ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"

Ένα μικρό απόσπασμα από τη σημερινή  ομιλία μου,
στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, Άργους Ορεστικού










    ...Το σύνθημα που ήχησε πριν 192  χρόνια, εξακολουθεί να είναι δραματικά επίκαιρο με μικρές μόνο παραλλαγές, αφού και σήμερα όπως και τότε, οι ελευθερίες των λαών εξακολουθούν να παζαρεύονται στα διεθνή φόρα και σήμερα όπως και τότε, η εθνική αξιοπρέπεια εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και σήμερα όπως και τότε, τα ιδανικά και τα πιστεύω εξακολουθούν να τελούν υπό κηδεμονία και αμφισβήτηση.
      Γι’ αυτό και σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της διάχυσης των πληροφοριών, αν κάτι αξίζει πραγματικά να παγκοσμιοποιηθεί και να μπολιάσει με το μήνυμά του τον κόσμο, είναι το πνεύμα της 25ης Μαρτίου, που κυοφορεί την αλήθεια, που λέει ότι η προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, είναι ευθύνη και υπόθεση όλων. Ότι το δικαίωμα στην ελευθερία είναι αναφαίρετο για όλους τους λαούς, ότι η πρόσβαση στην ευτυχία είναι ιερή, ότι η ανεξαρτησία του φρονήματος και της πίστης είναι άγιες κατακτήσεις που δεν αμφισβητούνται χωρίς τιμωρία.
     Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους η επέτειος – σύμβολο της 25ης Μαρτίου πρέπει να τιμάται, αξίζει να δοξάζεται και δικαιούται να αναγνωριστεί ως η κορυφαία εκδήλωση της πανανθρώπινης ελευθεροφροσύνης και της αυτοδιάθεσης των λαών. Και η χώρα που τη γέννησε είναι ανάγκη να ξαναβρεί το ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή, να αναβαπτίσει με το πνεύμα της τον κόσμο, να αξιωθεί να ξαναδεί στο τιμόνι της άξιους κυβερνήτες και αποφασισμένους οδηγούς που θα την επαναφέρουν στη θέση που δικαιωματικά της ανήκει χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Και όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι, με σεβασμό στην ιστορία και στις παραδόσεις μας, να επιχειρήσουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και να τολμήσουμε με φαντασία. Ας αντιληφθούμε ότι, κάποτε, όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουμε να εργαστούμε υπεύθυνα και παραγωγικά...
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ  ΠΟΛΛΑ
Ο Αιρετός σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: