ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αναστέλλονται τα μαθητικά δρομολόγια από σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

  
Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη
                         
                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 

Έ
κτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου  προκειμένου να βρεθεί λύση στην επικείμενη αναστολή των μαθητικών δρομολογίων  που εξήγγειλαν οι μεταφορείς των μαθητών της ΠΕ Καστοριάς.  Στη σύσκεψη μετείχαν το ΚΤΕΛ υπεραστικών και  Αστικών συγκοινωνιών,  τα περιφερειακά ΤΑΧΙ, το σωματείο Ραδιοταξί του νομού, τα TAXI Άργους Ορεστικού, ενώ παρών ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καστοριάς, Παύλος Κενανίδης.
Οι μεταφορείς, καταγγέλλοντας την περικοπή 20% από το κράτος  στις αποδοχές των  δρομολογίων τους, που  μάλιστα έγινε επιλεκτικά σε μερικούς νομούς μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς, φοβούμενοι επιπλέον μήπως αυτό μετακυλήσει και στις συμβάσεις 2012-2013 (όπου προβλέπεται περικοπή 17%) και επιδιώκοντας ξεκάθαρη απάντηση από την κεντρική κυβέρνηση ως προς το ποσοστό μείωσης που θα υποστούν, αποφάσισαν να εμμείνουν στην αρχική τους απόφαση. Σύμφωνα με αυτήν: 
Τα μαθητικά δρομολόγια από αύριο Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013, αναστέλλονται και δεν θα πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Δεν θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή μόνο τα  Ταξί Άργους Ορεστικού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αν και θεωρεί δίκαια αιτήματα των μεταφορέων,  επισήμανε το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις σχολικές μονάδες,  ιδιαίτερα  στους μαθητές της Γ Λυκείου και  δήλωσε πως «πρόκειται για ένα πρόβλημα που η οριστική λύση έγκειται στις αρμοδιότητες του Υπουργείο Οικονομικών».
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα συνάντηση στο αντίστοιχο υπουργείο, στην οποία συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Ιωάννης Σόκουτης και αναμένονται τα αποτελέσματά της

Δεν υπάρχουν σχόλια: