ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ιδρύσεις, Συγχωνεύσεις, Υποβιβασμοί και Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων. Πάλι, η Καστοριά και η Φλώρινα στο "στόχαστρο" του Υπουργείου.

Ενόψει των μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης και των τοποθετήσεων σε σχολεία των Α/θμιας Εκπ/σης των εκπαιδευτικών Π.Ε., σας διαβιβάζουμε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στις ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διαδικασία διενέργειας των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης δεν λήφθηκαν υπόψη οι ιδρύσεις και οι προαγωγές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων για τους λόγους που αναγράφονται στο επισυναπτόμενο σχέδιο. Συνεπώς, και κατά την διενέργεια των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης και των τοποθετήσεων δεν θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδρύσεις και τις προαγωγές δημοτικών και νηπιαγωγείων αλλά μόνο τους υποβιβασμούς, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολικών μονάδων των περιοχών μετάθεσής σας.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ
Για να κατεβάσετε την απόφαση

Υποβιβάζονται: 
Τα Δημοτικά Σχολεία Τοιχιού και Πολυκάρπης, από 6/θέσια σε 5/θέσια.
Συγχωνεύονται: 
1.-Το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς με το 4ο 8/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού, σε 4ο 8/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορετικού.
2.-Το 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Ασπροκκλησιάς με το 4ο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού, σε 4ο  2/θέσιο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού.

Οι εν λόγω συγχωνεύσεις αποφασίσθηκαν από το υπουργείο, χωρίς να υπάρξει θετική γνωμοδότηση από το Δήμο Άργους Ορεστικού. Εισήγηση έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες (Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας).
Επίσης, θέλω να επισημάνω και να σχολιάσω, ότι και αυτή τη φορά σε επίπεδο περιφέρειας, οι μοναδικές συγχωνεύσεις που αποφασίσθηκαν με το "έτσι θέλω", είναι στις Διευθύνσεις Καστοριάς και Φλώρινας! 
Το είχα προτείνει και στο παρελθόν, να συγχωνευθούν όλα τα Δημοτικά του Νομού Καστοριάς σε ένα 20/θέσιο, μήπως και σωθεί η οικονομία της χώρας. Σε άλλες ακριτικές περιοχές τέτοιας έκτασης συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμοί δεν παρατηρήθηκαν  παρά μόνο στο νομό μας και μάλιστα χωρίς τις διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα!!!
Ο νομός μας, (δεν μου αρέσει ο όρος Περιφερειακή Ενότητα) δυστυχώς, αποψιλώνεται υπηρεσιακά και στο τέλος θα μείνουν μόνο οι "φίλοι" γείτονές μας, να "μπαίνουν" στα πάτρια εδάφη και να εκμεταλλεύονται τα πάντα. Ήδη το κάνουν με την υλοτόμηση των δασών του Γράμμου, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς!!!
Οι Βουλευτές, Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι αυτού του τόπου, αλήθεια, τι κάνουν; Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αντιδρούν άμεσα και αποτελεσματικά σε τέτοιες αποφάσεις που υποβαθμίζουν την περιοχή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: