ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Με ξεχωριστό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το υπουργείο παιδείας προωθείτει τελικώς η ίδρυση της ανεξάρτητης αρχής για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού

Ανεξάρτητη Αρχή για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου
Με ξεχωριστό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το υπουργείο Παιδείας προωθείται τελικώς η ίδρυση της ανεξάρτητης Αρχής που θα αναλάβει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της νέας Αρχής θα είναι η παρακολούθηση και αξιολόγηση της εκπαιδευτικής πολιτικής και η παρεχόμενη ποιότητα του έργου των σχολικών μονάδων, καθώς και η εποπτεία των διαδικασιών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, θα είναι το αρμόδιο όργανο που θα αποφαίνεται επί των ενστάσεων των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, των σχολικών συμβούλων και των διευθυντών εκπαίδευσης κατά των εκθέσεων αξιολόγησής τους. Το συμβούλιο διοίκησης της Αρχής θα έχει τετραετή θητεία και θα αποτελείται από έναν επιστήμονα υψηλού επιπέδου ως πρόεδρο, που θα ορίζεται από τον υπουργό Παιδείας, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο της δευτεροβάθμιας με βαθμό τουλάχιστον Γ', κατόχους διδακτορικού διπλώματος κατά προτίμηση σε συναφές αντικείμενο και έναν καθηγητή πανεπιστημίου με αντίστοιχη ειδίκευση.
Για τη λειτουργία της νέας Αρχής εκτιμάται ότι θα προκύψει ετήσιο κόστος άνω του 1,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος για τη στελέχωσή της με 25 υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: