ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μέτρο πίεσης απέναντι στις αιτιάσεις της Τρόικας για απολύσεις και μείωση των δημοσιονομικών, είναι για την κυβέρνηση η μείωση των ειδικών φόρων στην εστίαση και το πετρέλαιο. Απέναντι στην πίεση για την αύξηση των εσόδων από την τρόικα η κυβέρνηση αντιπαραθέτει τη μείωση των συντελεστών για την αύξηση της κατανάλωσης.
Χθες πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας απ' την ελληνική πλευρά τέθηκε έντονα το ζήτημα των αναποτελεσματικών φόρων, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αλλά και την επανεξέταση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Στο θέμα αναμένεται να επανέλθει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα την Πέμπτη.
Το επιχείρημα της ελληνικής πλευρά είναι ότι τόσο ο ΦΠΑ στην εστίαση αποδεδειγμένα αύξησε την φοροαποφυγή με μόλις έναν στους τέσσερις επαγγελματίες να κάνουν δήλωση ΦΠΑ, όσο και οι φόροι στη βενζίνη και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης που μείωσαν κατακόρυφα την κατανάλωση με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος.
Συγκεκριμένη ή αρνητική απάντηση από την τρόικα δεν υπήρξε, ωστόσο οι δανειστές επέμειναν στην άποψη ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να ρισκάρει τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: