ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ, της κυπριακής βουλής στο "κούρεμα" των καταθέσεων

Λευκωσία, Κύπρος
Με 36 ψήφους κατά έναντι 19 αποχών, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ, του ΕΥΡΩΚΟ, των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας. Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ απείχαν.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων τάχθηκαν αρνητικά στο νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

Την είδηση περί αποχής του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην ομιλία του ο γγ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων απέσυραν το τελευταίο διάστημα χρήματα από τις κυπριακές τράπεζες.

Ασκησε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τη στάση που τήρησε στο Eurogroup, επικαλούμενος μάλιστα δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο, η απόφαση για την Κύπρο είχε ληφθεί από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος του Σώματος, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι θα ψηφίσει «όχι» λέγοντας ότι η συμφωνία θα μετατρέψει την Κύπρο σε αποικία.

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό από πλευράς των Ευρωπαίων.

Πρέπει να πούμε «όχι» στο νομοσχέδιο γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, υπογράμμισε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε ότι καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο δεν λύνεται το πρόβλημα και πως πρέπει με μεθοδικότητα και ενωμένοι «να βρούμε μόνοι μας τις λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: