ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ένα "μπάχαλο" με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων


         Πληροφορίες από το γραφείο του υφυπουργού αναφέρουν ότι η λίστα συγχώνευσης των σχολείων, που δημοσιοποιήθηκε ήταν ένα προσχέδιο, που στάλθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις πάνω στις συγχωνεύσεις. Γι' αυτό και δεν υπήρχε αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία στο σχετικό έγγραφο.
        Επίσης από το γραφείο του υφυπουργού διέρρευσε ότι βαρύνουσα γνώμη έχει η τελική εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών και όχι των Διευθυντών Εκπαίδευσης. 
         Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, θα μεταβεί στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον υφυπουργό για το επίμαχο θέμα της συγχώνευσης του σχολείου της Ασπροκκλησιάς, σε μια προσπάθεια να μεταπείσει τον υφυπουργό, ώστε να μην ισχύσει η συγχώνευση τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού Σχολείου, αφού η τοπική κοινωνία δεν συναινεί και αντιδρά σε μία τέτοια ενέργεια του υπουργείου.
       Για το λόγο αυτό και κυρίως για τη μη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς δεν θα συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων και των υποβιβασμών των σχολικών μονάδων. Όμως, απορώ και εξίσταμαι, πώς αρκετά υπηρεσιακά Συμβούλια "προχώρησαν" στο χαρακτηρισμό υπεράριθμων έχοντας υπόψη ένα προσχέδιο του υπουργείου! 
        Πάντως, αυτό που έχω να πω και να καταθέσω, είναι ότι στο υπουργείο επικρατεί μεγάλη "σύγχυση" που δεν τιμά κανένα μας. Φθάνουμε στο τέλος Ιουνίου και κανείς εκπαιδευτικός δεν γνωρίζει σε ποιο σχολείο θα είναι. Kατά τ' άλλα το υπουργείο ζήτησε από τους Διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν το servey για το σχολικό έτος 2013-2014.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο λαός τι λέει; Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ! 
Ανήσυχος και προβληματισμένος
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: