ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στον "αέρα" όλες οι αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν τον χαρακτηρισμό υπεράριθμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πρόσφατες μεταβολές σχολικών μονάδων

Στον "αέρα" όλες  οι αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν τον χαρακτηρισμό υπεράριθμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πρόσφατες μεταβολές σχολικών μονάδων

            Το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης,  που διαβιβάστηκε στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και  αφορά συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, αφήνει εκτεθειμένα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως προς το νομότυπο των αποφάσεών τους.
         Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Εφημερίς της Κυβερνήσεως αποτελεί το μόνο επίσημο και υποχρεωτικό μέσο δημοσιοποίησης των νομικών πράξεων των οργάνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και των νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, δια της οποίας αποκτούν ισχύ.
         Άρα, λοιπόν, οι αποφάσεις  των υπηρεσιακών συμβουλίων, για το συγκεκριμένο θέμα, που ελήφθησαν  έως σήμερα με βάση το Σύνταγμα, είναι άκυρες.  Ως εκ τούτου και  μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης (για την ώρα υπάρχει μόνο σχέδιο) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι σχετικές διαδικασίες, στις οποίες προχώρησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια για την οικονομία του χρόνου, πρέπει να «παγώσουν», με σοβαρές συνέπειες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όπως, η καθυστέρηση στις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ μιας και η διαδικασία τοποθέτησης των υπεράριθμων πρέπει να προηγηθεί.(σύμφωνα με τα ΠΔ 50/96 και 100/97).
              Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο μας ενήργησε πρόχειρα και βεβιασμένα, αφού οι πάσης φύσεως μεταβολές σχολικών μονάδων δεν αποφασίζονται στο τέλος της διδακτικής χρονιάς!!! χωρίς, μάλιστα, να έχει προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και συναίνεσή τους.
      Ανήσυχος και προβληματισμένος
Λεωνίδας Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: