη για όλα, όλοι με συμβουλές και διδαχές. Είναι φορές που νομίζεις πως γέμισε ο κόσμος δασκάλους; Εμείς εδώ στα Τρίκαλα το ζούμε αυτό πολύ πιο έντονα από ποτέ τις τελευταίες μέρες και μάλιστα κυριολεκτικά. Στην πόλη βρίσκονται για ένα πενθήμερο αρκετές εκατοντάδες δάσκαλοι για μια αθλητική πανδαισία!

Εδώ και χρόνια διοργανώνουν ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και, φέτος, τα «16α Ακριτίδεια» διεξάγονται εδώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε αντίθεση με τις εκατομμύρια δωρεάν διδαχές που διαχέονται στον τρικαλινό ουρανό, δωμάτιο σε ξενοδοχείο δεν βρίσκεις ούτε για πλάκα. Από δασκάλους βέβαια άλλο τίποτα. Δάσκαλοι νεοδιοριζόμενοι με πουκαμισάκι και τζιν, δάσκαλοι έμπειροι με γιακά και παντελόνι, δάσκαλοι συνταξιούχοι με βερμούδα και μακό. Δάσκαλε που δίδασκες σε όλη την πόλη και τα μικρά έντρομα να τρέχουν αριστερά και δεξιά στους δρόμους από φόβο έκτακτων σχολικών μαθημάτων εν μέσω διακοπών.

Συνολικά είκοσι ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ακόμη και από την Κύπρο συμμετέχουν στο τουρνουά. Παρών έχουν δηλώσει οι ομάδες από Αγρίνιο, Ημαθία, Ιωάννινα, Λάρισα, Άρτα, Κύπρο, Χαλκίδα, Λαμία, Έβρο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Φλώρινα-Καστοριά, Καβάλα, Πρέβεζα, Πιερία, Τρίκαλα, Κοζάνη. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Τετάρτη 26/6 και ολοκληρώνονται σήμερα, Κυριακή. Πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα, η διοργάνωση έχει πάρει φυσικά και έναν φιλοσοφικό, πολιτισμικό χαρακτήρα - και πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, με τόσους εκπαιδευτικούς; Από εκδήλωση με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», μέχρι και επίσκεψη στα Μετέωρα περιλαμβάνει το μενού.

Το όλο σκηνικό φέρνει λίγο στο παλιό «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα», αλλά στη σιωπή της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, κρύφτηκε και η μαζική προαγωγή του εγχειρήματος. Γιατί και αν μοιάζει παιχνίδι, μόνο τέτοιο δεν είναι. Ή μάλλον είναι τόσο παιχνίδι, όσο απλοί οι κανόνες που μας αφήνουν να παίξουμε. Μέσα στην κρίση, μέσα στα άγχη και τους φόβους, είναι όμορφο να σε περιτριγυρίζουν διδαχές. Συμβουλές που σου λένε παίξε, μάθε, ζήσε, όπως παλιά. Και ένα τέτοιο παιχνίδι αφήστε μας να το παίξουμε και εμείς μαζί σας. Άλλωστε και πριν, αλλά και μετά το σφύριγμα της λήξης, το μόνο σίγουρο είναι πως χαμένος δεν θα βγει κανείς. Από νικητές; Δασκάλους να δει το μάτι σου. Και μπόμπιρες που ακόμη τρέχουν να κρυφτούν, ή πιθανότερα που τρέχουν… να παίξουν.
Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: