ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η τρόικα ζητά να εσπράτεται το "χαράτσι" με τη ΔΕΗ και για το 2013.

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2013 ζητά η τρόικα, προτρέποντας το οικονομικό επιτελείο να μη ρισκάρει την είσπραξη φόρων 3 δισ. ευρώ με την καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων από φέτος. Αν περάσει η γραμμή της τρόικας, οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μόλις ολοκληρώσουν την πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τον προσεχή Μάιο, θα αρχίσουν να πληρώνουν από το καλοκαίρι το χαράτσι για το 2013 και από τις αρχές του 2014 θα έρθει η νέα κεραμίδα του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ επέμειναν στην ανάγκη να διατηρηθεί και το 2013 το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι το χαράτσι μέσω ΔΕΗ έχει αποδώσει, από το 2011 όταν καθιερώθηκε έως σήμερα, ετήσια έσοδα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων από τον ενιαίο φόρο θεωρείται από τους εκπροσώπους της τρόικας επισφαλής ως προς την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων, καθώς σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα βεβαιωνόταν από τη ΓΓΠΣ και τα ειδοποιητήρια πληρωμής θα ήταν αντίστοιχα αυτών του ΦΑΠ ή του φόρου εισοδήματος, όπου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων αυξάνονται δραματικά μήνα με τον μήνα.


ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ. Επιπλέον, η τρόικα φέρεται να εκτιμά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ακόμα έτοιμο ώστε να καθιερώσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και αυτό για τρεις λόγους:
n Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβολή του νέου φόρου είναι να υπάρξει επικαιροποίηση του αρχείου Ε9 με τα αγροτεμάχια. Η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή όμως δεν έχει ανοίξει ακόμα.
- Υπάρχουν καθυστερήσεις στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Το πόρισμα για την προσέγγιση αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 28 Φεβρουαρίου, θα παραδοθεί εντός των επομένων ημερών. Εν συνεχεία, πρέπει αφενός να εξομοιωθούν αντικειμενικές και αγοραίες τιμές, αφετέρου να επεκταθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα.
- Ο ενιαίος φόρος ακινήτων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Παρότι η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου τουλάχιστον 50.000 ευρώ, συντελεστές φόρου και κλιμάκια δεν έχουν κλειδώσει ακόμα.
Ο γρίφος που καλείται να λύσει όμως το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι άλλος από τη διατήρηση των λογαριασμών της ΔΕΗ ως μηχανισμού είσπραξης, καθώς έχουν μεσολαβήσει δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κρίνουν αντισυνταγματική αυτή τη διαδικασία είσπραξης φόρων. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας.
«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Πάντως, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λένε κατ' αρχήν «όχι»στην παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων (χαράτσι) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τονίζουν ότι θα πρέπει να καθιερωθεί ενιαίο τέλος ακινήτων.
ΝΕΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: